genellikle çevrede şaşırtan bir kız tipidir gördüğüm kadarıyla...
efendim "the sims" serisinden ve türevlerinden (ki bunlar genellikle kızsal bilgisayar oyunlarıdır bazılarına göre.) başka oyunlarla da ilgileniyorsanız diğer tüm insanlar sizi öcü ya da başka bir gezegendenmiş gibi görürler...hemen bir diyalogla girimizi süsleyelim..
(h:hypnotica d.a:diğer arkadaş)
...
(yer:okul)
h:benim çocukluğum amiga'yla geçti...strateji oyunları falan oynardım...
d.a:strateji mi? sen?
h:evet ben, ne var ki bunda?
d.a:ne biliyim kızlar pek strateji türü şeyler oynamazlar...
h:benim favorim civilization 1'di mesela...bak hala da öyledir... ilk strateji oyunumdur...
d.a:!!????....(ağzı açık)
...
h:şöyledir böyledir, command n conquer'ın ilkinde favorim şudur...mortal kombat serisi...civ'in son oyunu, bla bla bla...
d.a:kaçayım ben, sınavım vardı zaten... (mavi ekran modunda gider...)
ve hypnotica bir erkek oyuncuyu daha bilgisayar oyunu kültürüyle yerle bir etmiştir...
erkek arkadaşının zoruyla bilgisayar başına oturtulup adını bile bilmediği bir oyunda sadece nişan alıp ateş etmekle görevli bir kız da olabilir bu kız.
yurdum erkeği bilgisayar ortamında da abaza olmaya devam ettikçe sayıları pek artamayacak kızlardır.
olay hemen hemen çöyle gelişmiştir:
ultima. adını unuttuğum bir türk server'ı. o zamana kadar nighttimebird ve yanındaki arkadaşı bir "herif" ile gayet dostane bi konuşma içerisindedir. arkadaş da erkektir ve durum ona da ilginç gelmektedir ki belirtir:
arkadaş(beni kastederek): -bu arada o gerçekten kızdır. (karakter kız o bakımdan)
herif: -nası yani?
arkadaş: -yani gerçek hayatta da kızdır..
herif: -haa.. tanışalım mı? ben hede, bilmem nereden, şu yaştayım..vs vs
age of empires'da işçilere fazla yük taşıtmayan anaç doğaları gereği askeri baraklar yerine bol miktarda ev,tarla ve universite açıp oyunu tamamlayamayacak olan şahıs.
-gıcık şeyler bütün işçilerimi öldürdüler
-eğitiyim halkımı siz görürsünüz aptallar
-tühh yine öldürdüler. ben nerde yanlış yapıyorum
ühühühü
(game over)
geçenlerde bu modelden bir tanesiyle tanışmam sonucu varlığını idrak ettiğim kız modelidir. syberia 1'in ve 2'nin hastası, pharaoh'u bitirmiş, diablo 2 ve civilization oynamış, age of empires'a "age of" diyecek kadar samimileşmiş bir kız idi kendisi. heroes of might and magic de öğretebilirsem süper olacak.
pek şaşırılası bir durum değil, hele de world of warcraft gibi milyonlarca kişinin aynı anda oynadığı mmorpg'leri de hesaba katarsak. mesela wow'un nüfusu şu anda 6 milyon civarında gibi. 6 milyon erkek hayal edemiyorum ben.
quake 2 ve quake 3'te ele verebilen kızlardır. bunları da aşar command conquer serilerini ezberleyip adama öğretebilirler. anathema, opeth, my dying bride gibi grupları dinlemesine kanıp, doomcudan oyuncu olmaz dediğim zeynep aynen quake serisinde tepe taklak attırmıştır bana. birde bir adet punker modeli ayşemiz vardı. bu da c&c serisinin tarihini anlatmış ve oha dedirtmişti. üstüne birde yapılan taktikleri filan açıklayınca yuh çekmiştim. halen quake'te fark atamadım ona, arada sırada da yeniliyorum.
bütün erkeklerin hayali olmayan kızlardır. erkeklerin asıl hayali, zevklerine uygun kızlardır, kanımca.
ama yanlış anlaşılmasın, hobilerine saygımın olduğu kızlardır, şahsen böyle arkadaşlara sahip olmak ile şanslı hissettirirler.
her alanda egemenliğini ilan etmiş erkek neslinin şaşırdığı kişilerdir . oysa kadınlar birçok alanda olduğu gibi bilgisayar oyunlarında da en az erkekler kadar ilgilidirler ve sevdikleri oyunların takipçisidirler.
insanı hayretlere sürükleyen bir insandır, hatta insan değildir, o kızdır. nasıl oldu bu iş, hangi koşullar onu bu şartlara sürükledi inanın bilemiyorum, nadiren ben bilgisayarın başındayken yaklaşırdı, sadece resimlerine bakar giderdi demek oyununu da oynuyormuş. nikopolidis'in gol kurtarmasından hatta saçlarını boyatmasından bile ilginç bir şeydir bu kızın yaptığı.