gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · the twilight saga new moon
  3. · zongul ducks
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · sabetaycılık
  9. · var mısın yok musun

bilgisayar mantığıyla yaşamak  

1. pratik bilgisayar hareketlerini günlük hayata ister istemez yerleştirme istemi. insanın pratiklik anlayışını değiştiren yeni refleksler oluşturur. sürekli bilgisayar başında kalanların sıklıkla yaşadığı sanal - reel çelişkiler yumağı:

örnekleri:

bir kitapta unutulan cümle ya da paragrafı bulmak için özetle okumak yerine kitabı kapatıp (bir üst klasöre çıkıp) anahtar kelime yazarak "ara" butonuna basma fikri.

oda içinde bulamadığınız eşyayı ctrl+f ile aratma isteği.

dolaba, bavula, çantaya, arabaya sığmayan eşyaları "zipleme" fikri.

hatalı bir hareket yaptığında ctrl+z ile geri almayı düşünmek. gibi...
    (foxmuld3r, 19.09.2008 17:02 ~ 17:02)
  2. ya doğru bulmak ya da yermek.
    (fazla uzaklaşmış olamaz, 19.09.2008 17:29)
  3. etrafa sık sık hata mesajları vermek gibi durumlarla sonuçlanabilir.

- maglor geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılması gerekiyor:
    * kapat gitsin anasını satayım * oynama vururum ağzına
    (maglor, 19.09.2008 17:33)
  4. bilgisayarda çok amerikan filmi izlenirse, filmlerin mantığı ile merge olur.

- hey dostum acilen bir restarta ihtiyacım var.
    + seni format bile kurtarmaz adamım. senin sorunun o lanet işletim sisteminin, o lanet donanımın ile uyumsuz olması.
    (anka, 19.09.2008 17:40 ~ 17:43)
  5. yok yok bu yazılanların hepsi hikaye, ben şu an itibariyle anladım bu olgunun ne demek olduğunu. tanım şudur ki; mouse imleciyle kulak karıştırmaya çalışmaktır bilgisayar mantığıyla yaşamak.

evet sevgili yazarlar doğru okudunuz. az evvel kulağım kaşınıverdi, ben de gayet normal birşeymiş gibi elimin altındaki mouse'la imleci kulağıma yöneltip karıştırmaya çalıştım. hatta ola ki bir şekilde o imleç kulağımı bulsaydı kulağımı karıştırmak için sağ click-sol click-middle button-roll down kombosuyla kulağı kurcalayacağımdan bile eminim.

şimdi arkadaş biri bana açıklasın nasıl bir manyaklıktır bu, altında yatan psikolojik sorun nedir, ne gibi psikozlarla tetiklenir allahaşkına, nasıl bir insan yapar bunu ya?
    (maglor, 19.09.2008 19:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil