|
|
- bir arkadaşımın söylediği, doğruluğunu gün geçtikçe daha iyi anladığınız atasözü kıvamında cümle. yeni bilgisayar mühendislerinin çoğu, girdiği sitelerin sahibinin hangi bölümde olduğunu merak ederler. farklı bölümden olduğunu öğrenince de ağızları açık kalırlar, inanamazlar pek. ama bilmezler asp, php, asp.net hepsi basit ve çocuk oyuncağı olacaktır onlar için yıllar sonra, 4 sene sonra, "bilgisayar mühendisi internet sitesi yapmaz" gerçeğini daha iyi anlayarak..
dot net insani da şöyle özetliyor konuyu: "bana bir notation ogretenin, kirk yil kolesi olurum"
- kısmen yanlış önerme. bilgisayar mühendisi internet sitesinin (amiyane tabirle) kralını yapar. lakin bilgisayar mühendisinin işi web sitesi yapmak değildir, o ayrı. ha, işi websitesi yapmak olan bilgisayar mühendisi yok mudur? malesef vardır (bkz: mühendislik yapmayan mühendis)
- (bkz: cyberboy ne derse doğru der)
- internet sitesi iki daldır:
1 - tasarım
2 - kodlama
bilgisayar mühendisi de internet sitesi yapar, grafiker de internet sitesi yapar. ikisi de farklı farklı yapar. genellikle grafiker kişide tasarım yönü gelişmiştir, harika tasarımları kötü kodlarla hazırlar. bilgisayar mühendisinde kodlama yönü gelişmiştir, süper kodlar yazar, tasarım sıçar.
internet sitesi salt kodlardan oluşan bir metin arayüzü değildir. günümüzün sitelerinde görsellik her zaman ön planda olduğundan, kodlama ne kadar güzel olursa olsun tasarım kötüyse o site yaramaz.
mesleği ne olursa olsun, kodlama ve grafik arayüzleri iyi ayarlayan, güzel tasarımlar çıkarabilecek hayal gücüne sahip olan bir kişi en güzel internet sitelerini sunar bize. bir de beceremediği halde güzel site yapıyorum diyenler vardır ki, internet onların sayesinde site çöplüğüne dönmüştür.
- (bkz: programcı ile coder arasındaki ince çizgi)
(bkz: presentable bilgisayar mühendisleri)(skuba, 29.12.2004 00:36)
- internet sitesi yapmak düz mantıkta çok basittir.beş on tane kod bilen bir adam bile html formatını kullanarak kendine göre bir site oluşturabilir.asıl önemli olan göze hoş gelen bir nevi kendini pazarlayabilecek bir site yapmaktır.ha bunu bilgisayar mühendisi de yapar maden mühendisi de yapar(yanlış anlaşılmasın, sadece konuya uzak bir alan olduğu için örnek verdim).'bilgisayar mühendisi internet sitesi yapmaz' şeklinde biraz da burundan kıl aldırmamak suretiyle burnundan kıllar fışkıran bir kişinin ruh haliyle yazılan bu cümle, olayı biraz yanlış yönlere çeken bir cümledir bana kalırsa.
(ninca, 29.12.2004 01:12 ~ 01:15)
- yapar ve biz de gireriz.
http://www.merkezkantin.com
- herşeyin online olduğu, sözlüklerin bile sanal ortama taşındığı bir zamanda, görsel tarafı bir yana, kodlamasını en iyi yapabilecek kişinin neden yapmaması gerektiğini kavrayamadığım, güneşe bakıtırıp kör ettiren dayatma
(cabbar, 29.12.2004 03:02 ~ 04:01)
- (bkz: bilgisayar mühendisi mühendislik yapar)
(bkz: türkiye'de aç kalmak)
- uğraşmaz, iplemez, kazımaz.
(hacktor, 08.01.2007 18:08 ~ 23.10.2008 14:46)
|