|
|
- o gün farkedilmeyen, fakat ertesi gün ortaya çıkacak ciddi bel ve sırt ağrılarına mal olan karizmadır.
not:başlık üstüme kalmış galiba.(earendill, 04.10.2007 08:28 ~ 21.05.2008 20:30)
- oto boka karizma yakıştırması olayında varılan son nokta.
(bkz: yok öyle bir şey)(slysmk, 04.10.2007 12:29 ~ 12:29)
- bilgisayarların yaygın olmadığı dönemlerde insanı oldukça karizma sahibi yapan bir eylem. şimdi devri laptop devri olduğundan artık kafelerde barlarda laptop taşıyan insanlar görürsünüz. hatta bu insanlar hala desktop mu diye garipsenir.
- (bkz: hamal karizması)
- çok eskilerden çuvalla kasa taşırken bile yaptığım karizmaydı.
- kasayı taşırken "hayrola nereye" gibi bir soru yönelten arkadaşa şekil yapmak suretiyle elde edilebilecek bir karizma şeklidir.kısaltılmışı veya türkçesi bulunan tüm donanım isimlerinin, açılımlı ingilizce hallerini kullanarak sözkonusu karizma ikiye katlanabilir.
-ooo mehmet ne yapıyorsun,kasa elde nereye böyle ?
+random access memory* sektörlerinde bir bozulma var gibi görünüyor.bir de ekran kartının graphic acceleratoründe* bir yanma olabilir,bilemiyorum belki de bilgisayara tanıtamadık..bir de driverların* bulunduğu compact diski* alıcam elemandan.
-ha iyi,çok işin varmış bea.. kolay gelsin
+ya ya öyle, bir de senin telefonla çektiğimiz resimleri universal serial bus* vasıtasıyla benim flash yığın depolama aygıtına* aktarırız değil mi?
-ee öhm şey.. tabi yaparız o dediklerini.
+iyi hadi görüşürüz.
böyle yapmak güzel olabilir de, yolda bu söylediklerimizi duyan hatunlar da "woow bilgisayar donanımı hakkındaki muhteşem bilgisine bak! üstüne üstlük koltukaltında bir bilgisayar kasası var! allahım allahım! hemen onunla evlenip çocuk yapmalıyım!" diyip koşa koşa bize sarılmıyorlar.ama ego tatmin yöntemleri arasında hatırı sayılır bir öneme sahiptir bunu da inkar edemem.
- +kardeş bi yer vericen mi?
-buyur otur.
+eyvallah. kasada "pentium d core" var da düşer müşer mazallah. tabi nvidia 8800 gtx'e zarar gelsin de istemem. ekran kartı olmazsa 2 gb ram neye yarar di mi? öyle olmazsa19 inç lcd'mde hiçbi oyun oynayamam.
gibi bi diyalog kuramayacaksanız hiç da karizmatik olmayan olaydır.
- (bkz: 40 yıllık kamyon soförüyüm böyle kasa görmedim)
- dizüstü taşıma karizmasıyla ayaklar altına serilmiştir. zaten 5 kilo, arielmatikten bile büyük bir kutuyu taşımanın ne karizması olabilir.
(venom, 04.10.2007 13:30)
- var olmayan bi' durumdur.
- paris'teyim arkadaşa format attım, geri götürüyorum kasayı...
+ eee abi?
- sonra bi' karı yanaştı, jötem falan, dedim nooluyor...
+ sonna?
- baktım bi' beni okşuyor, bi' kasayı okşuyor...
+ etkilendi tabii..
- heralde olm kasa her zaman kazanır, sonra atladık hatunun ferrarisine...
+ tenhalara gittiniz..
- yok ya, çocuğun bilgisayarını geri götürdük, hatun çocuğun yanına taşınmış, gece gündüz msn'e giriomuş...
+ abi tamam götünden uyduruosun da bari sen karlı çık mk... ne saçma bi' hikaye lan bu?!
- karının msn'i aldım olm, artık sabah akşam cam shut hayırlısıyla...
+ hee şöyle, yola gel..(zoser, 24.05.2008 08:38)
- dizüstü icat edilmeden önceleri bilmeden sahip olduğum karizma tipi(ymiş).
eskilerin eli bolluğundan olsa gerek eşek ölüsü bir p ııı'ü ağustos sıcağında, şehrin en kalabalık caddesinde, sarmaş dolaş gezdirirken karizmatik olduğumu fark etmemiş olmam ne garip!
sarılıyorsun bir defa kasaya. nasıl karizmatik olabilirsin ki? elini kesiyor o dikdörtgenler prizmasının sivri kenarları. yoruldun, yere bırakıp dinleneceksin bir süre, insanların sana acımasından çekinip onu da yapamıyorsun. hele de kolaylık olsun diye kasayı göğse yükleyip sergilediğim penguen yürüşü...
bütün bu olanlara rağmen dışarıdan bakıldığında karizmatik görünüyorsam, p ııı duruyor vitrinin üzerinde, içini boşaltır vururum kendimi sokaklara. ama yok öyle bir şey, kendimizi kandırmayalım.
|