bilgisayarın kendiliğinden çat diye kapanması   

adana çık aradan

1. işlemcinin overheat protection hadisesini devreye sokmasındandır. kasayı açıp bi süre üfleyin serinlesin garibim.
    (etipuf, 24.01.2006 01:45)
  2. modern anakartlarda power tuşu ancak sıradan bir kapanma hadisesi sonrası tekrar kasaya elektrik verebildiği için bu tür durumlarda fişi çekmek hatta 5 küsür saniye makinaya tekrar elektrik vermemek sorunu çözer. yok çözmediyse (bkz: yazıcıoğlu)
    (wondrous, 24.01.2006 01:50)
  3. bilgisayarın kendiliğinden çat diye ortadan ikiye ayrılmasından daha iyi bir durumdur.

(bkz: çat diye ortadan ikiye ayrılmak)
    (beatnik, 24.01.2006 02:23 ~ 02:23)
  4. bilgisayardır. o herşeyin en iyisini bilir. ona güvenin ve bunu anlamsız yere yapmadığı konusunda içinizi ferah tutun...

keza bi'kaç ay önce çat diye* kapanan bilgisayarımdan ben de kıllanmıştım. 'ülen' dedim, 'ne oluyor?'. 'bu bilgisayarı ancak ben açıp kapatırım.' fakat neden sonra yanıldığımı anladım. çünkü ben açtıkça o inatla kapanıyordu! sustum...

günler günleri kovalarken* bu durum böyle sürüp gitmekteyken ve ben artık buna alışmışken, bu durumu umursamaz hale gelmişken... pc adını verdiğim bilgisayarım bu 'çat' diye kapanma mevzuunun afedersiniz bokunu çıkarmaya başladı. fakat beni onca yıldır hiç tanıyamamış... nasıl inatçı, nasıl mücadeleci bir ruhum olduğunu hiç görememiş* ve bendeniz, efendim, o -artık o diye bahsetmek istiyorum, sinirlerim bozuldu- evet, o kapandıkça ben yeniden açtım, o kapandıkça ben yeniden açtım... kapandı açtım... kapandı açtım... kapandı...
    ...
    ...
    !!!

ulan?! açılmıyordu. evet, artık açılmıyordu... ve o an bir gerçeği daha idrak ettim ki, bu bilgisayar milletiyle başa çıkmak gerçekten çetin iş. vallahi billahi korkar oldum bilgisayarlardan.
    neyse, tamirci beye götürdüğümde bilgisayarı, anakartta problem olduğunu söyledi. ve garantiye gönderdi. şu an 'o' diye bahsetmek istediğim fakat alınıp bir daha hiç açılmamak üzere kapanabileceği ihtimalini göz önünde bulunduraraktan 'my dear computer' (may diyır kompüter) demeyi tercih ettiğim, bilgisayarım, canım benim, ara sıra 'çat diye kapanmak' gibi bir densizlikte malesef ve malesef tekrar bulunuyor (aslında onu çok seviyorum, o, herşeyin en iyisini bilir). elimi az önce işlemci fanına dokundurmak gibi bi cehallette bulundum ve bir an hayatımın gözlerimin önünden film şeridi gibi geçtiğini farkettim. allahtan bu gencecik ömre pek bişey sığdıramamışım da film çabuk bitti. neyse konuyu topluyorum. işlemcinin ya da yakınlarında bir şeyin feci halde ısındığını görüyorum efendim. sıcak. çok sıcak. gerçekten sıcak.

sanırım problem fan'da...

siz yine de en yakın bilgisayarcıya bi danışın*.
    (siyah, 24.01.2006 22:22 ~ 22:24)