|
|
- birkaç aydır başıma gelen komik olay, ama henüz bir çaresini bulamadım. önceleri evden çıkarken bilgisayarı kapatıp, döndüğümde açık bulup, gülsem mi, yoksa giden elektrik faturasına mı yansam diye düşünürdüm. şu anda en azından fişi çekmek ve kasanın arkasındaki düğmeden kapatmak gibi çareleri kullanabiliyorum. aslında okuldan eve döndüğünde insanı açık bir bilgisayarın karşılaması bazen hiç de üzücü bir durum olmayabiliyor. hatta zaten bilgisayarı açacaksan allah'a şükretmeni sağlıyor (ama açmayacaksan, hatta buna daha önce karar vermişsen de bu bir kabus olabiliyor, "hadi msn'e gireyim hazır açıkken", "nfs'de bi yarış yapayım ya", "itü sözlük'e bakayım bi de" diye diye en az 2 saat bilgisayar başında ziyan oluyor). kim eğilecek de düğmeye basacak da windows'un açılmasını bekleyecek de... ama bu, bilgisayarın içine cin girdiğinden şüphelenmememe bir sebep değil ne yazık ki. korkuyorum ya! (bkz: yusuf yusuf) (bkz: kış kış cinler)
- eski atx anakartlarda meydana gelen hadise. yamulmuyorsam statik elektrik birikiminden kaynaklanır.
- bir ağa bağlı bilgisayarlarda bıos'ta "wake on lan" enabled ise başa gelecek durumdur.
- (bkz: kedidir kedi)
- bios ayarlarından kaynaklanan durum."wake on lan" seçeneği kapatılmalı,bunun hâricinde bilgisayara bağlı olan bir telefon hattı varsa onun kablosu da çıkarılmalıdır.
bazı anakartlarda bilgisayarın açılmasını sağlayan bios ayarı da bulunur.bu ayar kullanılarak bilgisayarınızı istenilen saatte açabilirsiniz.
başka bir konu ise bilgisayar çat diye açılmaz.kısa bir "bip" sesi ile açılır.eğer bilgisayarınız bu sesi çıkarmıyorsa ya da uzun ve kısa bip seslerinin bir senfonisini sunuyorsa bir donanım arızası meydana gelmiş olabilir.dikkat edilmeli.
- abdest almadan bilgisayarı kapamamayı gerektiren hadise. bu gibi durumlarda bir exorcist e haber verilmelidir. ya da bilgisayara kurşun döktürmek, nazar boncuğu takmak hiç olmadı bilgisayarı hacı hocaya götürüp okutup üfletmek makbuldur.
- bilgisayarın vazifesini içselleştirip çalışma azmini abarttığı manasına da gelebilir zorlanırsa.. başını okşayıp kontrolsüz güç güç değildir yavrucum deyip bi daha yapmaması tembihlenmelidir.
(alik, 25.06.2007 07:34 ~ 01.10.2007 09:31)
|