bilgisayarı bir hafta açık bırakmak   

adana çık aradan

1. bilgisayarımın aşırı yavaşladığını fatkettikten sonra sağ alt köşedeki bağlantı ikonuna* tıkladığımda * yapmış bulunduğumu anladığım olay. bilgisayar bu şekilde kullanıldığında artık restart da bi işe yaramamaktadır ve acilen format atılması gerekmektedir *
    (mulder, 04.01.2005 22:19)
  2. birazcık özenle hiç de sorun yaratmayan olay. win9x serisinden kurtulduktan sonra hele hiç sorun yaratmaz. 2 ay 17 gün bilmemkaç saat açık kalmıştı eski bilgisayar win2k ile.. gayet de temizdi findowsum.
    (ufkabakan81, 04.01.2005 22:25)
  3. makinalar kendi kendine kirlenmediğine göre yazılımsal açıdan sorun yaratmayacak olay. burda başta aşırı ısınma olmak üzere hardware sorunlarından korkmak gerekiyor.

hafiften overclock da yemiş bir p iii makinayı linux altında proxy server ve firewall olarak kurmuş ve full yüklenme altında 1,5 hafta açık bırakmıştık. 3. gün sonunda 2. disk sorun çıkarttı. ekstradan disk ve fan eklemek zorunda kalınmıştı ve bunların hepsini yaparken makina her an hizmet vermek zorundaydı. sonuç olarak yazılım sorunu yaşanmamıştı.

ps : "bak bak nasıl da atıyor makina açıkken disk değiştirmişmiş" diyenler için (bkz: hot swap)

ps 2 : - manyak mısınız neden overclock'lu bir makina?
    + o esnada bu işi yapan çevrem insanlarında beosla web yayınlama gibi fantastik fikirlere sahip olanlar bile vardı. bu az bile. içlerinden zor kurtuldum, insanlığıma döndüm.
    - teşekkürler.
    (wondrous, 04.01.2005 22:31 ~ 22:42)
  4. zararsız, sadece biraz performans düşürücü durumdur. sunucu kiralamaya ihtiyaç duymayacak kadar amatör olduğum dönemlerde, çalıştığım şirkette 6-7 ay boyunca gerçekleştirdim bu işlemi. kendi amatör sitelerimi çalıştığım firmanın yüksek bağlantısıyla yayınlar, sunucu olarak da gündelik işlerimi yaptığım pc'yi kullanırdım. haftasonuna doğru bir yoğunluk, bir rehavet çökerdi bilgisayara ama bu nedenle sistemine zarar geldiğine hiç şahit olmadım. tek sorun, yayınladığım sitelerin pazar günleri kapalı olmasıydı.
    (aqua, 04.01.2005 22:33)
  5. fazla elektrik harcamadığı için kötü sayılmayacak bir durum..ama donanıma vereceği zararı bilemem
    (ozzmosis, 04.01.2005 22:47)
  6. devamlı download sürecindeyse alet, ay sonunda adsl yi tam olarak sömürmeniz anlamına gelecek olan eylem. şahsen 60-70 gb lara çıktığımı bilirim.
    (comatose, 04.01.2005 23:44)
  7. the cure for insomnia filmini indirmeye çalışan kişinin bilgisayarının başına gelmesi muhtemel durumdur.
    (diazepam, 08.01.2008 11:47)
  8. knight online oynarken level atlıycam, pazar kurayım şu mallar satılsın gece diyerekten bütün hafta boyunca bilgisayarı açık bırakmak fakat hafta sonunda tezgahın aynı şekilde bulduktan sonra yaşanılan hayal kırıklığı.
    (fernando, 09.01.2008 00:06)
  9. emuleun bir fiil aktif halde bulunmasından sebep bilgisayarın açık kalması. daha uzun açık kaldığı da görülmüştür*
    (hayri potur, 09.01.2008 00:27 ~ 00:27)
  10. küresel ısınmaya inanmayan.elektirik faturasından şikayetci olmayan insanın yaptığı eylemdir.
    (noomeckriel, 09.01.2008 01:39)