|
|
- bir organizasyon içerisindeki enformasyonun ihtiyacı olan herkes için kullanılabilir ve yararlı hale getirilebilmesi için derecelendirilmesi, sınıflandırılması ve paylaşılması sürecidir.
- üniversiteler içersinde yeni açılmaya başlayan bölümdür.(bkz: bilgi ve belge yönetimi)
- (bkz: bilkent üniversitesi işletme bilgi yönetimi)
- örgüt içindeki ya da dışındaki bilgilerin yönetimde doğru karar verebilmek için, uygun formatta, ilgili kişiye, en uygun maliyetle ve en uygun zamanda ihtiyaç duyulan bilgiyi sağlamaktır.
bilgi yönetimi, bilginin sağlanması, düzenlenmesi, denetimi, yayımı ve erişimine yönelik olarak yönetim ilkelerinin uygulanmasıdır.
- yüksekokulu kazandığım yıllarda, açıköğretim fakültesinde kontenjanla sınırlı öğrenci alan tek bölümdü. bölüme başvuru şartları arasında o döneme göre normal özelliklerde bir pc ve internet bağlantısıda vardı.
(rene, 04.09.2007 20:02 ~ 13.09.2007 02:50)
- bilgiyi öyle tatsız tuzsuz sunulursa millete "ne diyor bu" denilir olmaz, birinci adım; bilgiyi tecrübenle ince ince dilimleyeceksin, ikinci adım;"halk dili"nde marineleyeceksin, dip not: marine suyunu dökme sos yapımında kullanacaksın, üçüncü adım sunumu yapacaksın. o dökmediğin marine suyu vardı ya halk dilinden oluşan bilgiyi aktarırken bol bol onu kullanacaksın sos niyetine yoksa ne kadar çok şey bilirsen bil karşıdakinin seni anladığı kadarsın sözüne düşersin.
|