yazar sayısını sonsuza dek 50 kişide sabitleyeceğini, sayıyı aşmak yerine, ekleyip çıkarma yöntemi güdeceğini açıklamış, türkçe karakter desteği bulunmayan sözlük.
basit renkler dışında her sözlük görünümü gözümü aldığı ve türkçe karakter olmadan bkz. olsun giri olsun kasamayacağım için üye olmadığım ama içimizden birileri olsa da içeriyi detaylıca bizler için incelese dediğim sözlük. sözlüğü yapan kişi independence rumuzunu kullanmakla beraber kullanım ve yönetim haklarını spoiled rumuzlu başka bir elemana devretmiş. ha bu devir olayı sonsuza dek sürer mi yarın öbür gün geri alası gelir mi bilinmez.
içerik olarak yorum yapmak, çok erken olduğundan mümkün değil, ancak zamanla bir süre takip edilir ve içinden -çıkarsa- güzide yazarlar itü sözlük üyeliği için ayartılabilir.*
bilgi sözlük başlığında ki şu iki giri/entry ile ne kadar komik insanlar olduklarını belli ediyo efendim kendileri:
1) "<bkz biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu>
(independence 10/14/2004 12:33:15 pm)"
2) "dahi bir programci olan independence in elinden anladigim kadariyla sadece bir kac saatte cikmi$ muthi$ bir sozluk. eger ben bir$ey biliyorsam burasi yakinda en iyisi olur. hem de 1-2 ay gibi bir surede.
kanit isteyenleri sadece independence nin entrylerine bakmaniz yeterli diyorum. diger yerlerdeki gibi "onlar kendini biliyorlar"sadece cinsel icerikli kufurlu $eylerden ibaret degil.
kesinlikle en iyisi. cunku independence en iyisi. (ayar verdim mutluyum)
(sersemih 10/14/2004 8:44:59 pm) "
ilkine değinmek gerekirse.. lan sen ne dediğinin farkında mısın?! evet yeterli bu kadar.
ikinciye değinelim şimdide. "dahi programcı independence". evet açıyoruz biraz. dahi bir programcı ise neden böyle gudik bir şey çıkmış ortaya? "ben birşey biliyorsam" demiş. demekki yanılıyor. 1-2 ayda nereye en iyi sözlük oluyo. 1-2 ayda ekşiye yetişirler evet 4 milyon entry girerek, kendimizi kandırmayalım.. "kesinlikle en iyisi. cunku independence en iyisi." gibi birşey gördüm. indenependence sözlüğün şeysi*, bu arkadaşta sanırım yeni bir arkadaş ve moderatör olmak için can atıyor.
işte burası böyle bir yer. gençler eğleniyor. ciddi olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum..
pek bi yenilik getirmiş gibi görünmüyor şimdilik. çok profesyonel de bulmadım. düşüncem odur ki taklitten öteye gitmemiştir bu çalışma. ha bu sözlük olayının de boku çıkarılmıştır bu hadiseyle o da ayrı bu konu.
takip ettiğim kadarıyla bir çeşit "moderator ego tatmin mekanı" * üye olan bir arkadaşımın, sözlük formatına uygun olan ve fakat moderatorun işine gelmeyen, girilerinin sorgusuz sualsiz silindiği sanal mekan.
(bkz: ötmek için kurulmuş çöplük)
üye olduğu tüm sözlüklerden bir şekilde uçan indepence nickli vatandaşın "eeh yeter lan" diyerekten açtığı sözlük. sloganı çok güzel: "bir şeyi çok istiyorsanız, yapabilecekleriniz sizi şaşırtır." evet kötü bir tasarım, kötü bir kodlama ve çok eksik bir içeriğe sahip ancak yine de çok istediği takdirde insanın neler yapabileceğini gösteriyor.
independence çok heyecanlı bir genç, yaptığı işlerin tam olarak oturmasını beklemeden maddi kazanç sağlamaya çalışıyor, aslında paradan önce iş kalitesini yükseltmeye baksa daha iyi sonuçlara ulaşabilir.
ceviz.net forumlarında bir zamanlar independence tarafından tanıtılmış oluşum. başlıktaki ilk mesaja bakınız:
independence
yeni cevizci
--------------------------------------------------------------------------------
turkiyenin en son acilmi$ ve benim tahminime gore en hizli, en $irin ve en kolay kullanimina sahip bir interaktif sozluk olu$umudur bahsi gecen site..her gun binlerce bilginin yer degi$tirdigi, kullanicilarin aktif olarak rol aldiklari ve katilimda bulunduklari bir site..bilginize guveniyorsaniz bundan iyisine denk gelebileceginizi zannetmiyorum..sadece 3 dakikanizi ayirarak siteye goz atmanizi tavsiye ederim..unutmayin..dunyada iki $ey payla$tikca cogalir..sevgi ve bilgi..
independence'ın yeni bir lamer'lik örneğine şahit olduğum site.
az önce gerektiği için bir entry'i kopyalamaya çalıştım ve yazar nick'inin yanındaki "çiçekçiçekçiçekçiçiçek" yazılarını farkettim. bu yazılar 1 puntoyla yazılmış. daha sonra araştırmamı derinleştirip sayfanın kaynağına baktığımda, birçok kez tekrar eden
girildiği anda oha dedirten sözlüktür. bariz şekilde türkçe desteği olduğu halde türkçe yazmamaın nedenini anlamadığım sözlük. üst framede mp3 itiraf tuzluk gibi enteresan butonların olduğu her yanı buram buram reklam kokan bir sözlük. ayrıca enteresan olan mp3 bölümüne girdiğinizde sadece kaliteli oldugunu du$undugum mp3 ler bulunacak bu alanda. yazılı bir sayfa açıldığını gördüğüm beni dumurdan dumura koşturan sözlük.
sol frame'e bakıldığında gündemin bir numaralı konusu olan "yabancı futbolcu isimleri" hakkında yüzlerce başlık görülen sözlük. hakikaten çok duyarlılar çevrelerinde gelişen olaylara, takdir ediyorum.
ekşi sözlük'ün varlığını keşfettikten sonra sözlük yazarlığıyla ilk tanıştığım yer oldu. 2004'ün ekim ayıydı sanırım. sonra itü sözlük'ü keşfetmiştim. itü sözlük'ü keşfettikten sonra bir kaç defa tesadüfen uğradığım bir yer olmuştu ki, uzun süre uğramadığım için yazarlığım da iptal edilmiş zaten. şu anda da sadece bir kaç girimin* kaldığı bir ortam. şimdi şöyle geriye dönüp bakınca, o ilk günler güzel günlermiş diyorum. sırf beni "sözlük" kavramıyla tanıştırdığı için seviyorum bu sözlüğün adını. zira o ilk heyecanı hatırlatıyor bana*
sözlüktür, iyidir, yazmışlığımız vardır, iyi ya da kötü günler geçirmiş yüzlerce entry girmişizdir, güzeldir; zira emek harcanan herşey güzeldir.
independence'i hep tebrik etmek istemişimdir; tamam, süper değilsin, farkındasın, ama çalışıyorsun, bu iyi birşey.
yok bir de anlamadığım şeyler var bu sözlüğe dair. bakıyorsun başlıklara, "kafasına göre entry silen moderatör", "moderatörden çok moderatörcü olan yazarlar", "başlık açarak birbirine ayar vermek", "sözlükten hatun kaldıran hatun".
birşey anlatmaya gerek yok aslında, hiyerarşiyi iliklerine kadar hissediyorlar, ya da her yazar kendini yönetici mi sanıyor nedir, anlaşılmaz. yok, bakarsınız "bilgi" nerededir; yazarların nick altı girilerindedir. bazen radyosunda, bazen tuzluk'undadır.
zira doğrudur, yazarlar acayip bağlıdır sözlüğe. bir yere kadar güzel birşeydi bu. ama sonradan "hey dostum, biz burda yabancıları sevmeyiz"e dönerdi, bu da güzel olmazdı..
ha halen dönüyor mu?
sanırım..
ilk göz ağrım.ordaki insanların %70 i birbirini tanır,bunların da %50 si kankadır.geriye kalan %30 ise fransız statüsünde olup kendi çaplarında yazarlar.daha çok forum havası olan,arkadaş ortamı gibi bir şeydir.haa en önemlisi demokratik değildir,zaten olmasın da ama bunu da göze sokmaya gerek yok,modlar dilediğince at koşturur,kurallar bazıları için yoktur..vs fakat severim sayarım,yine de eğlenceli olma potansiyeline sahiptir.
amatörce yaratılmış sözlük. bunda bir sevgiliye aşk hediyesi olarak kurulmuş olmasının etkisi var mıdır bilinmez. ama yazarlarının aralarında yaşadığı türlü aşk maceralarıyla ünlüdür. yazarlarına karşı yönetim tarafından takınılan akla mantığa sığmayan adaletsiz uygulamalarıyla iyi tanınır. adına yakışır bir sözlük değildir pek, bilgiden başka her şeye rastlanır. ciddiyetsiz bir oluşumdur. kimin eli kimin cebinde belli değildir özellikle son zamanlarda. kalitesizlik yolunda emin adımlarla ilerlemektedir, ancak bunu göremeyecek kadar kör ve önlem almayacak kadar kibirli bir yönetime sahiptir.