bir çok insan tarafından yanlış anlaşıldığı üzere, bu kulüp sadece "eşcinsel gayler" kulübü değildir; kısaca
gbtt olarak bilinen ve heteroseksüeller dışındaki cinsel eğilimleri tek çatı altında toplayan "gay-biseksüel- transseksüel-travesti" kulübüdür adı.
bunun yanı sıra, bilgi üniversitesinin herhangi başka bir kulübünden, dağcılık olsun, su altı olsun, fotoğraf olsun, hiç ama hiç bir farkı yoktur. üniversitede kulüp kurmak demek, pavyon anlamındaki kulüp demek değildir. bu gereksiz tanımı belirtme ihtiyacı duyuyorum çünkü hafta içi zırtapoz haber sitelerinde kopan fırtınada, kulübün düzenleyeciyi seks partilerini çok merak eden dangalaklar fink atıyordu.
bilinsin ki seks partisi yapmak için kimse yönetmeliklere uygun tüzük hazırlayıp, üniversite yönetiminin kapısını çalmaz.
bilgi üniversitesi gibi liberal anlayışa sahip bir kurumda bu kulübün kurulmasının nedeni de, bu insanların öcü, pislik, iğrenç yaratıklar olmadığını çeşitli toplantılarla, panellerle insanlara anlatma ihtiyacıdır.
misal baskı altında kimlik reddenin, bireyde yaratacağı psikolojik sorunları, okulun psikolojik yardım birimiyle ortaklaşa bir çalışmada farkında olmayan insanlara anlatabilmektir. bakın bilimsel toplantı diyorum, panel diyorum, psikoloji diyorum..
canım arkadaşım, bu okul
toplumsal cinsiyetdersine eşcinsel bir erkeği misafir olarak getirip, 3 saat koskoca salonda konuşturmuştur. ve bu dersten de final ödevi yazdırmıştır.
olayın toplumsal sorumluluk boyutu dışında, kafasında en ufak şüphesi olan şimdiden onu eşikte çıkartsındır. (bkz:
delirtmeyin adamı)