bilge adam, bugün itibatiyle bana göstermiştir ki, herhangi bir eğitimine kaydolan kişilere, "öğrenci", "kursiyer" sıfatlarını layık görse de, onlara "müşteri" ve "yolunacak kaz" gözüyle bakan bir kuruluştur. bilge adama kaydolmayı düşünenlere fikir olması açısından başımdan geçenleri yazmam gerektiğini düşünüyorum. durum şu;
yaklaşık 1 ay kadar önce yazılım alanında kendimi geliştirmeye karar verdim ve incelemeler yaptıktan sonra bilge adamda karar kıldım. gittik, kaydolduk, iyi güzel, 1.600 ytl'lik senetleri de bi güzel imzaladık. şubat ayında başlayacak kursumuzun heyecanıyla (ben ve bir arkadaşım) oradan çıktık. bugün, orada çalışan bir bayandan telefon geldi, "kursunuzun 15 ocakta başlayacağını bildirmek için aradım" dedi. "alla alla bi yanlışlık olmalı, halbuki ben şubata kaydolmuştum, şubatın 6sına kadar istanbulda değilim" gibisinden cümleler kurduğumda, karşıdan gelen cevap, " önemli değil, kaçırdığınız saatleri etütlerle halledersiniz" dedi. telefon görüşmesi bitti. bu arada yazıldığım kurs toplam 120 saat olmasına rağmen, kaçırdığım 3 haftada 30 saati geçiyor bu kursun, ondan sonra kim ne öğrenebilirse artık...
kalktım gittim, madem öle ben kaydımı iptal ettirmek istiyorum, kaydımı silin dedim. yok silmeyelim, başka bi tarihe alalım (2 ay sonrasına), başka bir saate yazalım(öğleden sonradan akşama kadar), gibisinden önerilerde bulundular. ben ısrarla kaydımı sildirmek istediğimi belirttiğimde, " e madem öyle o zaman kurs ücretinin %20si olan işlem ücretini ödemeniz gerekiyor" dediler. ben tam " bi dakika bu şaka olmalı, kamera nerde olabilir acaba" diye düşünürken ciddi olduklarını farkettim. kaydımı sildirmek istememin nedeninin onların hatası olduğunu, beni yanlış bilgilendirdiklerini söylediğimde yapacakları hiç bir şey olmadığını söylediler.
şimdii, bu nasıl bir kuruluştur ki, bana baş ağrısından başka hiç bir şey kazandırmadığı halde benden, utanmadan 320 milyon lira işlem ücreti istemektedir. (bu kuruluşun benim için gerçekleştirdiği tek işlem, manikürlerini bozmadan klavyeye avuç içleri ile yazı yazmaya çalışan prezantabl görevlilerin ismimi ve doğum tarihimi yazmak için gösterdikleri üstün çabadır.)
ayrıca bu kuruluş, bu %20lik işlem ücretini milli eğitim bakanlığının isteği üzerine alındığını söyleyecek şekilde yalan söyleyecek yüzsüzlüğü nerden bulmaktadır? (bilge adamdan çıktıktan sonra 3 farklı bu tarz kuruluşa gittim, 2 tanesi böyle bir uygulamanın olmadığında, milli eğitim bakanlığıyla hele hiç bir ilişkisi olmadığından bahsetti, 3. kuruluş %5 ücret aldığını ancak bunun da milli eğitim bakanlığı ile alakası olmadığını söyledi.)
uzun lafın kısası, verdiği eğitimi bilmem ama (kaydolduktan sonra dersler başlamasa bile %20 ödüyorsunuz) insanlara davranışı çok yanlış bir kurumdur. mesela kaydolduktan sonra başka bi şehire taşınmanız bile gerekse, kurs ücretinin %20 sini ödüyorsunuz. sonuç olarak, kaydolmadan önce 2-3 kere düşünülmesi gerken bi kuruluştur bilge adam.
öğrencilerine, "vay efendim benim sertifikalarım dünyada geçerli, şöyle kusursuz eğitim veriyorum" deyip, işini gücünü bıraktıran ancak iş bulmaya gelince boşlukta kalan kurum.
tabii bir de yetenekli yeteneksiz herkesin "ben şu olcam, bu olcam" diye kendilerini kurslara vermesinin de sonuçları olabilir bu iş bulamama durumları.
en başarılı pazarlama tekniklerini kullanan, gördüğüm en kötü eğitim kurumu. bu kurumun verdiği bir eğitimden memnun kalan kimseyi görmedim duymadım. öğrencileri, gerçekçi olmayan vaatlerle adeta kandırıyorlar.
microsoft sertifikasyon programlarının billboard reklamlarında apple laptop'lu elemanların fink atması gerçekten manidar bir durumdur. hoş azureel'in de ortaya çıkardığı gibi kesin o resimleri de bir yerden apartmışlardır ya, neyse bakalım..
kurumsal bir firma olduklarını söylemelerine rağmen standart bir fiyat politikası olmayan eğitim kurumu. kimden ne koparırsak kardır zihniyetinde bir satış departmanı vardır. ancak şu bir gerçek ki verilen eğitim ve eğitmenleri son derece kalitelidir.
şahsen eğitim almadım ama nasıl bir gaz veriyorlarsa kendilerini bulunmaz yazılım mühendisi zannediyorlar. ayırca "en kral veri tabanı sql server" gibi bir gaflarıda mevcutmuş. eğitim alanlarda gördüğüm bir diğer eksiklikte programlama tekniği. sadece .net kütüphanesinden belirli kodlar öğrenmişler, size yapabileceği yüzlerce program söylerler fakat bunların hepsi kayıt girişi, silme ve listelemeden ibarettir. yazıktır, programcılık bu kadar ucuz değildir.
eğer bu kurumdan eğitim almak istiyorsanız fiyat pazarlık sürecinde mümkün olduğunca sabırlı olun. sizi her gün arayarak kampanyamız bitiyor, hede oluyor vesaire gibi yalanlarına inanmayın. sonunda hergün düşen fiyat sayesinde ilk aldığınız fiyatın yarısına yakın bir ücret karşılığında eğitiminize başlayabilirsiniz.
bütün büyük şirketler itü insan kaynakları zirvesinde kendilerini tanıtıp kariyer için önemli konularda yardımcı olmaya çalışırken ,öğrencilere iş ya da staj imkanı sağlamak amaçlı gelirken ,bu şirket ise sadece reklam yapıp birkaç öğrenci kapıp milyarlarca tutarlık eğitimlerine imza atacak adam bulmak için gelmektedirler.
cep telefonumu nereden bulduğunu anlamadığım, hergün yeni bir promosyon mesajı yollayan firma.
bu konuda boyner ve turkcell ile kapışırlar.
illallah dedim artık
kesinlikle telefon numarası verilmemesi gereken firma. sokaklarda falan anket ayağına yaklaşanlardan bucak bukak kaçılmalı, şubelerine fiyat sormak için gidilmemelidir. yahu 3 sene oldu hala bana kurs satmaya çalışıyorlar. bir diğer versiyonu da birikim dersanesidir. üniversite kazandık, neredeyse okul bitecek adamlar hala kursumuza kayıt yaptırın diyorlar. bir gün basıcam binalarını.
verdikleri eğitimlerine güvenen devamsızlık sınırını aşmadan gittiğiniz bir kursun sınavlarını geçemediğinizde size o kursu tekrar ücretsiz olarak veren aşırı pahalı bilgi teknolojileri eğitimi veren kurum.
öğrencilerini gerçekten de müşteri gören janjanlı reklamların kralı eğitim kurumudur...oraya imzayı atmadan 2-3 değil 10-15 kere düşünün..yoksa %20 cezayı anam yatalak hasta deseniz de çatır çatır alıyorlar...
öss sonuçlarının belirlenmesi itibariyle msn pencerelerinin altında öss eşit değildir gelecek, öss gelecek belirlemez vb. ibarelerle öss'si kötü geçen öğrencileri kendine çekmeye çalışan kurumdur.