mantıksal gerçekleri
duygusal zekanızla değiştirebilme umududur, yaşamsal öğretilerinizle inatlaşmaktır.
belki'den hemen sonrası
keşke 'den hemen öncesidir.
doğru olanın mantıksal olduğunun kabullenildigi zaman, mantığına ters düşeni yapmaktır.
hoca kopya çektiğini anlamasın diye tembel öğrencilerin yapmak zorunda kaldığı eylem. bir de sınav sırasında yandaki kişiden bakıldığında yapılması elzemdir zira aynı çıkartmamak lazımdır sonuçları.
yaşam tarzımdır.
sonunda da kendime "ben demedim mi sana yarrak?" diyorum. sonra yeni bir yanlış yapmaya karar veriyorum. "olm bak aynı boku yiyosun" diyorum kendime, sonra "biliyoz lan kes, sana ne mına koduğum" cevabını verip bildiğimi okuyorum.
henüz öss' deki bir kaç soru dışında bilerek yaptığım soru yok, ya ezberden ya da rastgele doğru yapıyorum. onlar da sembolik.
aklın kendine oynadığı oyundur.yanlışın yanlış olduğunu bile bile yinede yapılmasıdır.fakat suçlu sonuçta kişinin kendisi olduğu için hesap soracak kimsede bulunamaz.genelde de korkak, pısırık kişilerce değil de daha çok delilik sınırında gezen şahsiyetlerdir bunu yapanlar.
mükemmelliyetçi olan birisinin artık iyi birisi olmayacağım diyerek nefret kusması
ve bu nefretini yanlışlara yöneltmesi
her yanlışta haz duyması
bile bile isteye isteye yanlışa gitmesi
sonrasında hayata duyduğu nefretin kendine yönelmesi
her yanlışta kendine lanet etmesi
kısacası rabbe, hayata, insanlara, kendine isyan....
(aishe, 17.03.2009 11:15)
yanlış ancak yanlış yapılarak anlanacağı için ve yapmamasya acaba yanlış olmazmıydıiçinde kalmaktansa bilerek yanış yapmak daha doğru ve mantıklıdır.
mantık ve ahlak değerlerini maddi ya da manevi tatmin uğruna ihlal etmektir.
bile bile yanlış yapmaktan daha da kötü olan şey, yanlış yaptığını bile bile doğru olduğunu savunmaktır.