bilecik fen lisesi   

adana çık aradan

1. 11 plaka numaralı bilecik ilimizde bulunan fen lisesidir. tam adı bilecik refik arslan öztürk fen lisesi'dir. öğretmensiz, binasız hatta belki de sırasız olarak yamulmuyorsam 1997 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. ertuğrul gazi lisesi pansiyonunda yurt odaları ve sınıfların karşılıklı olduğu bir yıldan sonra ertuğrul gazi lisesinin yeni binasının ilk iki katını sınıf, 3. katını kız yatakhanesi olarak kullanan okulumuz, erkek öğrencilerini ertuğrul gazi lisesi pansiyonunda barındırmaya devam etmiştir. 2001 yılında ise komedi filmlerini aratmayan bir belirsizlikler zinciri sonrası o yıl daha yeni açılan bilecik anadolu öğretmen lisesi'nin binasında eğitim öğretim yapmak amacıyla taşınmış, bunu da elindeki imkanlara göre başarmış okuldur. okul ancak 2002 yılında kendi binasına taşınabilmiştir.

aklına gelen arkadaşlar için söyleyeyim, binası bile olmayan okulun kadrolu öğretmen sayısı da azdır. 2002 yılında oradan mezun olmuş eski bir öğrencisi olarak bildiğim kadarıyla ben lise 1 ve 2'de iken fizikçimiz ismail günay ve kimyacımız halil ibrahim çelik ve okulun müdürü yunus karaağaç okulun kadrolu öğretmenleriydi. okulun ihtiyacı olan diğer öğretmenler il merkezindeki diğer okullardan karşılanmıştı. öğretmenlerin bir kısmının sadece fen lisesinde ders vermesini söylemeden geçemeyeceğim, okulun daha derli toplu olmasını sağlamıştır bence. lise 3'e geldiğimde okula daha fazla atama yapıldı, yine de okulun kadrosu tamamlanamamıştı. ayrıca bir yıl içinde hepsini tanıyamadım, bir kısmının sadece lakaplarını biliyorum.

kısaca söyleyeyim, türkiye'de oks'de ilk 5000'e girmiş öğrencilerin toplandığı bu okul, türk eğitim sistemi ve bürokrasideki çarpıklıklardan nasibini almış ve verimli olabilecek bir eğitim-öğretim ortamı bulana kadar seneler heba edilmiştir. diğer birçok fen lisesinden farkı yoktur anlayacağınız.
    (sarnar, 30.11.2005 17:19 ~ 17:21)