bile bile lades   

adana çık aradan

1. insanın bir olayın kötü yollara gireceğini bildiği halde işine devam etmesi.
    (axel fox, 08.08.2004 07:55)
  2. silineceğinden emin olunmasına rağmen forum tarzı başlık açmak
    (srce, 04.11.2004 19:16)
  3. evde tavuk yendiği zaman anne yada babanın çocukla lades tutuşup çocuk sevinsin diye bilerek kaybetmesi
    (vanaheim, 18.04.2005 18:16)
  4. 1979'da iran'da "islam devrimi" gerçekleşince en solundan en sağına dek hepimiz sevinmiştik...
    diktatör şah pehlevi devrilmişti...
    iran komünistleri bile şıkır şıkır oynuyorlardı...
    aradan çeyrek yüzyıl geçti...
    iran karanlığa battıkça battı...

gazeteler 1979'dan bu yana iran'da 9 kez cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını yazdılar.
    seçim demokrasinin özü değil mi?
    iran dinci devlet modelinde seçeneksizliğin çıkmazına seçimlerle gömülüyor.
    demokratik seçimi özgür birey yapar; kul ya da mürit değil.
    iran'da gün saymak tavlada zar atmak gibidir:
    yek-şembe, dü-şembe, se-şembe, çihar-şembe, penc-şembe...
    çeyrek yüzyıldır iran demokrasi tavlasında mollaya gele atıyordu.
    bu kez molladan da beter ahmedinecad sandıktan çıkınca halk mat oldu.

bir toplum dincilikle kalkınamaz.
    iran'ın müslümanlığı ekonomiye kar etmez, muazzam petrol gelirine karşın ülkede işsiz ordusu büyüyor, yoksullar çoğalıyor, zengin-fakir uçurumu derinleşiyor, halk ise dincilik afyonuyla uyutuluyor.
    mollayı da sollayan yobaz neden sandıktan çıktı?
    kim çıkacaktı?
    iran'da çeyrek yüzyıldan beri eğitim-öğretim; akıl-bilim değil, inanç-din üzerine! yetişen genç kuşaklar aydınlanmanın a'sından habersiz, körkütük islamcı...

komşuda pişer...
    bize de düşer...
    bugün türkiye'de sandıktan çıkıp iktidara oturan takkıyeciler en büyük savaşımı eğitim-öğretim üzerine veriyorlar.
    kuran kursları...
    imam okulları...
    üniversite...
    kıyamet kopuyor.
    neden?
    çünkü takkıyeciler tasarımlarını uzun süreli bir stratejiye oturtmuşlardır; aşağıdan yukarıya doğru sözüm ona demokratik bir yapılanmada türkiye'yi iran'a çevirmenin en gerçekçi ve geçerli düzenlemesi adım adım yürütülüyor...
    said-i nursinin müridi fetullahın neden tüm dünyada ve türkiye'de okullara, eğitime, öğretime hız veriyor?

halk hangi tür eğitimden ve öğretimden geçerse öyle biçimlenir.
    avrupa'da halklar laik öğretim süzgeçinden geçtikleri için demokrasi bilincine aşılandılar.
    türkiye aydınlanmaya sırtını döndükçe iranlaşacak...
    fetullah biliyor bunu...
    başbakanlık müsteşarı biliyor...
    bile bile lades...

ilhan selçuk - 28 haziran 2005
    (neverland, 28.06.2005 18:06)
  5. sözlükte birçok yerde değişik, geliştirilmiş örnekleriyle karşımıza çıkan olaydır..

örnek1:

başlık: kemküm üniversitesi makine mühendisliği öğrencileri..

31. alayının abaza olduğu öğrenci grubu
    (sozlukteamvardedilergeldim, 22.10.1 00:03)

bu giriye bakıldığında yazar bile bile lades oynamıştır ve olacakları biliyordur..ne bileyim işte nick altına ayar amaçlı giriler mi girilmez, eksiye mi boğulmaz, özel mesajlarla tacize mi uğramaz..ancak pek de sikinde değildir, makinecilere kıldır, kimbilir belki çok istediği bir bölümdü ve 1 puanla kaçırdı giremedi, içinde hep ukte kaldı orasını sorgulamadan ikinci örneğimize geçelim..

örnek2:

başlık: ville valo brian molko yu siker mi sorunsalı

12. ikisi de ibnik olduğu için ikisi de birbirini çok güzel siker cevabıyla şenlenecek sorunsal. (bkz alternative gay metal)
    not: evet him'ciler, placebo'cular eksileri görelim.
    (dathvaderkarakteribenimfikrimdi, 23.11.2 21:10)

bu arkadaş kaşınmaktadır ya da sözlükte umduğunu bulamadığı için sıkılmıştır ve bu tarz hareketlerle ilgi çekmek, olay çıkarmak, polemik yaratmak istemektedir. onun da sonu istikbale doğru yolculuk olacaktır büyük ihtimalle bir dizi ayar amaçlı nick altı giri vs. sonra. geçelim son örneğimize.

örnek3:

başlık: 24 mart 2344 fenerbahçe doğangörünümlüşahinspor maçı

17. fenerbahçe'nin eline ağzına aldığı maçtır. ne kadar ezik olduklarını yine gördük.
    (10hagi10, 24.03.2344 23:31)

ilk başlarda her şey normal gözükür ancak bir süre sonra :

17. fenerbahçe'nin eline ağzına aldığı maçtır. ne kadar ezik olduklarını yine gördük.
    edit: amma çok fenerli varmış bu sözlükte yaa.
    (10hagi10, 24.03.2344 23:31~23:34)

bir süre sonra :

edit: amma çok fenerli varmış bu sözlükte yaa.
    edit2: istediğiniz kadar eksi verin umrumda değil, ayrıca (bkz.23 mart 2344 galatasaray bişeyspor maçı/!10hagi10).
    (10hagi10, 24.03.2344 23:31~23:40)

işte bu noktada yazarın amacı ters etki yaratarak ya gelen eksi oyları azaltmak, hatta galatasaraylı yazarlardan artı oy almaktır. verdiği bakınız büyük ihtimalle galatasarayı övücü bir giridir ya da bişeysporla yaptığı maçı "oo nası koduk işte böyle" temasıyla ve skoruyla aktaran bir giridir ne bileyim çok daldım bir an hayal dünyasına.

böyle bir şey işte bile bile lades.

not: giriler, başlıklar, nickler tamamen hayal ürünüdür.
    (rafael, 05.02.2007 00:26)
  6. zor ama gerçek olanın peşinden koşmayı kabul etmektir. zorluğunu, sancısını, mücadelesini bile bile çıkmaktır yola. inanmaktır koşulsuzca, korkusuzca ve tutkuyla. sarılmaktır içindeki aşka.

bile bile aşık olmaktır.
    (mothman, 24.08.2007 21:43)