|
|
- ilkel bir düzende, bir sinek gibi görülen insanların içler acısı durumunu anlatan basit bir örnektir.
herşey eskidi ya artık, uzun zamandan beri güneşin doğuşunu mutlu izleyemiyorum ya; bu sabah tam kendime moral vermeyi başarıp, kısa süreli de olsa "yaşamak çok güzel" demişken başlıkta ki haberi okudum!
biz "yeryüzü cenneti" hayalimizi gerçekleştiremeden yok edildik ama birileri cehennemi getirmiş.
hürriyet.com da, afganistan'da internetten kadın hakları ile ilgili bir rapor indirip dağıtan 23 yaşındaki gencin idama mahkum edildiği yazıyordu.
inanamıyorum. sözün bittiği yer bu...
- işte dünyanın değişmeyen bir yüzü daha. asla da değişmeyecek zihniyetler. internetten kadın hakları raporu indirip dağıttığı için idama mahkum edilir mi insan demeyin. oluyormuş. konu afganistan'sa birçok şey olabiliyor zaten. 23 yaşında ki bu üniversiteli genci kurtarmak içinde hemen kampanyalar başlatılmış. ingiliz the independent gazetesi da bu işin öncüsü, burada da hürriyet gazetesi destek çıkmaya çalışıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/...
- cahile laf anlatmaya çalışmıştır.
- kesinlikle bildiri dağıttığı için değil, devletin koyduğu düzeni yıkmak amacıyla halkı örgütlemeye çalıştığı içindir. bize uysa da uymasa da orada bir devlet var. koyduğu bir düzen var. o düzene kastederseniz o devlet sizi en ağır şekilde cezalandırır. bu genç de kendi devletine kasteden bir hareket esnasında yakalanmıştır. onun devleti daha alıngandır. bildiri dağıtmayı bile idamla cezalandırabilir. bizim devletimiz de bir ara daha alıngandı. sırf ittihadçı diye istiklal mahkemelerine çıkarılanlar ve dahi asılanlar oldu. çok yakın bir zamana kadar da tc. devletine kasteden suçlular için idam cezası uygulanıyordu. hatta ve hatta devletin bölünmez bütünlüğüne kastettiği için apo'yu asmak istiyoruz da asamıyoruz.
bildiri dağıtmak ile terör örgütü kurmak ve binlerce insanın hayatına mal olmak özünde aynı şey. devlete ve düzenine saldırı. elbette şekil ve etki olarak farklı mertebededirler. insan hayatıyla 3 sayfa kıyaslanamaz. ama olan biteni doğru anlamak için ortak özünü de inkar etmemeli.
malumunuz amerikan ordusu ve beraberinde bizimkiler de dahil bir dünya asker orada. taliban ile mücadele etmeye çalışıyorlar. her ne kadar bize duyurmasalar da orada durum ırak'tan da kötü. tüm ülkeyi gene taliban'a kaptırmak üzereler. askeri yöntemlerle bir yere varamıyorlar. dünya kamuoyunun da baskısını olaya yöneltmeye çalışıyorlar. netekim bize bir çağrı göndermişler. bu idama karşı sessiz kalmayın!
bir devlet kendi yasalarıyla, iyi ya da kötü, birini yargılıyor. cezasını açıklıyor. biz de buradan kalkıyoruz ve o kararı eleştiriyoruz. hmm. sadece onun değil afganistan'daki taliban karşıtı herkes arkasında tüm dünya olduğunu bilecek, cesaret kazanacaklar. o adam öyle ya da böyle, göz dağı için ölecek. ama arkasını besleyelim. belki afganistan'da bir iç savaş için yeni bir taraf oluşturabiliriz ve oraya gönderdiğimiz askerlerimizi daha az yorabiliriz.
güzel planlanmış bir küresel eylem.
- idam cezalarını hemde düşünce nedeniyle olanını, mantıklı hale getirmeye çalışan robotlara "inşallah bunu sende yaşa" dedirtebilecek haber.
ama ben yine de bunu demiyorum, çünkü düşünce özgürlüğüne inanıyorum...sadece insan olarak, yüreğinle değerlendir bu haberi, diyorum.
- 'devletin koyduğu düzeni yıkmak amacıyla halkı örgütlemeye çalıştığı için' idam edilecek gençtir. bundan biz de de olmuştur, bugün de eğer iki kutba ayrılmış olsak ve catışmalar yoğun yaşansa yine olur, olacaktır. oligarşik bir yönetimin özelliği bu tarz göz dağı vermesidir.
şimdi o haberi bir kere daha okuyun ve yerine halkı aydınlatmak için yazılar yazan genç - yaşlı derin devlet tarafından öldürülen gazetecileri koyun...elde ne var?
- internetten kadın haklarıyla ilgili rapor indirip arkadaşlarına dağıttığı için idama mahkum olan afgan gazeteci. independent gazetesi idam kararı aleyhinde bir imza kampanyası başlatmış. imza vermek isteyenler için
http://www.independent.co.uk/...
ayrıca (bkz: bu idama seyirci kalmayın)
|