|
|
- gollumun yaşadığı mağarada tek yüzükü bulup alan, yıllarca yaşlanmadan hayatta kalmasını buna borçlu olan yüzüklerin efendisi kahramanı. yüzükten vazgeçmeye karar verdiğinde yüzüğü en sevdiği yeğeni frodo bagginse bırakıp ortadan kaybolacak ve yüzük kardeşliğinin doğmasına yol açacak kişidir. filmde ian holm tarafından canlandırılmıştır.
- doğumun 111. yıl döneminde çıkınçıkmazında bir grosso hobbite yaptığı konuşma içerisinde bulunana bir bölüm ile ki bu hobbitlerin kafasını karıştırmıştı gönlümde taht kurmuş hobbitlerden. o bölüm şöyle:
"içinizden en az yarısını, arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum; ve yarınızdan azını hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum"
- gollum'dan aşağı kalan bir yanı olmayan maceracı yazar hobbit.
- 6:45 yayınevinden çıkan hobbit kitabının başkahramanı.özellikle yüzüklerin efendisi serisinde her ne kadar arka planda kalmış olsa da cücelerin moria madenlerindeki hazineyi smaug denen ejderhadan geri almaları için yardım istedikleri hobbit köyün çıkın çıkmazında yaşayan hobbitir.aynı kitabın 4. ve 5. bölümlerinde ise gollum ile oynadıkları bilmece oyununu kazanmış ve yüzüğü ele geçirmiştir.
- karakteri hakkında pek bir bilgim olmasa da sadece saçlarından ötürü bir bilgin havası sezinlediğim yaşlı cüce.
- önceleri ne kadar hayata karşı isteksiz olsa da birgün kapısında beliren uzun boylu,boz şapkalı bir adam onu maceraya heveslendirir.ve tolkienin kafasında hobbitkitabının oluşmasına neden olur.
(bkz: tolkien)
|