görseller
bilbo bagginsbilbo baggins

belki ilginizi çeker
  1. · kendisine evde yok süsü veren
  2. · james mcavoy
  3. · deniz baykal ın 71 yaşında olması
  4. · yüzüklerin efendisi
  5. · tüm zamanların en iyi film replikleri
  6. · thorin oakenshield
  7. · mordor süper ligi
  8. · lianna
  9. · hobbit
  10. · güç yüzüğünün hıyarca kullanımı
gündem
  1. · banu güven
  2. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  3. · ugg
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  7. · boylumlama
  8. · kekik
  9. · fuat yaman

bilbo baggins  

1. doğumun 111. yıl döneminde çıkınçıkmazında bir grosso hobbite yaptığı konuşma içerisinde bulunana bir bölüm ile ki bu hobbitlerin kafasını karıştırmıştı gönlümde taht kurmuş hobbitlerden. o bölüm şöyle:
    "içinizden en az yarısını, arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum; ve yarınızdan azını hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum"
    (chixculub, 25.07.2006 14:39)
  2. gollum'dan aşağı kalan bir yanı olmayan maceracı yazar hobbit.
    (gunlukenerjiveegopınarı, 25.07.2006 14:43)
  3. 6:45 yayınevinden çıkan hobbit kitabının başkahramanı.özellikle yüzüklerin efendisiserisinde her ne kadar arka planda kalmış olsa da cücelerinmoria madenlerindeki hazineyi smaug denen ejderhadan geri almaları için yardım istediklerihobbitköyün çıkın çıkmazında yaşayan hobbitir.aynı kitabın 4. ve 5. bölümlerinde ise gollumile oynadıkları bilmece oyununu kazanmış ve yüzüğü ele geçirmiştir.
    (genius kusagami, 13.01.2007 17:03)
  4. karakteri hakkında pek bir bilgim olmasa da sadece saçlarından ötürü bir bilgin havası sezinlediğim yaşlı cüce.
    (çılgın veyfik, 30.09.2007 15:01 ~ 15:03)
  5. önceleri ne kadar hayata karşı isteksiz olsa da birgün kapısında beliren uzun boylu,boz şapkalı bir adam onu maceraya heveslendirir.ve tolkienin kafasında hobbitkitabının oluşmasına neden olur.

(bkz: tolkien)
    (karyenass, 30.09.2007 15:27 ~ 15:28)
  6. filmde erol günaydın tarafından seslendirilmiştir.

(bkz: gittim ve döndüm)
    yahut; (bkz: oradaydık ve şimdi buradayız)
    (ustasına posta koyan jedi, 11.08.2009 21:47 ~ 21:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil