|
|
- 7. sanat yönetmenlerinin, hayat-oyun başdaştırma, çıkarımlar yapma, karakterlerini tanıtma vb. için kullandıkları yöntemlerin vazgeçilmezidir. kahramanlarımız broker ise hemen diktörgen masadan olmayacak göndermelerle piyasalar üzerine tezler yazılabilir, tüm finansal kaynaklar vuruş teknikleriyle göden geçirilir.
ama genelde bu masa çevresindek felsefi konuşmalar tekniği, polis çiftlerinin birayla yavşayan mimik ve jestleriye kullanılagelmiştir ki; ekibimizin, işi özel hayata taşıma rahatsızlıkları, hep bu canı çıkasıca yönetmenlerin yüzündendir.
bir avuçluk top ve çoban değneği ebatlarındaki ıstakayla* yapılan, yarı yetenek yarı şans eseri göt kanseri bilardo varyasyonları ile iş hayatına, aşk maceralarına, kadare, ota, boka, püsüre öyle atıflar yapılır ki duy da inanma cinsindendir.
oldum olası, hangi filmde bir sahneyle karşılaşsam, ''dur bakalım, şu bilardo masasından hayata dair nasıl satır araları çıkaracaklar'' der, dikkat kesilirim. çünkü tüm dekordan, oyuncuların duruşundan, oyun öncesi birbirlerine laf giydirmelerinden bunu anlamamak, blok not hazır etmemek, kalemi traşlamamak mümkün değildir. kahramanların bile tüm kişisel özellikleri, özgeçmişleri bu tak tuk sesleri arasında ortaya çıkar..
fırlama polis: hey maykk (takkk, iki adım sağa) 15 yaşımda batı yakasında ''beyaz gölgeler'' işte bu toplar gibi kıçımı tekmeleyince polis olmaya kara vermiştim. (bir kız geçer) ''heyyy bebekkk ıstakamı nasıl buldun?!! oooo...
cool polis: çuvalladın.. dikkatini toplayamıyorsun.kadınlar böyledir işte; bilardoda insanı kroki durumuna sokarlar..işte hayat böyledir..
fırlama polis:hey adamım ofisindeki fotoğraf..(takkk tıkkk) o güzel seni bu yüzden bıraktı değil mi? ısatakanı kullanmıyorsun gördüğüm kadarıyla..
cool: o benim karımdı gerizekalı!!(takk tıkk; ulan adam amma geniş ölmüş karısı parende attı kabirde bu hala tak tıkla ayar veriyor sanki) 2 sene önce iki çetenin çatışmasında öldü. ben de o gün polis olamaya karar verdim.(tevellüd kaç amına koyim, eşşek kadar adamsın, 2 sene önce karar vermiş polislik eğitimi bizdeki gibi herhal. liseyi bitirip üniversiteye girmeyenin bi bahanesi var..)
fırlama:hey dostum afedersin.. hayat bilardo gibi bazen topları istediğin gibi kontrol edemezsin.. oyuna dönelim ha...(bi kız geçer; hey güzel ıstakama baksana)
oyuna dön zaten pezevek.. çen çen çen. ana doğururken ağzına bok mu bulaştı. dostummuş.. karsısının vefat edip etmediğini bile bilmiyorsun. ıstakam da ıstakam.. herkesin elindeki kendine densiz denyo!!
hadi size o filmlerden spoil; bilardo sonrası kanka olurlar, çeteyi çökertirler; öküz öldü ortaklık bitti hesabı birinin nivcörsiye tayini çıkar; konya-aksaray yolu gibi uzunca bir yol ve üstü açık bir araba ve de yükselen bir kamera çekimi...
bizde ise durum, sosyolojik ve psikolojik şekillenmelerden oyun hobileri farklılık gösterdiğinden durum farklılık arz eder.
+çarlii melek ile aran nasıl?
-sus susss! kağıtta bile kadına tahammül edemiyorum..allll
+varii piştiiii.....
ya da
+okeye mi dönüyon olum
-emrah ananı gezdiriyorlar
+gaz verme lannn atmayacam o taşşıı..
bu filmin sonu mu? buraya kadar okuduysanız onu da siz tahmin edin...
- (bkz: aşk doktoru)
(bkz: sultan)
- +(tak tık) off nasıl soktun ama!!?
-iyi soktum ama
+senle bilardo oynayanın..allah belanı vermesin e mi?
-pardon?(jemand, 22.07.2006 15:13 ~ 19.09.2006 23:10)
|