|
|
- spor değil oyun olduğunu düşündüğüm kavram...
- bayanların oynarken çevrelerinde erkek olmaması gereken spor/oyun.
(dark, 17.04.2004 16:19 ~ 16:19)
- hesap ve mantık sporu.
- kütüğüne oynanan yegane spor
(bkz. kütük)
- (bkz: semih saygıner)
- fiziğin ,matematiğin ve topların bir çuha üzerinde birbirine girdiği bi oyun
- makina fakültesinde tekstil mühendisliğinin işlettiği kantindeki üç bilardo sayesinde saati üç milyon türk lirasından oynayabileceğiniz, olimpiyatlara daha kabul edilmemiş güzide spor dalı
- (bkz: yahoo pool)
(lethe, 28.12.2004 21:04)
- kazma insanlarla oynanmaması gereken oyun. masadan kaçıp kaybolan top, masadan fırlayan topun kırdığı cam, patlattığı lamba, ıstakanın patlattığı lamba gibi sonuçlar doğurabilir.
- izlemesi ve de oynaması bir zevkli masa sporlarından biridir. bir kaç oynanış biçimi vardır, ülkemizde daha çok üç top ve amerikan adı verilen biçimleri oynanır.
- bilardoyu masanın yanında ki sandalyeden izlemek. iyi oynayamadığın için oyuna pek alınmamak, eş olamamak. kaçırılan; iyi bilenlerin tabiriyle "balık atış"ları acaba atabilir miydim, acaba ben nasıl atardım hatta ben daha iyi atardım gibi düşüncelerin beyninde dans etmesini izlemek. hayat denen oyunda da kural bu; oyunu bilmiyorsan izleyici olarak kalırsın ve başkalarının hayatı üzerinden yorum yapar, onların hatalarını görür ve mantıklı açıklamaları hep sen sunarsın çünkü sen üçüncü gözsün, deliğe girmeyen her topun aslında karar vermen gereken durumlarda veremedeğin ve işe girişmek için cesaret gösteremediğin anlar olduğunu anlarsın şeklinde düşüncelere kapılmak...
- türkiye'de topluma yanlış aksettirilmiş çok önemli bir spor dalı. sanki sadece kahvelerde oyananabilen, ya da erkeklerin boş vakit harcadığı bir oyunmuş gibi gösteriliyor. halbuki yurt dışında böyle değil. özellikle avrupa'da düzenlenen turnuva sayısı türkiye'dekinin kaç katı hesaplanamaz.
düşünüldüğü zaman eğer ciddiye alınıp oynanırsa hem fazlasıyla beyni hem de vücudu çalıştıran bir spor dalı. içlerinde bana en zevkli gelen çeşidi 9 toptur. normal herkesin bildigi amerikan diye anılan 8 toptan farklı olarak toplar renklerine göre değil sayılarına göre sokulur. kural ilk olarak masadaki en küçük numaralı topa vurmaktır ve 9 numaralı topu sokan kazanır.
bilardoda yine bana en çok ters gelen mantıklardan bir tanesi turnuvalarda bayan ve erkek ayrımıdır. hani vücut ve kuvvet gerektiren spor dallarını anlarım. mesela bi basketbolda bayan ve erkeğin karma oynaması biraz zor olabilirdi. ancak bilardo %80-90 beyin işidir ve bayan ile erkeği ayırmak resmen beyin ayrımcılığı yapmaktır.(ruya, 29.06.2006 11:35 ~ 03.07.2006 19:27)
- sevgilime öğreterek hayatımın en büyük hatasını yaptığım güzel spor.gerçekten mental sporlar arasında en efsanelerindendir.oyunun sürekli bütünü okumak gerektiren bir spordur.ahım var her şeye ragmen evime bilardo masası alacağım.ilgilenenler varsa diye şu an bir 3bant masası yaklaşık 2150ytldir.
(bkz: platin bilardo)
- daha yeni öğrendiğim öğrenmemle birlikte dünyanın en beceriksiz insanı olduğumu anladığım oyun/spor...ıstaka yı tutamamakla beraber şansın yardımıyla beraber kazayla yuvalarına önderdiğim topların nerdeyse hepsinin rakibime ait olduğunu öğrendiğimde bana göre bir spor olmadığını anladım...ama kuralları basit..ilk vurduğun top eğer yarımsa oyun boyunca yuvaya göndermen gereken toplar yarım toplar.eğer ilk vurduğun tam ise yuvaya göndermen gereken toplarda tam toplar...siyah topa ise rakipler kendi toplarını yuvalara gönderene kadar ortada kalmalı ve rakipler tarafından seçilen yuvaya ilk gönderen oyunu alır.eğer 8 numaralı siyah topu kendi toplarının hepsi bitmeden önce yuvaya gönderen oyuncu kaybeder...oyunucların sayısal kafası olması şarttır..*
- yeni öğrendiğim için üzüldüğüm oyundur..çok zevkli yani bu istanbul karışıklığında doğru düzgün yapabileceğiniz spor/oyunlardan birisidir..
- ince gör lafından nefret ettiren, bir ıstaka, ıstakayla vurman gereken bir top neresini ince göreyip deyip çuha yırtmaya da sebep olur bu oyun.
- el maharetini göz kararı ile birleştiren ve demir gibi bir irade gerektiren spor dalıdır.
- 5 setlik bir üç bant müsabakasında yaklaşık olarak 3 km. yürünmektedir. snooker da bu çok daha fazladır. beyin çelışmasını da hesaba katarsak ciddi efor isteyen bir "spordur" kendisi.
(depik, 22.06.2008 21:39)
- spor mu oyun mu olduğu anlaşılamayan eğlenjeliktir. ülkemiz itibariyle marjinal bir uğraş olarak durmaktadır. aklımıza ilk gelen isme, semih saygıner'e kulak verecek olursak oldukça zor bir spor dalıdır. olimpiyatlara dahil olmaması bana biraz ayıp gibi geldi. sonuçta daha bir çok gereksiz 'spor' dalı olimpiyatlarda yer almakta. yine de bilardonun hemen herkes tarafından oynanıp, zevk alınabileceğini düşünüyorum. elbette üç bant kasmak yerine amerikan ya da snooker ya da en azından karambol tercih edilebilir.
- türkiye'de çoğunluk tarafından "kahvehane sporu" olarak görülen, ancak hem terletmemesi hem de kafayı iyi çalıştırmak gereken bir spor olması nedeniyle asil bir spor olarak değerlendirilebiliecek şey.
|