|
|
- bilgisayar dersi diye tarif edilen gerçek adı "introduction to computer and information systems" olan ders
(okang, 12.04.2004 21:00)
- bir saatte sql öğreten efsane ders bi de fen lisesinde geliştirdiğim kopya yöntemlerini itü'de rahatlıkla uygulamamın mümkün olduğu yegane ders
- atma yetisi güçlü olanın iyi not aldığı ders
- true false diye diye bir kere bile derse gitmeden geçtiğim ders.hiç bir şey öğrenmedim o ayrı.
- daha gereksizini ve anlamsızını görmediğim dersin kodu, derste anlatılanlar kadar sınavları da dandiktir, tek yararı geyik malzemesi olmasıdır
- dökümanlarda aradığın kelimeyi bulma,kimsenin yapamadiğini yapip kısa süre de olsa zamani durdurma,insanlarla yardımlaşama ve paylaşmayı öğreten,herşeyin bilgi değil şans işi olduğu gerçeğini tokat gibi insanin yüzüne çarpan ders.
(gorky, 14.04.2004 19:59)
- sql falan bahane benim şansım şahane diyosanız direk zorlanmadan geçebileceğiniz ders
- online sınavlarında ne yapıp ne edip vasat puan alınabilen ama yazılı finali nirelere girecek acep diye düşündüren, mimarların "kurunun yanında yaş da yansın" diye aldıkları, bazı bölüm öğrencilerinin almalarının inanılmaz gereksiz olduğu ders.(bkz. program mı yazıcam bu yaştan sonra)
- bana tek kazandırdığı bu okulda yaşar hocamız gibi bi hocanın olduğunu örenmiş oldum (bkz. yaşar erenler)
- en ekilesi, ciddiye alınmayası, sabah kalktığına deymeyen, mimarlara matematika öğretmeye calışan ders
- sol elinizle browserın barına sağ tıklayıp elinizi kaldırmadan süreyi durdururken, sağ el ile alt+tab ve ctrl+f kısa yollarını kullanarak önceden hazırladığınız tüm notları içeren html'de arama yapabileceğiniz, hatta olayı abartıp yoklama lisetesine bir şekilde birine imza attırıp, aynı saatte sınavınızı herhangi nete bağlı başka bir bilgisayardan yapabileceğiniz derstir kendisi.
finalde boşluk doldurmada şöyle bir soru fena halde kızdırmıştı beni.
*modem is a device that _____ data.
kelimeler arasında ne "receive" ne "send" ne "transfer" ne "decode" ne "encode" ne de ona benzer bir kelime bulamamış ve soruyu boş bırakmıştım.
6 senedir modem kullanan bir insan olarak modem ne bilmiyorum yani ben şimdi öyle mi?(aye, 19.04.2004 01:42 ~ 02:01)
- 2004 2005 eğitim öğretim yılı içinde getirilen gereksiz ve başarısız prosedürler yüzünden, ödevinizi*** vermek için ayakta 90 dakika beklemenize yol açan, bu bekleme süreci içinde itü sanal belediye otobüsünü size test ettiren ders.
(çarut, 22.10.2004 21:43 ~ 21:45)
- 2004 - 2005 eğitim öğretim yılı öncesine özendirten ders. dersler lablarda değil sınıflarda 1 saat olarak işlenir ve hiçbir şey anlatılmaz. sonra da ödev yapın denir ve 2 saat lablarda beklenir. gereksiz ve anlamsız bir derstir.
- lablarda sabahlamak gereken ders.bu dersi yürürlüğe koyulmasında emeği geçen herkesi öpmek lazım
- geçen gün bi elemanın, "kısa cümleler kesin true'dur" diyerek sınavlarını özetlediği ders
- asistanla iyi gecinip rahatca aa getirdiğim ders.
- final çıkışında hocayla aramda aşağıdaki diyalog geçmiştir:
- kaç aldın olm?
- 59..
- ikincisinden?
- nasıl ikincisinden? toplam 59..
- ıgh mıgh
- dandiklik seviyesi farkedilince kredisi de kaldırılan arada sınavına gidilen göstermelik ders. sonuca bakılırsa yarısından fazlası kalmış öğrencilerin. nasıl oluyorsa artık...
(coban, 17.01.2007 17:06 ~ 17:07)
- ardından bil104e; bil106e ya da bil108e alınması hiç de adil olmayan ders. ne öğrendik ki bunlar da ne diye kalıyor insan; hiçbir şeye temel oluşturduğu da söylenemez; gereksizdir.
- itü nün en gereksiz dersi.
- kredili alıp kredisi dönem ortasında iptal edilen ders. bi arkadaşa hepsini true yap geçersin demiştim yapmış kalınca geldi ağladı bana hoşaf. duyarsanız böyle şeyler inanmayınız efenim. hepsini false yapın tabi ki.
- kredisi 0 olan, dersinde işe yarar bir şey anlatılmayan derstir. muafiyet sınavıyla ders alınmadan geçilebilir. tabi çan uygulanır ve çanı geçen dersi geçebilir. notu bl* ve bz* olarak verilir. muafiyet sınavı 40 sorudur ve süresi 20 dakikadır. bu dönem ki sınav için:
http://www.be.itu.edu.tr/...
boşu boşuna dersi alıp programınızda yer doldurmayın direkt muafiyetle geçin derim ben.
edit: http://wps.prenhall.com/...
üstteki çubuktan sınav konularını seçip sol çerçeveden de online study guide a tıklarsanız geçen sene muafiyet sınavlarında çıkan soruları görebilirsiniz. zaten her sene aynı soru havuzundan soru gelmektedir.
yine edit: cevapları da var. resmen sınav sorularını verdim lan. ama bu sene soruları değiştirirlerse sorumluluk kabul etmiyorum. peşin peşin söyleyeyim.
- bilgisayar çağında bilgisayar hakkında hiçbir şey bilmeden mühendis olacaklarını sanan öğrencilerin gereksiz gördüğü sınav., afferim size.
- itü öğrencilik tarihimde şu ana kadarki en başarılı dersimdir. ingilizce yeterlilik sınavını 5.(beşinci) kerede geçmemin verdiği gazla kaydolup, 3 saat internetten indirdiğim kaynaklara bakıp sorunsuz geçtiğim derstir...
- bugünkü finaline gitmeye bile lütfetmediğim kredisiz, tek sınavlı, amacının ne olduğunu anlamadığım ders.
|