big mac 

adana çık aradan

1. mc donalds'ın hamburger furyasından çıkmış en meşhur hamburgeri...3 kat ekmeğin arasına ikişer kattan köfte, yeşillik ve peynir konarak yapılır... hakkında iki katlı deniz manzaralı gibi espriler bile dönmektedir...
    (okang, 12.01.2006 20:45)
  2. 1975 yılındaki reklam kampanyasında tek kelimeyle "twoallbeefpattiesspecialsaucelettucecheesepicklesonionsonasesameseedbun" (71 harf) olarak tarif edilen hamburger.
    (phos4, 29.06.2006 23:04)
  3. mc donalds denilen fastfoodcuda yapılan, içinde iki adet köfte, ufak soğan parçaları, marul ve cheddar peynirinden oluşan, özel bigmac sosuyla ağız tadının ve bir burgerin ne kadar mükemmel olabileceğini kanıtlayan burger.
    (beholderrulez, 31.07.2007 14:01)
  4. uno hamburger ekmeği, pınar hamburger köftesi, pınar cheddar peyniri, kıyılmış marul, kurusoğan ile isteğe göre ketçap, mayonez ve ya favoriniz olan sosları da ekleyip daha leziz bir şekilde, yarıdan çok daha az bir maliyetle evde de hazırlayabileceğiniz fast food.
    (luto, 31.07.2007 14:10 ~ 04.03.2008 22:07)
  5. ele alındığında "bunun neresi big laan" denilen köfte peynir ekmek...
    (brit pop, 31.07.2007 14:30)
  6. (bkz: orgazmik yiyecekler)
    (mytilusedulis, 31.07.2007 14:36)
  7. 40 yaşına basmış leziz tüketim ürünü. (o kadar oldu mu ya?)

bize ne sanki. ben tadına bakarım, güzelse yerim. gerisi boş.
    (kızınbiri, 25.08.2007 14:00)
  8. mc donaldsın en çok satılan ürünü. hiç müşteri olmasa dahi production denen ve hamburgerlerin durduğu alttan ısıtmalı tezgahta bir kaç tane bulunur. çünkü müşteri başka bir menü istese bile big mac önerilerek tüketilmesi rahatça sağlanır. türk damak tadı için üretilmiş mc turko bile big macin yerini tutamamıştır.
    (karamelize ekmek, 28.08.2007 00:30)
  9. mc donalds'ın yiyeceklerinden uzak duranlar için genelde pek bir anlam ifade etmez.
    (koca ragıp, 28.08.2007 00:51)
  10. mc donald's var hani. oradan bu. çok seviyorum ben. bazen işi gücü bırakıyorum. hoop, mc donald's. nedir yani iş güç diyorum. işim gücüm big mac olsun istiyorum hatta.
    bazen de içimden gelmiyor mc donald's falan. tıklım tıklım. her şeyin kolayı var neyse ki. arıyorsun, geliyor. zaten büyükşehir çalışıyor. 129t kadar yakınsın mesela ona. ya da harem dolmuşu kadar. taksi bile olur. taşıt opsiyonel.
    öyle daha şık oluyor hem. ne o öyle kalabalık falan? baş başa kalamıyorsun bir kere. bir de tanıdık çıkıyor falan. masaya oturmalar, çeşitli gereksiz davranışlar. çekemem ben. çakarım bir tane. sonra al başına belayı. baş başa daha iyi, evet. evinde boğuluyorsun feromonuna. başka ev de olabilir. yer opsiyonel, feromon sabit.
    belki burnun kaşınır arada. olur o kadar. değmesinler keyfime baba. ya da vazgeçtim. baba değil, kuzen. akrabalık derecesi opsiyonel değil, doğrudan kuzen.
    big mac şahane be kuzen. "hayat harika!"
    (yoghurt, 12.09.2007 01:01)
  11. mcdonald's'ın açık ara en çok satılan ürünü olması sebebiyle diğer ürünleri de ön plana çıkarmak için mcroyal, quarter pounder, double cheeseburger, mcnuggets gibi ürünlerin "bizi biliyorsunuz ama hep big mac yiyorsunuz, biz de lezzetliyiz, bizi de yiyin!" diyerek izleyiciye trip attığı eğlenceli bir reklam kampanyası dönüyor bu ara televizyonda. gene de diğer ürünlerin tercih açısından big mac ile yarışacağını pek sanmıyorum.
    (iao, 06.05.2008 14:07)
  12. yıllar içerisinde yarıçapı oldukça küçülmüş mcdonalds ürünü. bundan 5 sene önce yediğim big mac'le şimdi yediğim big mac arasında hacim olarak ciddi bir fark var. bu aslında genel mcdonalds ürünlerinde olan bir küçülme. eskiden doymak için big mac menü alan ben, artık üstüne 2 ytl daha ekleyip kfc'ye gidiyorum.
    (noscho, 06.05.2008 14:12)
  13. büyüklüğü sadece adında kalan mc donals ürünü.
    (useful idiot, 09.06.2008 04:39)