görseller
big fishbig fish
big fishbig fish
belki ilginizi çeker
  1. · mar adentro
  2. · corpse bride
  3. · bazı kesimlerce fena halde hayran olunan filmler
  4. · marla singer
  5. · dünyanın en iyi filmi
  6. · arşivlenmesi gereken filmler
  7. · sudan çıkmış balık
  8. · filmi izlendikten sonra daha anlamlı olan şarkılar
  9. · wondrous
  10. · almost famous
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · author
  4. · kemal kılıçdaroğlu
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · thierry henry
  7. · tunceli alevileri dinsizdir
  8. · 30 kasım 2007 ısparta uçak kazası
  9. · premier ligde falsolu gol geleneği

big fish  

sayfa  / 4
  1. tim burton'ın son filmi.
    (simsiyah, 25.04.2004 14:25 ~ 14:25)
  2. ewan mcgregor rol almıştır bu filmde.
    (stars giggle meh every nite, 22.12.2004 20:57)
  3. masalcıklarla örülü bir festival filmi.
    (chete, 10.01.2005 15:24)
  4. "en büyük balık o kadar büyüyorsa, yakalanmadığındandır."
    (chete, 10.01.2005 15:25)
  5. insanı bambaşka dünyalara götüren, tim burton'ın yine yapmış yapıcağını dediğim film, hayır masal.. sonunda 2 damla göz yaşı akıyor gözlerinizden. masal gibi bir hayatı ve hayat gibi bir masalı anlatıyor film. aklınızda bir soru kalıyor: masal mı hayattan hayat mı masaldan çıkar? bize unuttuğumuz bazı şeyleri hatırlatıyor sanki. hele yaşamınız günlük koşturmacalardan ibaretse, hep sistemli mantık çevresinde gidiyorsa bir tokat gibi çarpıyor bu film suratınıza. bazen hayal kurmalı mı insan? o zaman daha mı güzel görecek bazı şeyleri? ya da bazı şeyler o zaman mı önem kazanacak gözünüzde? bunu anlatmış tim usta.. aklımda bir söz kaldı filmden:"they say when you meet the love of your life, time stops, and that's true. what they don't tell you is that when it starts again, it moves extra fast to catch up".
    (bliss, 15.05.2005 20:25 ~ 19.01.2009 19:59)
  6. tim burton'a bir kez daha tapılmasını sağlayan filmdir. filmin sonlarına doğru iyice duygusallaşıyor bünye. filmde genel olarak ciddi anlama sahip olan bölümler var. büyük bir çaba sonunda aydınlanma gibi (muhteşem kasabaya ulaşma), ve olması gerekenden erken gerçekleşen şeyleri kabul etmeyip zamanını beklemek gibi. dancer in the dark'tan beri beni ağlatan yegane yapıt. kesinlikle izlenilmeli, kişinin bedeninin etrafındaki kabukları kırıp içindeki ruha ulaşmasını sağlıyor.
    (marla singer, 08.08.2005 10:17 ~ 26.08.2006 15:50)
  7. (bkz: three fish)
    (azwepsa, 08.08.2005 10:37)
  8. (bkz: kaçan balık büyük olur)
    (right lane must exist, 08.08.2005 16:55)
  9. (bkz: rumble fish)
    (marooned, 08.08.2005 17:03)
  10. "big fish", tim burton'un yarattığı bir dünya ise, "spectre" de bu dünyanın cennetidir. edward bloom'un masalsı dünyasını anlatan big fish mükemmel bir görsel şölen sunuyor. spectre kasabası bu filmde görebileceğiniz mucizevi ayrıntılardan sadece birisiydi ama belki de en etkileyicisiydi. her bir karakter ayrı bir masalın parçası sanki. babasının yarattığı dünyayı sürekli inkar eden will bloom, ancak onun ölümünün ardından bu dünyanın kapısını aralayabiliyor. babasını ait olduğu yere -nehire- ve ait olduğu vücuda -balığa- bırakırken de o dünyanın aslında gerçek olduğunu görüyor. kurmaca bir dünyayı bu kadar romantik ve duygusal bir şekilde anlatan başka bir filme rastlamadım henüz. "what dreams may come" dan bu yana ilk defa bir filmi izlerken gözlerim doldu.
    (untouchable, 09.08.2005 19:25 ~ 24.08.2005 17:58)
  11. sonuna kadar zor dayandığım, biterken bir anda hüngür hüngür ağlamaya başladığım film. ilk bakışta tim burton'un tarzına biraz uzak gibi gözüken, ama seyrettikçe aslında tam anlamıyla tim burton olduğu anlaşılan film. seyrettikten hemen sonra "en sevdiğim film" damgasını vurduğum film.
    (drenchrome, 13.09.2005 23:11)
  12. tim burton'ın mükemmel renklerle, kafanda yaratabileceğinden çok daha güzel sahnelerle anlattığı bir masal, kahramanı * da herhangi bir masal kahramanı olmayınca böyle olur.
    (bınar, 13.09.2005 23:46 ~ 23:52)
  13. ewan mcgregor'un her zamanki gibi süper bir oyunculuk sergilediği, tim burton'ın ise ağzımızı açık bıraktığı, üst üste 3500 kere hüngür hüngür ağlayarak izlenebilecek film.ayrıca bir de helena bonham carter faktörü vardır ki o da apayrıdır.
    (kusmuk, 03.11.2005 01:26)
  14. tim burton ve onun 'masal' filmlerinden birtanesi...çok eğlenceli,izlenesi..
    (jelly bom, 06.11.2005 15:17)
  15. tim burton ın stop-motion stilinden ayrılarak yarattığı sayılı filmlerden..
    (lethromar, 06.11.2005 15:20 ~ 15:20)
  16. nasıl öleceğimi bilsem neler hissederdim acaba sorusunu sorduran film.
    (kusmuk, 06.11.2005 15:41)
  17. tek kelimeyle masal gibi bir film.
    izledikçe sizi kendi içine çekiyor, etkileyici ve büyüleyici güzellikte olmasıyla oldukça beğenimi kazanmış, mutlu olma sanatını vurgulayan bir tim burton eseri.
    (trouble everyday, 17.12.2005 23:16)
  18. belfast'ta lagan nehrinin kıyısında bulunan seramikle kaplı büyük mavi balık heykeline verilen ad.
    (artemisia, 17.12.2005 23:34)
  19. sanırım soundtracklerden biri;
    pearl jam-man of the hour idi.
    çok güzeldi. çok.
    (possible dreams, 10.01.2006 13:20)
  20. 2 saattir dc'den almaya çalıştığım ama bir türlü alamadığım, burdaki yazıları da okudukça daha da çok merak ettiğim film
    (hobbitt, 08.03.2006 00:22)
  21. hayalkırıklığı...

çok daha iyi birşeyler beklerken, açık açık sıkıldığımı fark ettiğim, bir türlü sevemediğim, anlamdıramadığım film. bunun nedeni, acaba asla bir baba-oğul ilişkisi yaşamadığım ve yaşamayacağım olabilir mi bilemiyorum.

sağdan soldan ve özellikle erkeklerden, 'sonunda ağladım ben yaa' durumu ise hepten şoka soktu beni, asla ağlanacak bir sonu yok.

edit : en beğenilmeyenlerime girdiği için belirtmek istiyorum; zevkler ve renkler tartışılmaz, beğenmedim kardeşim, zorla mı?
    (clementine, 03.04.2006 14:41 ~ 04.04.2006 10:06)
  22. --spoiler--

bir kere de olsun bir tim burton filmini beğenmeyeyim diye oturup izlemeye başladığım filmdir..o derece önyargılı davrandım, nitekim yine de başaramadım..olmadı, elimden gelen tüm yöntemlere başvurdum ama bu adamın yapmış olduğu bu filmi de beğendim..konu gereği basit düşünülmüş ama yorum ile olabildiğince zenginleştirilmiş bu filmde yine tim burton öğeleri tek tek göze çarpıyor..bir helena bonham carter olsun mesela..öte yandan johnny deep yerine oynatılmış ewan mcgregor son derece başarılı bir iş çıkarmış..

bazı diyaloglarda geçen cümleler resmen lise sıralarına kazınması şart deyimler olmasa bile oda duvarında yer etmesi gereken laflardır..sabah kalkınca nasıl bir dünyanın içinde olduğunuzu hatırlatmak için size..hayatı tekdüze bir şekilde izlemleyip, tüm sadeliği ve basitliği ile betimlemektense, biraz da kendi yararınız açısından ona kendinizden birşey katıp, masalsı bir şekilde yaşamak lazımmış meğer.insanlar tarafından sevilen bir birey olmak, o insan için ölümsüzlüğe giden yolun anahtarını sunuyormuş meğer..

meğer, aşk..

aşk ne özel bir duyguymuş, zamanı durdurabilen veya hızlandırabilen..

--spoiler--

kaçırılmaması gereken kült bir eserdir..
    (zeus, 28.05.2006 02:32)
  23. bana bir dolu soru sorduran film oldu big fish, film esnasında bir dolu gülümseme sonunda hüzün. sonra çocukluğuma döndüm uykudan önce dinlenen hikayeler, masallar geldi düştü aklıma yeniden dinledim hepsini şöyle bi. sonra söz verdim kendime birgün çocuğum olucaksa benden daha fazla hikaye dinliycek. o kadar çok olucak ki, hayat onun için daha yaşanası mutluluk yuvası olucak, fazla hırslı kötü biriyle karşılaşınca demek yalnız ve oyun arkadaşına ihtiyacı var diycek mesela suratında bi gülümsemeyle. ergenlik sancılarını, kimsenin onu anlamadığını, yalnızlığını, düğmeleri patlayarak atlatıcak. insanları diğerlerinden daha kolay anlıycak, yine gülümsiycek karşılığında gülümseme alıcak. hayatının aşkını bulucak, aşkı yaşatıcak, yaşıycak.
    (okulluserseri, 28.06.2006 00:02)
  24. "big fish" güzel bir oyun sitesi. ama çoğunlukla olumlu yorumlardan sonra filmini izleyip bende yorumda bulunacağımdır (söz vermiş olmiyim yine de)
    (huzbe, 28.06.2006 17:17)
  25. tim burton'un forrest gump'ı... tam olarak buydu filmin ortalarında bir yerlerinde farkettiğim şey. forrest gump kadar masalsı, forrest gump kadar gerçekçi, o kadar duygusal, komik ve forrest gump kadar mükemmel.
    (siyah, 26.08.2006 12:33)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil