belki ilginizi çeker
  1. · patates köftesi
  2. · demli çay
  3. · salça yapan anneye yardım eden çilekeş çocuklar
  4. · mantı
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kurban bayramı vahşeti
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · okan bayülgen
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · hipotenüsten yürümek
  9. · sevgiliyi seks yapamayacak kadar sevmek

biber salçası  

1. adana ve benzer mutfaklarda* * sıklıkla kullanılan salça çeşididir. koyu bir kıvamı ve rengi olur. yemeklere ayrı bir lezzet katar. yapım aşamasında biberlerin temizlenmesine yardım ediyorsanız ve bunlar acı biberlerse, elinizi oranıza buranıza (gözünüze mesela) sürmeyin. bu kadar mı yakar, acıdan ağladığımı biliyorum.
    (bipolar, 12.06.2007 17:10 ~ 24.12.2007 00:26)
  2. (bkz: kadının kalçalısı yemeğin salçalısı)
    biber salçasına alışanlar domates salçası sevmez ve salçasız yemekten haz etmezler. yemek dediğin salçalı olur lafını sürekli kullanırlar. haklılarmıdır? sonuna kadar!! artık elde temizleme zamanı geçmiştir. götürrüsün elini bile surmeden yıkanır temizlenir yarım saatte.
    (dispatcher, 12.06.2007 17:16)
  3. içine sarımsak rendelenip, '' ıyyy kokucak şimdi pis pis '' denmeden yenilesi salça. sıcak bir bardak çay ve taze ekmekle tadına doyum olmuyor.

(bkz: acıktım evet)
    (juliette, 24.12.2007 18:58)
  4. içine sarımsak rendelerken, zeytinyağı,kimyon, karabiber ve dövülmüş ceviz de eklenirse ekmeğe sürülerek yendiğinde muhteşem olan lezzettir.
    (arapbebek, 24.12.2007 22:00)
  5. göbek yapmak için her gece yatmadan yarım ekmeğin içine sürüceksin bunu, üstüne taze yeşil soğan.
    sadece bu bile muhteşem lezzetli olurken yanında da ayran veyahut çay tüketirseniz daha bi zevk alırsınız. göbek yapmak istemeyenler de çok daha az yesin. öyle yedikten sonra sevişin falan yok, o kadar soğan yemişsin hayvan, ne sevişmesi
    (yaşlı çocuk, 04.12.2008 19:32)
  6. urfalı'ya sorsanız ecdadının bulduğu isot ta ibrahim peygamberden bu yana sofrasındadır. ve tabi ki biber salçası... halbuki amerika'nın keşfiyle beraber safralarımıza konuk olmuştur. tıpkı domates ve fasulye gibi.
    (akılfikirdükkanı, 04.12.2008 21:32)
  7. kahvaltı için çemene alternatif olabilen salçadır. yemeğe konulmaya kıyılamayan biber salçası yemekte ayrı, ekmek üstü ayrı tat verir. ikisinin de zevki başkadır. ekmek ile salçayı bu akşam için ayırmış biri olarak içim içime sığmamakla beraber, çay eşliğinde alacağım ilk lokmanın vereceği mutluluğun hayalini kurarak bu giriyi giriyorum. insan sabırsızlanıyor. güzel bir kahvaltı sofrasıyla beraber mutluluğumun anahtarı oluveriyor. o derece hastayım tadına. canı çeken varsa gelsin beraber yiyelim. valla bak...
    (fes başıma, 06.10.2009 17:49)
  8. üstüne limon sıkılıp kaşık kaşık yenilebilen leziz şey. çok pis boğaz bi insan da olabilirim, bilemedim.
    (lou andreas salome, 06.10.2009 17:54)
  9. üstüne soyulmus domates koyup ekmek arası yaptığınızda tadından yenmiyor diyemem.. çok güzel yeniyor çünkü. deneyin.
    (piyanogörünümündekiçellodançıkanbağlamasesi, 06.10.2009 17:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil