biber gazı 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. artık maçlarda, sokakta polisin çekinmeden etrafta sadece anarşistlerin olmadığının farkında olmadan kullandığı, insanlarda yanma, kusma gibi ektiler yaratan bir nevi savunma silahı.
    ancak yanlış ellerde fazlasıyla zarar veren bu gaz, çocuklarda kalıcı etkiler dahi yapabilmektedir.
    (stocky2001, 06.11.2004 15:03)

2. türk polisinin olur olmadık yerde, düşüncesizce, gereksizce kullandığı şeydir.
    (bkz: 30 ekim 2004 beşiktaş fenerbahçe maçı)
    (creepingdeath, 06.11.2004 15:06)
  3. birinci katta atılmasına rağmen beşinci katta etkisini gösterebildiğine şahit olduğum, akabinde sağlıklı görmenin ne kadar güzel bir şey olduğunun farkına vardırttıran bir tür savurgaç. tadına bakmamış olan ve merak eden arkadaşlar çıkar bazen karşıma, hemen alırım onları okuluma götürürüm. amaç insanlar bilgilensin...
    (bkz: halka hizmet)
    (eddarosa, 19.06.2005 16:24)
  4. göz yaşartıcı spreylerde kullanılan madde..
    (zeus, 19.06.2005 17:16)
  5. swat 4 adlı oyunda sivilleri etkisiz hale getirmek için kullanımı şart olan gazdır. çoğu sivil biber gazı sıkmazsanız teslim olmaz, oraya buraya koşturur, teröristlerin önüne atlarlar. sonuçta ne olur, teröristler bunları vurur, siz de aldığınız eksi puanlarla aynı bölümü tekrar tekrar oynamak zorunda kalırsınız. ha biber gazı sıktıktan sonra hala teslim olmayan sivil varsa ki vardır, bacaklarından birine pistolla sıkın gitsin. hem legal, hem de mecburen taslim oluyor şerefsizler.
    (lightblue, 19.06.2005 17:52)
  6. uzaktan biber, yakından portakal gibi kokan, turuncu renkte bir çin işkencesi aygıtı.
    eğer ki açık alanda veya takrıben on metreden uzak bir mesafeden maruz kaldıysanız yarım saate bir şeyiniz kalmaz.
    vefakat; on metre uzaktan ve kapalı bir alanda sıkılmışsa etkisi yaklaşık bir saat içinde geçer. ellerinizi oranıza buranıza degdirmemek, gözlerinizi ovuşturmamak, "yandım allah" diye bağırmamak muhtemel cehennem azabınızı daha makul ölçüde kılacaktır.
    eğer ki size on metreden yakın sıkıldıysa, mümkün mertebe atkı/ ceket/ çanta ne varsa suratınızı kapamanız, dumanı içinize çekmemeye çalışmanız, gözlerinizin yahut kıyafetlerinizin akıbeti gibi o anda son derece önemsiz olacak bir mevzu hakkında endişelenmemeniz ve en acele tarafından ortamdan arazi olmanız sizin için faydalı olacaktır.
    ha diyorsanız ki "efendim ne onu beşi, bir karış ötemden sıktılar" o zaman size arınmanız için yaklaşık otuz saate, bir kilo sirkeye, 15742893 limona ihtiyacınız olacagını (limon ve sirke en iyi arınma yolu belirteyim bu en uygun yerde), suyla herhangi bir temasta o ana geri dönmüş gibi bir etkiyle karşılaşacağınızı, arkadaşlarınızın manasızca sizden kaçacağını, iki gün banyo yapamayacığınızı, her yerinizin turuncu olacağını, gözlerinizi bir müddet kullanamayacağınızı ve size bu acımasızlığı yapan kimseye "ben ölemedim sen öl inşallah" benzeri beddualar edeceğinizi bir önbilgi olarak sunmak isterim.
    (bortu bocuk, 25.03.2006 21:40)
  7. okul koridorlarında kullanılmasına cürret edilebilen, insanları -ki bunlar öğrenciler oluyo- belirli bir süre helak eden ve bu insanlara katil muamelesi yapılarak kullanılan kimyasal gaz.
    (inanc, 25.03.2006 21:53)
  8. bir polis tanıdığımız sayesinde edindiğim.aksam taksim dönüşlerinde yanımda taşımam gereken ,gözüne sıkılanı doğduğuna bin pişman eden bir sprey.umarım hiç kullanmak zorunda kalmam , umarım kullandığımda rüzgar bana dogru esmez.
    (bkz: biber spreyini kendine dogru sıkmak)
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 26.03.2006 00:12)
  9. geçen gün üniversitenin koridorunda polislerin öğrencilere sıkarken aaa acaba gerçektende gözleri yaşartıyor mu diye merak edip. yapılmaması gereken bi hareketle soluduğum kalıcı parfüm
    (ssertac, 26.03.2006 19:12)
  10. eğer çok yakınınızda sıkıldıysa elinizde yüzünüzde yaralar çıkmasına neden olan iğrenç şey..
    (bambuk, 28.04.2006 16:25)
  11. en tanınmışı, türk polisinin de kullandığı "nato" marka olan, sıkıldığı zaman o kişiyi etkisiz hale getiren oc, cn ve cs olmak üzere üç çeşidi bulunan sprey. not : nato cs'dir.
    (egomanyak, 11.02.2007 17:46)
  12. "türkiye bu tadı çok seviyor.."
    (alice, 27.03.2007 21:51)
  13. çok içmiş arkadaşınız suratınıza sıktığında ilk tepkiniz "bireysel silahlanmaya hayır!" olacak, sizi temin ederim...
    (ali kamber, 14.04.2007 01:24 ~ 04.09.2007 16:24)
  14. (bkz: oc spray)
    (kodcanavari, 04.05.2007 15:42)
  15. genellikle meksika'da yetişen biberlerden yapılan ve kokusu insanı çarpan gaz.
    (burakk, 04.05.2007 15:49)
  16. "sııkk bakalııım sık bakallıııımmm biber gazıı sıık bakalıııımmmm, kaskınıı çıkaaarrr copunuu bıraakk delikanlııı kiimm bakalllıııım" şeklinde tribünlerden polislere söylenen şarkısı vardır. melodisini de anlatmak isterdim ama anlatamadım. işte sözlerini yazdım tam oldu.

dur buldum işte: http://www.youtube.com/...
    (hayalet, 03.07.2007 21:30 ~ 12.11.2007 18:20)
  17. biber gazı olarak bahsedilen madde oc türü göz yaşartıcı gazdır. cs ile da benzer özellikler gösterse de farklı bir türdedir. ayrıca ne kadar gaz dense de, bu kimyasallar** oda sıcaklığında katı halde bulunan kimyasal maddeler olduğundan bu spreylerde aerosol formunda kullanılır.

ayrıca bu iki göz yaşartıcı maddenin suda çözünürlüğü çok düşüktür. bu sebepten su ile temizlemeye çalışmak anlamsız olacaktır. ancak yağda çözünebildiği için kolay bulunabilmesi açısından süt ile temizlenmesi idealdir.
    (bosvermis bunye, 03.07.2007 22:02)
  18. çok feminen bir savunma silahıdır. delikanlı adam kendini savunurken kan çıkartır.
    (recai pengül, 17.11.2007 03:34)
  19. insanın cebine girdi mi sokaktaki herkesi potansiyel saldırgan, kişiyi de potansiyel kurban yapan modern dünya fısfısı.
    (recai pengül, 17.11.2007 03:39)
  20. acısever, fantastik bir bünyenin yemeğe katmayı düşünebileceği gaz. deneyen var mıdır bilinmez tabi.
    (oehh, 17.11.2007 03:43)
  21. deneyen vardır. biliriz.
    (ali kamber, 17.11.2007 03:44)
  22. delikanlıya yakışmaz. en fazla üniversite yıllarında deneyimlemiştir, alışkanlık hâline getirmeden. zamanında hepimiz denedik.
    (recai pengül, 17.11.2007 03:47)
  23. hepimiz deneyimlemişizdir. ancak yalnızca en akıllılarımız denemiştir.
    (ali kamber, 17.11.2007 03:50 ~ 03:51)
  24. istanbul üniversitesi (özellikle edebiyat fakültesi) koridorlarına neredeyse kokusunun sindiği, yanan gözlerinizi ovuşturduğunuzda zatınızı ışığa tutulmuş yarasa kıvamına getiren sevimsiz gaz. ama yine de osuruk kokusuna tercih edilebilir.
    (pervane, 30.03.2008 02:15 ~ 02:16)
  25. maruz kaldıktan sonra etkisinden kurtulmak için surata limon sürmek yeterlidir. dikkat edilecek diğer noktaysa surat kesinlikle kuru tutulmalı, gözün yaşlanması engellenmelidir. bir damla sıvının (limon suyu hariç) değmesi etkiyi tekrarlayacaktır.
    (chaghdash, 29.04.2008 17:26)
 sayfa  / 2