beyrut 

adana çık aradan

1. 17 yıl süren savaşın ardından, yeniden hareketlenen kültür kenti... orta doğu'nun isviçre'si der kimileri...
    ulusallaşmanın ve kültür politikalarının sömürge geleneğinin hakim olduğu, batı topluluklarından geldiği dönemlerde, eski beyrut modernizim kavramını bu anlamda sarsan bir şehirdi...
    bir kimlik fenomeni dir beyrut... kimliğin zaman ve mekan boyutunu modernlik üzerinden sorgulamaya devam ederken bu sürecin, egemen uygarlığın bağrında olanlar ile, dışında doğanlar tarafından aynı tarzda yaşanmadığını göreceğiniz bir yer, beyrut.
    batı kökenli bir modernleşme, ölümcül kimlikler doğurur... bu kaçınılmaz: (bkz: granzyme)...
    zihnim kendi zamanı içinde ilerlemeye ihtiyaç duyar, bir başkasının zamanına boyun eğemez... der rousseau...
    (granzyme, 03.12.2005 13:34 ~ 13:40)

2. fransız işgali altında olduğu dönem epeyce ihya edilmiş şehirdir. o dönem öyle bir refah ve asayiş varmış ki insanlar şu sözü söylüyorlarmış orası için: "bir bakire, elinde bir kese altınla gece vakti ıssız bir yolda giderken, yolun ortasında keseyi düşürse sabah dönerken tam olarak keseyi düştüğü yerden alabilir ve kimse tarafından da rahatsız edilmez."

kaynak: with the turks in palestine, alexander aaronsohn.
    (azwepsa, 09.12.2005 14:35)
  3. (bkz: doğu beyrut)
    (keyif pezevengi, 02.08.2006 00:43)
  4. hakkında çok geniş bilgelere sahip olmamama rağmen ismini her duyduğumda muhayyilemde olağanüstü ilgilerin zuhur etmesine neden olan efsane şehir.dününü, bugününü ve yarınını büyük şarkılar içinde harmanlayarak besleyen ve her saldırı karşısında görklü güzelliğini bu şarkılarla dünyaya daha bir farkettiren soğukkanlı başkent. dudaktan akıp dilde değişik bir kıvama ulaşan ismi bile biz ademoğluademlerin zihilerinde efsunlu bir silüet çizip, büyük merakların o karşı konulamaz çekim alanlarına zemin hazırlayan bir yeterliliktedir diye düşünüyorum.bunu ben , şahsen, kendim olarak düşünüyorum. feyruz'un ünlü beyrut isimli şarkısı dinlendikçe, beyrut, adeta her köşesi gezilip görülmüş bir şehre dönüyor. şu sıralar fitne yumağı israilin akıllı bombalarıyla bombalanan beyrut, etrafı yosun kurbağalarıyla dişlenmiş bir nilüferi anımsattırıyor bana.
    (hacivatci vakkas, 11.08.2006 22:31 ~ 11.09.2006 15:02)
  5. şu sıralar michael jackson'un evi...
    (hypnotica girl, 11.08.2006 22:39)
  6. beirut değişik kültürlerden gelen müzisyenlerin oluşturduğu, çok iyi bir müzik kalitesine sahip umut vaadeden bir indie grubu. (bkz: neutral milk hotel) bateristi jeremy barnes'in da katkılarının hemen sezilebildiği, daha 19 yaşında ama harika işler çıkartan bir vokale sahiptir. "scenic world", "postcards from italy", "rhineland", "the bunker" en güzel parçalardan birkaç tanesi.
    (myrkur, 17.01.2007 20:15)
  7. 20 yaşında ki bir genç tarafından kurulmuş olan bu grup, indie-folk rock yapmaktadır. 2006 da ilk albümleri olan gulag orkestar'ı yayınlaşmışlardır. daha sonra ise 2006'nın sonlarına doğru, dinleyicilerin beklentileri doğrultusunda lon gisland (ep) adlı bir albüm yayınlamışlardır. ama ne yazık ki; şarkıların bütünlüğü, hisleri; ilk albümlerinde verilen sıcaklık gibi olmamıştır. ek olarak ilk albümünde ki brandenburg adlı parçaları, bach'tan bir coverdir. hoştur. dinlenmelidir. folklorik ezilerle beraber, akustik gitar mükkemel bir uyum göstermiştir.
    (impera, 03.02.2007 20:56 ~ 20:56)
  8. ercan citlioglu nun dediğine göre asalanın, pkknin ve hatta türkiye hizbullahının doğduğu kenttir.
    (bkz: sari gelin)
    (kodcanavari, 04.02.2007 02:50)
  9. cocorosie ile 30 temmuz'da sahne alacaktır parkormanda. kutsanıp, tarafımca 4 gözle beklenmektedir. ayrıntılı bilgi için;
    http://www.4ad.com/...
    (impera, 28.03.2007 16:30 ~ 16:31)
  10. konserlerini sabırsızlıkla beklediğim yazılış beirut olan tek kişilik dev kadro.
    (tuvaletkağıdı, 30.03.2007 00:58)