görseller
beynine vermek 

belki ilginizi çeker
  1. · blok yemek
  2. · blok
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · ezel
  7. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  8. · iett ye yabancı ankaralı
  9. · milliyet sanat

beynine vermek  

1. basketbol oynarken gösterişli bir blok sonrası kullanılan deyim.ama bloğun göstere göstere yapılması önemlidir."verdim mi beynine muccuk" şeklinde bloğu yiyen elemanla makara yapılır.
    (silentpain, 28.03.2006 18:55)
  2. (bkz: blok)
    (bkz: mutombo)
    (hplovecraft, 27.06.2007 01:19)
  3. her ortamda,her türü,her şeraitte rakibi yenmeye verilen isim.karışdakini uyuz etmek için bire bir."nası verdim beynine ammaaa,muhahaha" tarzında..
    (mugurg, 27.06.2007 01:29)
  4. counter strike oynarken headshot yapınca (bkz: headshot yapmak) söylenebilecek söz öbeği.
    (lord hypnos, 27.06.2007 01:30)
  5. geç 70'ler ve erken 80'ler kuşağında çok iyi bilinen, ama kafa kağıdı 80'lerin ortasından sonra olanların genellikle bilmediği basketbol deyimi.
    kardeşime nasıl verdim beynine dedikten sonra anlamsızca uzun uzun baktı, sonra nesildaşlarının bir çoğuna sordum hepsi aynı tepkiyi verdi, dayanamadım hemen oradan geçen bizim nesilden birini çevirdim, alakasız bir şekilde beynine verdim desem ne anlarsın dedim (şanslıydım ki biliyordu ne olduğunu, zira bana sorsalar ben de ne olduğunu bilmesem kim kimin beynine veriyor gösteririm oracıkta), mutombo 1 ben 2, bana kimse beyin veremez, beyinin kralını veririm dedi, oradan anladık ki biliyormuş, sonra bir kaç nesildaşıma daha sordum, onların hepsi de farklı biçimlerde bildiklerini gösteren cevaplar verdi, böylece ilk cümlede yaptığım öneriyi bir tez haline getirdim. yaptığım bu scientific work a sınıfı bir uluslararası dergide yayınlandı mı diye soracak olursanız, sormazsınız sanıyorum o yüzden gereksiz yere uzamış ve uzamaya devam eden bu giriyi daha uzatmamak için susmaya çalışırken sevenlerime gülücükler sevmeyenlerime ise hiçbirşey göndermiyorum, bunu yazarken aklıma gelen beni şu anda zaten kimse tanımıyordur ki yeniyim ben, sevenim mevenim yoktur, gerek yok bunları yazmaya düşüncesine de şiddetle direniyorum. öyle değil mi benjamin. evet.
    (frayedendsofsanity, 19.11.2007 14:30)
  6. * defans, toplu oyuncuya, pozisyona girdiği veya şuta kalktığı sırada hamle yapar ve avucu topla buluşur, ortaya voleybol müsabakalarında duymaya alıştığımız bir tokat sesi çıkar ki o ses beynine beynine bloğu yediğinin habercisidir işte, sonrasında top sahadan baya uzaklaşmıştır.
    bazen çok tok gelir bu ses, top avucun iç kısmına gelir ve "lümp" sesiyle oturur, defans oyuncusunun elinde kalır. şuta kalkmış oyuncu yere indiğinde şöyle bi geriye doğru kayar bloğun etkisiyle. işte o beynine vermektir, beyindir o.
    beyni yemiş olan oyuncu etkisinden bir süre kurtulamaz.
    (rene, 15.08.2008 01:57 ~ 02:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil