belki ilginizi çeker
  1. · when the air hits your brain
  2. · kedi
  3. · cerrahlar vs dahiliyeciler
  4. · hata kabul etmeyen meslekler
  5. · when the air hits your brain
  6. · bir solukta okunan kitaplar
  7. · en hızlı okunan kitaplar
  8. · nöroşirürji
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · the twilight saga new moon
  5. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  8. · ags
  9. · siverek

beynine bir kez hava değmeye görsün  

1. beyin cerrahı dr. frank vertosick jr'un anılarını anlattığı tübitak tarafından yayınlanan kitap
    (vonalı, 14.12.2004 18:42)
  2. beyne havadeğerse o beyin bir daha iflah olmazmış. yani mundar olurmuş
    (vonalı, 14.12.2004 23:22)
  3. tıp öğrencilerinin okuması gerektiğini düşündüğüm, akıcı anlatıma sahip kitap. korkularımızın yalnız bize has olmadığını, herkesin belli aşamalardan geçerek olgunlaştığını ve de malesef ki yapılan hataların başka insanların hayatlarında feci sonuçlar doğurabileceğini bir cerrahın(başlarda bir tıp öğrencisinin) günlük yaşamından kesitlerle anlatıyor
    (nepenthe, 19.10.2006 21:15)
  4. ' tomografiden ne çıkarsa çıksın, kafatası kırığı temizlenmeli, beyne saplanmış kemik parçaları ve saç uzaklaştırılmalıydı'

'bebekken havaya atıp tutularak sevdikleri o çocuk, şimdi ona on boyutundaki gazlı süngerlerin üzerine beynini akıtıp duruyordu'

tarzı cümleleriyle insanın okurken içinin çekilmesine sebep olan kitaptır. beyin cerrehisi öykülerinden oluşur, ziyadesiyle etkileyicidir; yapısal anlamda ne kadar fantastik mahlukatlar olduğumuzun, ne kadar incecik bağlarla hayata bağlandığımızın bilimsel kanıtı niteliğindedir.

'bıçağı ele aldıklarında
    cerrahlar
    çok dikkatli olmalıdırlar
    çünkü ince kesiklerinin altında
    kımıldanır durur suçlu-yaşam!-'
    (pismistavuk, 19.03.2007 00:45 ~ 00:48)
  5. tübitak yayınevinin basmış olduğu harika kitaplarından sadece biri.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 19.03.2007 09:32)
  6. (azwepsa, 19.03.2007 10:09)
  7. tübitak popüler bilim kitaplarında çıkan dr. frank vertosick jr. tarafından yazılmış, bitirene kadar elden bırakılamayacak kadar zevkli bir kitap.
    vertosick, bir beyin cerrahının-ki çoğunlukla kendisidir, kendisi değilse çevresidir-yaşadığı komik, hüzünlendirici hikayeleri anlatıyor. kendi düşüncelerini, hissettiklerini de yazarken etrafındakilere de bir göz atmayı unutmamış. yer yer eğlendirici olaylar varken yer yer hüzün verici, şaşırtıcı olaylar da anlatılmıştır. insanları nöroşirürji dalında eğitim görmeye sevk edebilecek güzellikte.
    (bouboulına, 14.04.2007 22:53 ~ 15.04.2007 02:25)
  8. bir gün megavizyonda boş boş raflara bakarken birden bu kitap gözüme çarptı... algıda seçicilik bu herhalde... ''beynine bir kez hava değmeye görsün'' ....
    kitabı hemen aldım ve o gece okudum daha doğrusu okumaya çalıştım ancak ne okuduğumu hatırlamıyorum çok fazla çünkü okurken daha çok kitabın ismi yankılanıyordu kafamda ve beynine bir kez hava değen ve beyninde ki tümör yüzünden, ameliyat sonrası kaybedilen 14 yaşındaki yeğen ve yine aynı yıl vücuda yayılan kanser beynine sıçrayan ve yine kaybedilen enişte için bütün gece durmadan ağladım. onlara benden daha da yakın olanlara teselli vermekten ne öncesinde, ne cenazelerinde ne de sonrasında doya doya ağlayamamıştım ama o gece geri gelmeyeceklerini bile bile bir yandan bu kitabı okumaya çalışırken diğer taraftan doya doya ağladım...

kitabın içeriği; hastanede bizim ve etrafımızdaki diğer hasta ve yakınlarının yaşadıklarının doktorların ağzından anlatımıydı, galiba öyleydi ama tekrar elime alıp salim kafayla okumak hiç içimden gelmedi bir daha... zaten kitabı o andaki ruh halimle sadece ismi için almıştım...
    (angesen, 29.05.2007 02:19 ~ 31.05.2007 00:47)
  9. beyin cerrahı olma fikrimi körükleyen, beni havaya sokan kitaptır. (bkz: nöroşirürji)

doktor dizilerinin ilham kaynağıdır.

ayrıca; yürüyebiliyorsan koşma, durabiliyorsan yürüme, oturabiliyorsan durma, yatabiliyorsan oturma.

orjinal adı için: (bkz: when the air hits your brain)
    (marjane und eudaimonia, 14.08.2008 15:04 ~ 15:05)
  10. tıp öğrencileri tarafından okunması yasaklansın bu kitabın. sonra ortalıkta beyin cerraa olcam ben diye dolanan tiplerden geçilmiyor. yaptığım ölçümlere göre nöroşirürji stajından sonra bu tiplerin %95 oranındaki bir kısmı "dahiliye de iyi be hacı" demeye başlıyor.

o değil de, tıpla alakası "doktor bey şuramda ağrı var böyle bıçak saplanıyur gibi"den fazla olmayan kişilerce anlaşılması pek zor mesleki terimleri içerdiğinden dolayı, ee, anlaşılması pek zor olabilir, evet. ondan dolayı kim okusun bu kitabı karar veremedim tam şimdi.
    (ksilofon, 26.12.2008 23:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil