belki ilginizi çeker
  1. · atatürk ün sevilmeme nedenleri
  2. · if you want to be sexy you must drink pepsi
  3. · her türk asker doğar
  4. · çocukken söylenen yabancı parçalar
  5. · endoktrinasyon
  6. · ezan
  7. · adalet ve kalkınma partisi
  8. · nathan petrelli nin başkan seçilmesi
  9. · mankurt
  10. · hayata yeniden başlamak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · call of duty modern warfare 2
  4. · 2012
  5. · galatasaray
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · uykusu olup da uyumayan insan
  8. · mengüç
  9. · birebir sözlük

beyin yıkama  

1. bugün hotmail adresime gelen 'bir dost' isimli mail. uzun olan yazıyı kısaltmak gerekirse ana fikir şu 'hepimiz cehennemde cayır cayır yanacakmışız' 'musluman@musluman.com' ne günlere kaldık hey allaam yaa.
    (tonanozanan, 09.07.2006 13:21)
  2. 1921’de lenin'in bir konuşmasında; “bir milletin arzularını, diğer millete empoze etmesi, zamanla
    tamamen propaganda sayesinde gerçekleşecek ve savaş meydanlarında silah kullanılmasına lüzum
    kalmayacaktır. silah yerine insan beyninin dejeneresi, zekanın sönükleştirilmesi ve milletin moral ve
    ruh bakımından dağılmasını temin yönüne gidilecektir.” diyerek zikrettiği hadisedir..
    (karahisari, 28.03.2007 23:43)
  3. (bkz: mind trick)
    (damned, 28.03.2007 23:45)
  4. (bkz: mintaxla canım mintaxla)
    (sycrone one, 28.03.2007 23:46)
  5. bir avuç aciz beyinsizin(yeşil olanlar), bir başka aciz beyinsizi etki altına almasıdır.
    (gakko, 12.07.2007 14:03 ~ 14:05)
  6. "ilkokul 4'e giden çocuğa fen bilgisi dersinde balinaların eskiden karada yaşayan, ayakları ve kılları olan bir canlı olduğunu, ancak çok hantal olduğu için avlanamadığını ve aç kaldığını, bu sebeple kendini denize attığını, milyon yıllar içinde suyun sürtünmesinin yardımıyla ayaklarından ve kıllarından kurtulup bir balığa benzediğini anlatmak."

şu yukarıdaki bir "beyin yıkama"dır. bizzati 4. sınıfta benim üzerimde uygulanmıştır.

bilginin doğruluğunda / yanlışlığında değilim..

hadi biz merak edip okuduk sonra, araştırdık, kendimizce doğrusunu bulup onu öğrendik ama ben bunu bana yapan, "öğretmenim" dediğim insanın amacını asla içime sindiremedim. her aklıma gelişinde ölesiye tiksindim kendisinden..

10-11 yaşındaki çocuklara kendi inançlarını hiçbir rakip tanımamaya özen göstererek empoze etmeye çalışan öğretmenimden tiksindim. balinaların bu milyon yıllık serüvenini anlattıktan sonra "çocuklar bir de şöyle bir teori var" diye anlatmadığı için tiksindim.

ama yine de kendisine bir teşekkür borçluyum:
    çünkü o akşam eve gidip babama heyecanla "baba balinalar aslında ayaklıymış!" dediğimde babam beni karşısına alıp bu konuda öne sürülmüş fikirleri birbirinden ayırmadan açıklamıştı. o yaşımda bunu anlamasam da, aradan yıllar geçtikten sonra babamın değerini bir kez daha anlamama yardımcı olmuştur bu kişi..
    (gxix, 07.11.2007 23:02)
  7. oto yıkama kasketine bakınızı hak eden kasket.

(bkz: oto yıkama)
    (ali kamber, 07.11.2007 23:57 ~ 23:58)
  8. işi gücü kalmamışın gayet takık anlamsızlığı. yıka, pakla neye fayda ama madem el atasınız var, çitilemeyin sünmesin.
    (heidi, 11.09.2008 12:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil