white oleander *

adana çık aradan

1. peter kosminsky tarafından yönetilen renee zellweger ,michelle pfeiffer , robin wright penn ve alison lohman gibi 4 ünlü ve güzel bayanı bünyesinde bulundurması bir yana, konusuyla da dikkat çeken başarılı bir dram. imdb puanı da genel olarak filmin izleyicilerinde beğeni yarattığını doğruluyor. terk edilmeyi hazmedemeyen genç bir anne, onun 15 yaşındaki kızı ve yaşamları hakkında sıcak biröykü.
    (ascella, 11.11.2006 20:04)

2. janet fitch'in yazdığı bir romandır.romanda astrid isimli genç bir kızın büyüme aşamasında yaşadığı zorluklar anlatılmaktadır.annesiyle birlikte yaşarken annesinin sevgilisini öldürmesi sonucunda hapse girmesiyle kendisini ordan oraya evlatlık olarak sürüklenen bir genç kız olarak bulur ve yaşadığı her ev onun kişiliğinde bambaşka bir etki yaratır.
    (skyish, 11.11.2006 21:35)
  3. nasıl olup da bir dönem bestseller olduğuna inanamadığım roman. süper zeki, şair anne ve kutsal kitabı "the art of survival" olan dikkafalı kızının hayatlarını kimi zaman mitolojiden, kimi zaman da john milton, d.h.lawrence dan dem vurarak anlatan büyüleyici bir kitap. filmi de çok başarılıydı ayrıca; artık kitabı ne zaman okusam ingrid magnussen'i michelle pfeiffer olarak canlandırıyorum gözümde...
    (alternatif maliyet, 22.01.2007 01:25 ~ 30.04.2007 21:21)
  4. alison lohmanın ve michelle pfeiffer ın rollerine çok yakıştığını düşündüğüm super bir müziğe sahip olan şahane film.
    (would, 16.02.2007 05:04)
  5. hayatımın filmi diyerek abartmış olmayacağım çünkü bu bir gerçek...
    ayda en az bir kere nefes almadan izliyorum ve her izleyişimde bir daha yankılanıyor şu cümle kulaklarımda " don't forget who you're. you my daughter and you're perfect! remember?"
    sanırım bu cümle bütün kitabı ve filmi özetliyor.
    ama hiçbir cümle michelle pfeiffer hatun kişisinin gözlerindeki gücü ve nefreti zehri anlatmaya yetmez yetmeyecektir de.
    zakkumlar zehirlidir; insanlar neden yetiştirler bilmiyorum...
    (beyazzakkum, 02.07.2007 01:57)