beyaz bere takan ispikçiler 

adana çık aradan

1. üzgünüm itü sözlük moderasyonu, bunu daha fazla saklayamazdım. hatta "vay canına sözlükte neler dönüyormuş" başlığı altında incelememek için çok uğraş verdim, haberin nispeten küçük görülmesi için arada kaybolacak, gözden kaçacak bir şekilde, mümkünse ufak fontlarla yazdım, sizdeki tezahürünü bilemem ama.

sözlükte dönen türlü oyunlara son vererek temize çıkmak için son fırsat olarak bugünü görüyorum, yoksa sizi ben bile kurtaramam açık söyleyeyim.

sözlük idaresinin moderasyonun elinde olduğu sanrısı, hasancavus52 allah aşkına uçmasın kampanyası ile tarihe karışmıştır. hasancavus'un sözlükle ilişiğinin kesilmesi üzerinden 51 gün, 7 saat 13 dakika 30 saniye geçti. ilk günler bu haksız kararına ilişkin kısa bir açıklama yapmayı, sonrasında ise konuşmamayı prensip olarak belirlemiş, geri planda neler olduğunu yansıtmak için sözlüğün sözümona erkân-ı umumiyesiyle çeşitli vesilelerle fikir teatisinde bulunmuştum.

sizlere tanıdığım süre doldu, şu saatten sonra mesajlarla bu yazımı geri çekeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz, cephe gerisindeki her türlü haksızlığı açığa koymanın vakti bugündür. tabii cesaretiniz varsa bu yazıyı burada tutarsınız.

hasancavus52 bugün ismini vermek istemediğim bir sözlükte 100 civarı girisiyle, ktü sözlük gibi bazı irili ufaklı portalda da kalibresini ortaya koyar tarzda, övgülere nail oluyor. fakat itü sözlük'te tutunamadı.

tutunamamasının sebebini 3 başlıkta inceleyebiliriz;
    1- elitistler

hasancavus52 allah aşkına uçmasın kampanyası'nın biz kaç kişiyizbaşta, pek çok sivil toplum örgütlerinden destek bulması sonucu, kendisini sözlüğün erkânı kabul eden elitistlerin, celebritylerin yaşadıkları rahatsızlık. bugün büyük pişmanlık yaşadığını ifade eden bu pek değerli yazar isminin açıklanmaması koşuluyla vicdanen rahatlamak için benimle bu belgeleri paylaşmayı uygun gördü. bunları henüz açıklamayı uygun bulmuyorum

2- sözlükteki gizli moderatörler

bugün sözlüğün kontrolü, admin ve moderatörlerin tekelinde diye bilen pek çok yazar var malesef. uyanın! sözlüğün esas hakimiyeti moderatör listesinde görünmeyen, fakat gizliden gizliye moderasyonu yürüten birtakım yazarlarda.

sen, biliyorum daha bu satırları okurken bile heyecanlandın; ama merak etme. yanlışlıkla bir girimi silip "abi bu aramızda kalsın, lütfen bundan kimseye bahsetmeyelim. bak bundan sonra moderasyonda elin ayağın olurum. yeter ki beni açığa çıkarma" mesajını atmıştın hani. senin adını verir miyim hiç, sen itirafçımsın benim. kanka listemde cihan oskay diye kaydettim seni bebişim, merak etme hiç.

3-beyaz bere takan ispikçiler

bence hasancavus52'nin uçuşunda bu dakikaya kadar nitelendirmediğim bir kısım sözlük yazarının uşağı olmuş, olay açığa çıktığı takdirde yem olarak önünüze sunulacak, bazı elitistlerin de kellelerini isteyeceği entelijanslar bunlar.

aslında bunlara entelijans diyerek tüm enteijans müessesesini zan altında bırakmak istemiyorum, içlerinde yemeyip içmeyip giri ispikleyen başarılı kardeşlerim var; fakat bunları içinizde barındırmanızı kabul edemem.

hasancavus52 uçurulmadan önce bana attığı son mesajında "içimde güvercin tedirginliği var" demişti. ben ise ona "merak etme. bu sözlükte güvercinlere dokunmazlar" diye mesaj göndermeye hazırlanırken tam, "yazar mesajınızı alabilecek durumda değil" şeklinde uyarılmıştım. ne safmışım o zamanlar, her şeyin nizam içerisinde, admin-moderasyon kontrolünde olduğunu sanmıştım. meğer hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş.

kelle istiyorum sayın wondrous! bu düzeni sonlandırmak için işte sana fırsat. biliyorum, sen de bu durumdan hoşnut değilsin, gel bugün milat olsun; derin sözlüğü hep beraber kaldıralım ortadan. en azından ellerini zayıflatmak için bu beyaz bere takan ispikçileri afişe et.

hasancavus52'den özür dile. özür dilemek bir erdemdir, sözlükler tarihine altın harflerle yazarım bu hareketini wondrous, haydi!

temiz bir sözlük istiyoruz artık, tertemiz, el değmemiş bir sözlük!
    yeter, ikircikli tavırlar bizden uzak olsun!
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 17.12.2007 18:23 ~ 18:23)

2. "sözlük için ayar alan da veren de şereflidir" gibi özlü bir söz ile konuya yaklaşıyorum.

hasancavus52 olsun, birp olsun kaliteli yazarlarımızın ispikçilerin olağanüstü lobicilik faaliyetleri ile uzaklaştırıldıkları aşikardır. işbu devrede ispik butonuna sahip kitlenin böyle pervasızca hareketlere girmesi hoş kaçmamaktadır.

siz hiç damarlı belediyesi patlıcan festivaline katıldınız mı melun ispikçiler? orada hasancavus52 tarafından ağırlandınız mı? tüm ispikçileri toplasak bir hasancavus52 kalitesine ulaşamayacağı için, onu kıskandınız, hadi itiraf edin.

gerçekleri açıklamanın zamanı geldi, ben de ispikçilerin içinden birisi olarak beyaz bir sayfa açılmasını istiyorum. bu beyaz bere takan ispikçiler derhal bize teslim edilsin, teşkilatımız içinde gerekli cezalandırmaları yapabilecek kudretteyiz. zaten sözlüğümüzün yazar alımları da kapalı, hasancavus52 gibi değeri bilinmeyen kaliteli yazarlara artık ulaşmamız çok zor. efendim bunlar sadece beyaz bereli değil, hain, işbirlikçi, bölücü ispikçilerdir. sözlük formatına faydaları olacaklarına, kendilerinin gıcık olduğu yazarların kuyusunu kazıyorlar.

ekleme: işbu yazının esin kaynağı için buyrun;

http://www.ktusozluk.com/...
    (dünyayı kurtaran adam, 17.12.2007 18:35 ~ 10.07.2008 11:16)
  3. (bkz: hasancavus52 öbür dünyadan bildiriyor)
    (bkz: defne)
    (bosvermis bunye, 17.12.2007 19:16)
  4. sanal alemin sözüm ona anal yiğitleridir bunlar. her ne kadar henüz bir hareketlerini göremesek de yeri geldiğinde sözlükte ayar olsun, dışarıda kurşun olsun, dövüş- kavga olsun bilimum ekşından çekinmezler, korkusuzdurlar. postmodern halk kahramanıdır alayı. kökleri taaa büyük ismail'e kadar uzanır. allah başımızdan hiçbirini eksik etmesin *. birinin bile olmadığı düşüncesi yerle yeksan etmeye yetiyor beni, o denli de duygu küpü bir çocukum ya, neyse.

iyilik meleği, gönül dostudur hepsi. sağda solda" orhan' ın yeni kaseti çıkmış, aldın mı ? " diye dolanıp dururlar, " ben gönül adamıyım olum " mesajı verirler. hatta geçen gördüm birini, durum botununa " hor görme garibi" yazmış, ağlarım hala aklıma geldikçe. de ben orta 2 den beri orhan dinlerim, daha o moda giremedim, büyük maharet. " eeee ispikçi olum adam boru mu, de git sefil yazar".....bu düşüncelerle uyandı ınının güzellik uykusundan, uyumayı severdi.

üstlendikleri misyon açısından roket takımı diyorum onlara. ispik yapmadan evvel " belaya hazırlanın , hem de çifte belaya, sözlüğü yozlamaktan korumak için, tüm sözlüğü bir çatı altında toplamak için, hissimizi tüm moderatörlere duyurana kadar.... " manifestoları bu olsa gerek. sayıca ise grup hepsi gibiler sanki. hep birlikte yiyip içiyorlar, gezip tozuyorlar sanki. mutualist bi yaşam formu izlenimi bıtaktılar ben de, aslı ne bilemem. { mutualizmi senden mi öğrencez lan derlerse, haklılar tabi.}

lakin gel gelelim eş zamanlı olarak hasancavuş52 gibi haymatloslar olsun, sözlüğe yeni düşen yazarlar olsun, bir anlık gaflet ve dalaletle yazılmış girileri ispiklemekten imtina etmezler. moderatörlere yardım yaftası altında kimi garip yazarlar üzerinden prim yapma arzusu sarmıştır benliklerini. sözlüğün çeşitli fasilitelerinde de bu duygunun izlerini görmek mümkündür. e nerde kaldı gönül adamlığı ? hani paylaşmanın asaletini bencilliğin çirkinliği ile değizmezdin, noldu sana, cevap ver ?
    hasan' ınımı harcatmazdım sizlere de yoktum ben o ara buralarda , çevrimdışı bir hayat sürüyodum. nickine kurban hasanım, seni ne özlüyorum bi bilsen...

[ dikkat anal reklam uygulaması vardır] bana gelince, sözlükün en mal yazarı ( tanım) . moderatöre sil demeden evvel yazara mesaj atanlardanım. ispiki sevmem, seveni de sevmem, arkadaşlık etmem. öyle de duruş sahibi bir çocukum, bilen bilir. hadi şimdi gidin yatın.
    (kahvedekiler ınının diyor ınının ınının ınının, 18.12.2007 20:35 ~ 21:16)
  5. alttan alttan "reaksiyon gelmedi" diyerek kaçak güreşen entelijans güruhunu yeren, diğer taraftan da "reaksiyon alamadı" denilerek olayların üzerine fatih altaylı kararlılığıyla gidenleri hafife alanlar duvara tosladılar işte.. kaleme alındığından beri ne fırtınalar koptuğunun şahidi bir ben, bir allah, bir de ismini vermek istemediğim, bununla beraber pişmanlık yasasından faydalanmak için mesaj butonumu eskiten 3'e ayırdığım entelijans komünitesidir..

1. temiz entelijanslar

malesef tüm hızımla fişlemeye devam ediyorum insanları, kabul; lakin bu insanları; saflıkla, samimiyetle, insani duygularla bu göreve sarılıp yetisi vefa ettiğince sözlük için çırpınan bu insanları, diğerlerinden ayrı bir yere koymam icap ediyor.. "sen" diyorlar, "karanlığın üzerine güneş gibi doğmaya devam etmelisin" işte bana güç veren, gırtlağına kadar çamura saplanmış oluşumu terketmediysem, hala ukte verip doldurmadan evvel farklı kaynakları okumakda fayda olduğuna inanıyorsam, adımın herhangi bir butona verilmemiş olmasını dert etmiyorsam, gün gelip aydınlığa çıktığımız zamana, güneş yeniden doğudan yükselmeye başladığı zamana, belki benim naçiz nickim birgün toprak olacaktır; ama itü sözlük ve onun müesseselerinin değerlerini koruyacaklarına olan inancım vesiledir..

sizleri en kal'bi hislerimle selamlıyorum!

2- itirafçı entelijanslar

bir dönem için derin sözlüğün hizmetinde çalışmış, ikili ilişkileri nedeniyle gelen ricaları kıramamış; fakat artık silkinmenin, daha onurlu bir mücadelenin zamanının geldiğini, sözlük içinde sözlük olan bazı unsurların nasıl asalak bir hayat sürdüklerini farkedip, gördükleri ilk cesur beyanla beraber itirafçı konumunu alarak şahsıma başvurmuş insanlar bunlar.. korkmayın, isimleriniz benimle beraber ebediyete intikal edecektir, bundan sonra herbiriniz benim kardeşlerimsiniz, sizlere zeval getirmeye çalışanların paniklerini hep beraber izleyeceğiz.. yolumuz onur'a gidiyor..

3- muhafazakar ispikçiler

malesef 3 gündür vaktimin büyük kısmını bu insanların mesnetsiz iddialarına yanıt vermekle geçiriyorum.. yok hasancavus52 benmişim de, değilsem bile hasancavus52'yi, birp'i rant kapısı olarak kullanmışım da.. falanmış fıstıkmış..

bakın, sizleri artık "entelijans" diye nitelemiyorum bile! sizler bu müesseseye, entelijansiya'ya hıyanet içerisindesiniz.. hadi onu geçtim, bir şekilde pasifize edileceksiniz; ama ya özsaygınız? iftira atarak şahsıma, diğer entelijanslara saygısızlık yapmanızı kabul edebilirim; ama bir insanın kendi özsaygısının oluşmamasını, yardakçılık, yardım ve yataklık yapmasını kabul edemem, hayır..

sizlere 24 saat mühlet tanıyorum.. ya da şöyle söyleyeyim, hadi biraz daha fazla zaman tanıyayım, yarın kurtlar vadisi bitene kadar vaktiniz var.. kurtlar vadisinde anlayanınız için 3-5 cümle olacak bu hafta, iyice, dikkatlice izleyin.. ama kurtlar vadisi bittikten sonra itirafçı statüsüne kavuşmanız hayal olacak bunu da söyleyeyim..

bu nedenle hepiniz ayağınızı denk alın ve teker teker bir daha yapmayacağınıza ilişkin sözlerinizi mesaj kutuma düşürün.. bu son çağrı size.. gelin şefkatli kollarıma bırakın kendinizi.. yolunuz yol değil; hava bombardımanına saatler kaldı.. mevzilerinizi terk de etseniz bir ömür peşinizdeyim.. hareket, hareket, sürekli hareket.. yaz kış farketmez!
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 19.12.2007 21:12 ~ 21:14)
  6. deadline saptamış, "kurtlar vadisi'nden sonra cari değil pişmanlık opsiyonunuz" demiştim, karşılaştığım yoğun ilgi için bu delikanlı ispikçi kardeşlerime, sözlüğün çetrefilli ilişkilerine dadanmamış yazarlara teşekkürü borç bilirim.. herkesin bildiği bilinmezi açıklarken, oyunların üzerine seda sayan dobralığı ile giderken bir an yılmadım, tereddüt, ikilem yaşamadım.. şimdi onlar düşünsün!

yalnız bu ifşaat yeni yeni ses getirmiş olacak ki; gün içinde, özellikle saat 13:00-15:00 arası yoğun bir şekilde sözlüğe dönüş yasasından faydalanmak isteyen kimselerle muhattap oldum.. ne hikmetse, her biri birbirinden bağımsız hareket ettiğini ifade ettiler; lakin bu kadar tesadüf tesadüf olamaz.. bir an için gitgide sözlük dinamiklerini rahatsız ettiğim, kaan girgin misali metafizik öğeleri harekete geçirdiğim, infiale neden olabileceğim dürtüsüne kapıldım, irkildim açıkçası.. tüylerim diken diken oldu.. sanki yıllardır meydanda duran bir inönü heykelini gıdıkladım da daha yüksek sesle "bu ülkede şerefliler de en az şerefsizler kadar cesur olmalıdır" peşrevine tutuştu, halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremiyor sandım.. dolayısıyla da tedbir mahiyetinde, yeni ve radikal kararlar aldım;

1- sözlüğe dönüş yasasının süresinin uzatılması

malumunuz, geçen hafta kurtlar vadisi'nin bitimine kadar valid idi bu yasa.. kurtlar vadisi senaristi, eski; fakat eskimeyen dostum raci şaşmaz'dan istirhamım üzerine, onun da emir telakki ettiğini ifade ettiği "aralara 3-5 cümle de sözlük namına sıkıştır, "şeref" de "onur" de, akılları başlarına gelsin.. gittikleri yol yol değil raci'ciğim, ben bile kurtaramam artık onları.. bi de nefise'yi çıkartıyomuşsunuz diziden, yapmayın öyle şeyler.." mesajım sonucu olur almıştım, fakat son dakikada ilettiğim bu ricamı yayın saatine kadar yetiştiremediği için kurtlar vadisi'nin yeni bölümünü yayınlamama kararı almıştı raci.. halbuki reklam aralarına girdiği anda polat çıkıp söyleyebilirdi, akıl edememişler.. neyse..

bu nedenle de yasanın 1 hafta kadar uzatılması yönünde karar aldım.. aslında bunu hala hak yolu-bok yolu ayrımı yapamamış 20-30 civarı bir yazar kitlesi, özellikle 1. nesil olan 3-5 ispikçi ve adını açıklamayı doğru bulmadığım, cemaatçı 1 moderatör için yapıyorum.. tık tık tık, bu son şansınız!

2- çözülmelerin hız kazanması için daha sert vurmak

geçtiğimiz hafta zorunlu emekliliğin yaşandığı sözlük oluşumu hemen hepiniz tarafından biliniyor.. hasancavus52'nin uçuruluşunu mütakip işkillenmeye başladığım, başını çektiğine inandığım oluşumdaki kopmalar üzerine kim olduğunu sizlerin öngörüsüne bıraktığım lider kadrodan birisi her şeyin belgeleriyle beraber afişe edilmesinin üzerine çeşitli bahanelerle daha onurlu bir yaşamın yoluna koştu.. kendisini tebrik ediyor, bundan sonraki hayatında böyle yakışıksız işlerle anılmamasını, başarılı bir kariyer yaşamasını, 2 de birbirinden tatlı çocuk yapmasını temenni ediyoruz..

fakat liderliği el değiştiren oluşumun yeni lideri ile mücadele, evvelki ile gerçekleştirdiğim kadar kolay olmayabilir.. daha ilk günden şahsımın mesaj kutusuna düşen mesajların sahiplerinin listelendiği ve derhal iletişime geçilerek ne üzerine konuştuğumuzun irdelendiğini görüyorum, duyuyorum.. demiştim ya, benim de gizli moderatörüm var, önce kendi içinizi temizleyin!

daha fenası ise çözülmeye başlayan bu oluşumun yeni liderinin gözünü statü hırsının bürümüş olması.. müridlerine "her gün nickimi asgari bir sefer sol framede görmek istiyorum.. takip listesine aldığım tek başlık kendi nickim, eğer ki her login oluşumda ünlem işareti yerine : ) görmezsem o zaman korkun olacaklardan.. bayramda izinlisiniz, dönüşte kontrol ediyor olucam" dediği, ağızından ateş saçabildiği konuşuluyor.. hani bunlar rumour değil, oraya da sızmış vaziyetteyim.. asdhakdh.. akıllı olucan yani.. oluşumdan kopanları affetmem demelerle, çaylaklıkla, siliklikle tehdit etmelerle, linç kampanyaları ile, spam maillerle, ankesörlü telefondan arayıp tehditler savurmakla bu iş olmaz.. "afişe olursanız sivilleri kendinize kalkan edinin" demek şerefsizlikten öte değildir..

biri gitti, sıra sende.. paçalarında hisset korkuyu, kulağın alev alev yanıyor olsun, ellerin titresin her girini editlemek zorunda kal.. şimdilik bu kadar, senin de yazarlığını elinden alınca zaferimi ilan etmeyi düşünebilirim.. kendini kolla.. ha olabilirsen de cesur ol biraz, polis yok anladın mı? polis yok!
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 23.12.2007 01:23)
  7. bir üst versiyonları bordo bereli ispikçilerdir.
    (ruhsuzkz, 23.12.2007 01:36)