|
|
- giyilen ayakkabıya göre ürkütücü olabilen kıyafettir
beyaz çorap denince akabinde tokalı siyah ayakkabı altın renkli künye ve beyaz gömlek gelir akla
nahoş bi görüntüdür bu
korkutucudur
- türkiye'de giyenlerin kıro olarak adlandırıldığı, amerika'da ise erkeklerin kısa pantolon altı gözdesi olan çorap. zevkler ve renkler meselesi, beğenmeyen giymesin, giyene de bok atmasın.
(bkz: bence)
- michael jackson'ın çıkardığı bir nane, ki kendisinin siyah pantalon, siyah ayakkabı kombinasyonuyla dans figürlerinin belli olması için giydiği söylenir külislerde, bundan etkilenip de giyen yazık olmuş hareketler de vardır..
(bınar, 19.04.2005 09:31)
- yumurta topuklu ayakkabıyla birlikte giyildiğinde dadından yinmez.
- daha çok spor yaparken tercih edilen bir çoraptır.
kışın evde giymeyi de çok severim.
not: korkmayın ısırmaz(mavio, 13.07.2005 22:35 ~ 03.03.2007 13:45)
- (bkz: ahmet beyazçorap)
- genelde öğrenci milletinin sona kalan temiz giyecekleridir.
- içinde havlu bulunan oldukça sağlıklı spor çorapları da olabilir bunlar diğerlerinin aksine.sadece bu çoraplara çok fazla alışıp bünyenizin başka çorap kabul etmediği durumlarda sosyal hayatınızda dikkat çekici bir unsur haline gelebilir, insanların bir anda diline düşebilirsiniz.
- yok yere üzerine "maganda milli giysisi" etiketi yapıştırılmış giysi. evet, bazen kötü görüntüler oluşturabiliyor (bkz: http://www.fotomuhabiri.com/...) ama benim mis gibi beyaz spor çoraplarımın ne günahı var kardeşim. doya doya giymek istiyorum ben. ona kıro, buna ıyk etiketi yapıştırılmaz ki durduk yere.
saçını sarıya boyamış, yüzünü badanalamış, kotunun içine zar zor girmiş mahlûkatlar çizmesinin içine kotunu sokuyor, o çok güzel bir görüntü, ama ben beyaz spor çorap giyemiyorum. niye, kıro oluyormuşuz o zaman. moda, ne menem şeyse, kadınlara ne idüğü belirsiz şeyler giydirip, erkekte aynı standartlarda olan şeyleri "kıroluk" olarak tanımlıyor nedense.
- pencere camı kadar gözlük takıp yaz günü kar botları ile dolaşan hatta pantolununu kar botunun içine sokup pantolon üstüne tunik giyen zevatın erkekleri en acımıasızca eleştirdiği olgudur beyaz çorap.
- 80'lerde önemli magandalık alametlerinden sayılmış ve haksız yere adı çıkmış giysidir. aslında magandalık olan uyumsuz ve alışılmadık renkleri birarada kullanmaktır, ibrahim tatlıses tipi beyaz ceket siyah gömlek falan giyiyorsanız işte sorun budur, beyaz çorap da siyah rugan ayakkabıya giyildiği zaman magandalıktır, ve bu bir dönem açıkça bir alt kültür modası haline gelmişti, tıpkı tokalı, yumurta topuk ayakkabı giyenin kendisini normal hatta kendi ortamında havalı-afili görmesi, ama bizim bunu aşağılamamız gibi beyaz çorap siyah ayakkabı da alt kültür için bir modaydı ve aynı zamanda o kültürden olmayanlar için de kıro olarak damgalanma sebebiydi. ama maalesef bazı şeyleri sonradan öğrenen insanlar o şeyi olması gerekenden fazla abartıyorlar, bu yüzden beyaz çorabın da adı çıktı, ve nedense sabit kaldı, en ideali kıyafetle uyumlu çorap giymektir, ama aman beyaz çorap giymek görgüsüzlük diye spor ayakkabının içine siyah ya da lacivert çorap giyen dallamalar çok gördüm. ya da mesela bankacı ve işten geliyordur arkadaş, e tabii akşam koşuya gidecek diye yanında on tane çorap taşıyacak hali yok, rugan ayakkabıdan çıkardığı lacivert ince çorabı beyaz nike'a sokup spor yapar, ama aynı adam beyaz çorap giymenin kıroluk olduğunu çok iyi bilmektedir.
beyaz çorap giymek değildir kıroluk, kıyafete uyumlu çorap giymemektir.
|