betty blue 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. osmanlıca konusundaki bilgisi ve girileriyle keyifle takip edilen/edilesi yazar.
    (aquila, 02.10.2007 11:18)
  2. kendisiyle yapılmış bir röportaj için:

(bkz: http://dissidentway.blogspot.com/...)
    (spotless mind, 03.10.2007 01:07 ~ 01:11)
  3. çok ünlü, skandalvari "beş numara olayı"nın başrolündeki iki kişiden biridir. sırf bu yüzden ömür boyu dalga geçerim kendisiyle.
    (palanthaser, 04.10.2007 00:40)
  4. öldüğü zaman mezar taşına "acayip bildik değerini a .q." yazacağım yazar. sen sinirlenme yeter .
    (eleanor, 12.10.2007 16:50)
  5. benim için bana kızan, "sevgi"yi almış yeniden tanımlamış insan. uyandım ben. olacak. güzel günlere inanmam ben, ama "değişmeye" inanıyorum. inanmamaya, inanmıyorum demeye götüm yemiyor. korkudan değil, sevgimden yemiyor. garip oluyor dile getirince be.

iyi ki...
    üç nokta olur anca şorşağın hediyesi!
    (şorşak kirpi, 03.11.2007 13:50)
  6. kendisini görmek için 13 14 aralığı beklediğim enerji pıtırcığı hayırsız hikmet kılıklı... tavanarasında unuttum seni...
    (hayatberbat, 03.11.2007 14:03)
  7. şimdi biz bir gün bu zat-ı şahâneleriyle oturduk, gayet ayık kafalarla, hayatı muhasebeye tabi tutmadan bir manifesto yazdık.

ismi lazım değil yazdığımız manifestonun. hele madde madde hayatta söylemem. işte yüzü kendisinin, ben buna uyucam, sende uy dedi..bak gör nasıl açılıcak önümüzde mutluluk kapıları dedi. tamam dedim bende. altı maddeside birbirinden sağlam, okuyanın bayılıp düşeceği, yüreklere zarar bir manifesto yazdık. hatta uyguladıkda.. lakin burdan bir çift sözüm var ona, dördüncü madde çok ağır geldi. çıkamıyorum içinden betty, yardımın lazım!
    (grace, 01.12.2007 18:39)
  8. saf bir anadolu erkeğinin en samimi tavsiyelerini aleme ifşa etmiş insan evladıdır.
    (lightblue, 01.12.2007 23:17)
  9. "aaa ablam lan bu benim."

öz ablam değil ama. olsun, bir insana abla diyebilmem için kan bağına ihtiyacım olmadığının kanıtıdır benim için.
    yalan söylemeyeyim, kendisinden korktuğum bilinen bir şey. ama öyle twinkle'la birbirimize anlatıp birbirimizi korkuttuğumuz, çılgın attığımız fiziksel şiddet, korku, kan ve pislik içeren dehşetengiz hikayeler değil korkumun sebebi. "bir insanı beyninle döversin."(betty blue, ekim 2007) lafıdır beni korkutan. duyduğuma göre bu laf teoride kalmıyor, pratikte de uygulanıyormuş. gazabından koruyacak birileri olsaydı sığınırdım kanatlarının altına ama yok işte. ben de elimden geldiğince şirinlik yapıyorum kendisine. eheh.
    yok lan korkmaktan ziyade seviyorum, sayıyorum ben ablamı. dostluğunu, muhabbetinden aldığım tadı düşününce iyi ki tanımışım diyorum hep.
    (ayqch, 03.12.2007 12:56 ~ 12:57)
  10. türk edebiyatının oyunbozan ı oğuz atay sempozyumunda yaptığı kara delik kıvamındaki sunumla beni benden almış olan edebiyatçı "arkadaşım". kara delik kıvamı diyorum çünkü o kadar söz, o kadarcık süreye nasıl oldu da girdi, nasıl oldu da beni bu kadar etkiledi, o ansiklopedik bilgiler nasıl oldu da 15 dakikada harmanlanıverip beni içine çekti anlayamadım. "tanıyorum" demekten onur duyduğum sayılı insandan.
    (ucurtma, 16.12.2007 21:11 ~ 21:16)
  11. doğum gününde hediye olarak hoş bulmayı planladığım dost.
    (bkz: hadi gene iyisin)
    (togisama, 23.02.2008 20:04 ~ 20:04)
  12. elit olduğunu kabullenememekte olan bir insan. halbuki burun karıştırma konusundaki düşünceleri bile iflah olmaz bir elit olduğunun kanıtı. "yiğen" gibi sözcükleri kullanıp halktan biri gibi görünmeye çalışmakla falan hep boşa kürek çekiyor.
    (ayqch, 11.04.2008 23:52)
  13. "yanımdaki".

o kadar yanımda ki, kendimi seviyorum. o kadar yanımda ki, geleceğime halatlar atıyorum. o kadar yanımda ki, bazen utanıyorum. o kadar yanımda ki, anlamıyorum...

gel, bi sarılayım...
    (şorşak kirpi, 02.05.2008 23:04 ~ 23:05)
  14. yanında zamanın rüzgar kadar hızlı geçtiği insan. birkaç kalem sigara, illa ki en yüksek perdeden kahkalar, olmazsa olmaz dert yanmalarım.. korkma betty, ağlamıyorum.
    (grace, 10.05.2008 00:11)
  15. bakmayın böyle sağa sola üç nokta temalı hezeyanlar yaşattığına. bildiğin "teenager" bir insan. edebiyat falan kurtarmaz bacım.
    (spotless mind, 10.05.2008 00:16)
  16. belki çok daha önce söylenmesi gereken birkaç cümle. bekletmeler, ertelemeler, en nihayetinde söylemeler.

karşılığında cümleler: açık, duru, sahici önce ! ilk defa cümleleri ertelemeye sevinmeler bende. kendi anının doğruluğu içinde anlam kazanmış bir "başkasının hayatına gerçekten dokunabilme" hissi.

buğulu bir camın ardından bakmaya çabalarken hayata; o camı silen, netleştiren, önünü görmene sebep duru bir bakış betty. sileceklerin çalışmadığı hissine zaman zaman herkes kapılır, o durağanlığa, boşluğa benzer "önceki kendin"den uzaklaşma hissine, eskiyle arana giren kara kedilere... oysa durağanlık böyle anlarda boğucu olsa da kötü değildir. çünkü

"kozası içinde bekleyen tırtıl, bir ipekböceğine dönüşüyorsa bu durmak değildir."

iyi baksın kendine !
    (tante rosa, 17.05.2008 16:06)
  17. hayatımın kadrolu delilerinden kendisi. bazen milyon yapraklı bir romanın kısacık önsözü de olabiliyor. unutmadan eklemem lazım ; evdeki çiçek güneşlerden önce bu insana dönüyor. e bu da onu ''hayatımda çok doğru bir tespit'' yapıyor. birileri bu deliye ''makul bir peygamber'' esvabı giydirmeden, osmanlı impatorluğu çökmeden gidip, görmem lazım.

(bkz: dost)
    (great dilemma, 24.05.2008 20:06)
  18. oğuz atay anısına düzenlenen sempozyumun altında imzası vardır. seneye kabul edilirsem eğer bilkent türk edebiyatı bölümüne , oturup saatlerce hikmet benol'u konuşmak istediğim şahsiyet.
    (tılsımvetrajedi, 23.06.2008 02:52 ~ 02:54)
  19. az kaldığını bilen insan. hem kendisi için, hem benim için az kaldığını... on yıl sonrasını bir görüversek dediğimiz anların boşunalığını ve fakat hayatın yine de güzel olabileceğini galiba. o sabrettiğimiz zamanların elimize hiçbirşey vermeyeceğini bile bile; o malum adamlardan bize bi nane olmayacağını anlamışlığımızdaki güzelliği... belki şehre bir film gelir de, bir güzel orman olur ha? korku oradadır betty, uyur yalnızca.
    (şorşak kirpi, 25.06.2008 11:10)
 sayfa  / 3