sigara içişi bir takım izleyici kitlesinde * hastalık yaratan portishead solisti. en beğendiğim 3 sesten birisine sahip insan.
diğerleri için
(bkz. björk)
(bkz. şebnem ferah)
female vokal denince ilk akla gelecek insanlardandır. hatta çoğu kişideki erkek vokal takıntısını yok ettiği bilinmektedir. portisheadin ritmleriyle bütünleşen muhteşem sese sahip bu şahıs, insanda dağıtma isteği uyandırır. daha doğrusu bu kişinin sesiyle zaten dağılmış olan birey kendini kaptırmaya çok müsait bir hal alır. görüntü eşliğinde dinlenirse, thom yorke gibi double etki yaratır. elinden düşürmediği sigarasıyla mikrofona yumulup gözlerini kapaması, akabinde roads'u söylemeye başlaması, çökmek için yeterince geçerli bir nedendir.
diğer kadın vokallerin yanına bile yaklaşamayacağı, vokaliyle portishead şarkılarını en doruğa çıkaran hatun. kendisinin rustin man adlı bir müzisyen ile yapmış olduğu out of season adında bir solo çalışması bulunmakta kesinlikle dinlemeli.
canlı performanslarında sesi bir gıdım olsa da çatlamayan,roads,mourning air,mysterons ve daha nice parçasında müziğin ruhun gıdası olduğunu defalarca kanıtlayan kadın.
yıllarca ruhuma iflah olmaz acılar zerk eden bu sarışın cadıyla- iki oluyor yaklaşık- ayrıydık.
az önce mediaplayer’ın güzel bir sürprizi olarak çalındı kulağıma. görünen o ki barışma vakti çoktan gelmiş.
şarkı söylemeyen; insanın ruhuna şarkı sözü fısıldayan aşmış portishead solisti. bi kere bulaştıysanız, kurtulmanız cidden çok zor. ilk başlarda önyargıyla dinledim portishead'i, hani "ben bu tarz sevmem kie!" saçmalığı vardı işte. şimdilerde varlığından haberdar etmediğim bi sürü zamanın diyetini ödetmeye çalışıyor bünyem.
amansız melankolik tavrıyla tam bir sonbahar kadını. ama bu gezegenden olmadığı kesin. out of season albümüyle şarkılarla söylenmenin ne demek olduğunu ne de güzel kanıtlamıştır.
glory box'u söylerken orgazm olan kadın.
just wanna be a woman derken özellikle bir de forever and ever derken ağzından dumanlar çıkarken siz de onunla beraber ona eşlik edebilirsiniz. sakıncasız.
(bkz: glory box)
(bkz: portishead)