seçim döneminde haberleri verirlerken:
-bugün cumhuriyetçi hareket partisi bıdı bıdı yerde miting yaptı
babam ve ben
-bir kaç saniye anlamaya çalıştıkdan sora
-ehhe chp'ye dio
1993 yılında kurulan, ilk anonsunu "merhaba burası best fm" diyerek arzu çağlan'ın yaptığı ulusal radyo kanalı.genelde konuşan bir radyo olup günün her saatinde dinlenebilecek güzel bir kanaldır.kaliteli program ve programcılarıyla dikkati çekmektedir kafa dengi radyo kanalı arayanlara tavsiye edilir
son bir kaç gündür iş yerinde denk gelip dinlediğim radyo istasyonu.
sabah 08:30- 09:00 arasında yayınlanan bir program var. programı kim sunuyor bilmiyorum; ama çok sinirleniyorum. resmen ilaçreklamı yapılıyor programda.
gribe karşı geliştirilen yeni bir ürün tanıtılıyor. tıp-eczacılık özellikle de farmakolojiden bi'haber bi' adam durmadan anlatıyor.
son yapılan yasal değişikliklerle yaptığı meşru olabilir; ama bu yapılanın doğru olduğu anlamına gelmez.
her gün çalıştığım hastaneye gelen insanlar komşusunun, arkadaşının, teyzesinin, kayınçosunun, halasının, eltisinin, görümcesinin patronunun söylediklerine sağlık konusunda eğitimli ve ehliyetli olan bizlerden daha çok inanıyor.
biz her şeyin kulaktan dolma ilerlediği bir ülkede yaşıyoruz.
bu insanları kandırmak gerçekten kolay. hele de sağlık gibi önemli bir konuda.
binlerce insana ulaşan ulusal bir radyo istasyonu böyle bir sorumsuzluğu nasıl yapar?
belki başka yerlerde de çıkıyordur reklam. bilemiyorum.
biraz daha para kazanmak uğruna insanların hayatlarıyla oynanamaz. "altı üstü grip ilacı. n'olacak yani? tam olarak ilaç bile sayılmaz. hem de yapılan uygulama yasal...." gibi savunmalar tamamiyle anlamsız.
ilacın reklamı yapılamaz. bu kadar basit.
bu yapılanın minibüslerdeki "bel fıtığına kesin çözüm" yazılarından farkı yok.
cahil bırakılan, düşünebilmeyi unutan, boğaz tokluğuna çalıştırılıp ümüğünü sıkanları alkışlamak zorunda bırakılan bu insanlar böyle kandırılamaz. bu ülkede rektumdan veya vajinadan alınması gereken ilaçları yutmaya çalışan insanlar var.
bugün grip ilacı reklamı yapanların yarın yüksek riskli ilaçların reklamını yapmayacağını kim garanti edebilir?
herhangi bir yanlış kullanımdan dolayı meydana gelebilecek bir ölümün hesabını kim verecek?
ekleme:
programın adı: gazoz ağacı
hazırlayıp sunan: cem arslan
yayın saati: 06:45-09:00
( bilgi için tsira'ya teşekkürler. )
favori programlarım bunlar, geri kalanları sevmiyorum pek, bayan dj'lere çoğu zaman katlanamıyorum bile ama kraldır best fm, candır, bi ara gidip asistan olarak çalışmayı da düşündüm ama binaya bile almadılar, sövdüm ama dinlemeye devam ettim.
"hın na ğa ğa ğa best fm!" jinge'ı ile gece gece sinirimi bozmuş radyo istasyonudur. avea kadınınkinden sonraki en kıl ses. bu daha kıl bile olabilir. şimdilik bilemiycem.*
(bkz: hayattan tiksindiren anlar)
türkiyenin en iyi en kaliteli radyosu başta serdar, cem, rıza ve ceyhun olmak üzere bir çok kaliteli programcılarıyla bağımlılık yapan radyo kanalı (geceleri uyurken bile radyomda hep best fm açık arada uyanırsam dinlerim)
hayatımda vazgeçemediğim radyoda değişmez radyo kanalı... gün başlarken cem arslanla türkiyenin gündemini öğrenip ondan sonra best fm kurulduğundan beri yayın yapan arzu çağlanı ve ondan sonrada asistanlarıyla beraber ceyhun yılmaz iste ondan vazgeçemem gülmek istiyorsan hiç çekinme dinle iste bunun gibi çok kaliteli radyocusu olan bir radyo kanalı...
yeni yayın döneminde yeni yayın akışı şöyledir efendim:
hafta içi
06:45-08:50 gazoz ağacı - cem arslan
08:50-09:00 ceza sahası - özkan öztürk
09:00-10:00 gazoz ağacı - cem arslan
10:00-12:00 arzu'nun inleyen nağmeleri-arzu çağlan
12:00-14:00 ceyhun yılmaz show - ceyhun yılmaz
14:00-15:45 gönül dostu füsun - füsun alkan
15:45-16:00 futbol vadisi - özkan öztürk
16:00-17:00 gönül dostu füsun - füsun alkan
17:00-18:00 gazor - cem arslan
18:00-18:20 ana haber bülteni
18:20-20:00 a - rıza show - rıza esendemir
20:00-22:00 best müzik
22:00-01:00 serdar yayında - serdar gökalp
01:00-03:00 ceyhun yılmaz show (tekrar)
03:00-04:00 gazor (tekrar)
04:00-06:00 a - rıza show (tekrar)
06:00-06:45 müzik
cumartesi
06:45-11:00 best müzik
11:00-15:00 mine ayman - mineccim
15:00-16:00 best istek
16:00-17:00 best 20
17:00-18:00 serdar gökalp - serdar yayında
18:00-18:10 haber bülteni
18:10-21:00 serdar gökalp - serdar yayında
21:00-22:00 mutlu yeşiltepe - best klasik
22:00-23:00 best mix
23:00-00:00 show mix
00:00-02:00 uluç vatansever - kalp hırsızı
02:00-04:00 emre tuncer - gecelik
04:00-09:00 best müzik
pazar
06:45-11:00 best müzik
11:00-15:00 mine ayman - mineccim
15:00-16:00 best istek
16:00-18:00 best müzik
18:00-18:10 haber bülteni
18:10-20:00 best müzik
20:00-21:00 gönen ile best gitar - gönen
21:00-22:00 mutlu yeşiltepe - best klasik
22:00-00:00 best müzik
00:00-02:00 uluç vatansever - kalp hırsızı
02:00-04:00 emre tuncer - gecelik
04:00-09:00 best müzik
best fm kasım ayında da doludizgin aktivitelerine devam ediyor!
sponsorluğunu üstlendiği etkinliklere, farklı tarzını yansıtan best fm, bu kez şirketler basketbol ligi’nin koçluğunu yapıyor. 7 – 22 kasım tarihlerinde düzenlenecek olan turnuva ekonominin devlerini sahada buluşturacak.
her şirketin kendi çalışanlarıyla katılacağı turnuvada hem seyirciler hem de şirket çalışanları hoşça vakit geçirecek.
ayrıca best team ekibiyle basketbol bilginizi sınayarak sevimli hediyeler kazanabilirsiniz.
sözlükteki reklamı ödümü koparan radyo. the phantom agony dinliyordum güzel güzel birde mesajlarımı kontrol ediyorum. mouse bannerın üzerine geldi "türkiye'nin en iyi radyosu best fm" dedi. yerimden zıpladım resmen. yapmayın bende kalp var .
kısık sesle radyo eksen dinlerken ders çalışmaya çalışan şahsıma gece gece kalp krizi geçirtmesine ramak kalmış beyinsiz bir reklama sahip radyo istasyonu. ezkaza üstüne gelince en yüksek volümde "türkiye'nin en iyi radyosu, best fm" diye bağıran bir adam sesinin özellikle gecenin 2'sinde bünyede yarattığı etki ödü boka karıştırmak şeklinde.
umuyorum bu reklam fikrine bir de para vermemişlerdir.
kulaklarım takılı, sebep çevre rahatsız olmasın. basit bir edit yapacaktım oysa ki... mouse yanlış yerdeymiş. "anaaaaasskkmnooooly?" şeklinde tepki vermeme sebep olmuş ve türkiye'nin en iyi radyosu olduğuna beni ikna etmiş radyo.