besni   

adana çık aradan

1. adıyaman ilçesi.
    (selenge, 28.02.2006 10:35 ~ 10:36)
  2. adıyaman ilinin 108.857 nüfuslu ve 1.332 km2 yüzölçümlü ilçesidir.

mahmut hersanlıoğlu ilçenin kaymakamıdır. akdurak, atmalı, çomak, kızılin, oyratlı, sarıkaya, çamlıca, çaykaya, çilboğaz, hacıhalil, güneykaş, karalar, akpınar, dogankaya, geçitli, alıçlı, beşkoz, aşağıçöplü, eğerli, tokar, taşlıyazı, tekağaç, yeniköy, yoldüzü, yazıkarakuyu, yazıbeydilli, oyalı, başlı, pınarbaşı, toklu, akkuyu, kuzevleri, harmanardı, kutluca, yukarısöğütlü, çamuşçu, aşağısöğütlü, çorak, kızılhisar, kızılpınar, beşyol-bucak merkezi, boncuk, burunçayır, kesecik, kargalı, konuklu, karagüveç, kurugöl, sayören, uzunkuyu, yelbastı, bereketli, dikilitaş, gümüşlü, hasanlı, akyazı, ören, aktepe, kızılkaya, güzelyurt, dörtyol, alişar, topkapı isimlerinde toplam 63 köyü bulunur.
    (rio, 27.05.2007 16:46)
  3. burada veteriner sinan diye çok hoş bir insan vardır, öyleki bizzat telefon açıldığında "ne yapıyorsun" diyince, kendisi hasta bakıyorum derken, fondan içli bir möööö sesi duyulmaktadır.
    (platin24, 13.07.2007 20:08)
  4. besni üzümü meşhur, besni tavası ile de bilinen adıyaman ilçesi, benim de memleketim...
    (lordred87ers, 15.10.2007 14:10)
  5. güzel yemekleri iyi insanları olan tanıdık bir anadolu ilçesi. halkı gölbaşının gölgesinde kaldıklarını düşünmektedir. bunu açıkca söylemeseler bile ben bilinçaltlarında bu tip düşünceler yattığını sezmiş bulunuyorum. ilçede düz yer bulmak zo iştir. hep bir tırmanma halinde bulursunuz kendinizi ki bu da size dağcı oldum egosu sağlaması açısından faydalıdır. efsaneleri çoktur. eskiye çok bağlıdırlar. ilçenin adıyaman tarafından bilinçli olarak arka plana itildiğini savunurlar ve adıyamanı kati suretle sevmezler. gidip görün güzel yemeklerinden yiyin.
    (ya hu, 18.07.2008 19:06 ~ 17.08.2008 22:42)