beslenilen evcil hayvanı kıskanmak   

adana çık aradan

1. evinizde barındırdığınız evcil hayvanların yaşantısına özenme,onların ki kadar rahat yaşam hayalleri kurma eylemidir.çocukluk döneminde sık görülür.yani yapmamakta zor iştir.

sahip olduğu tek iş evinizde bulunmak olan,hele bir de kediyse size köle muamelesi bile yapan,bütün gün yiyen,içen,sıçan hayvan,gözünüzün önünde gerine gerine uyur.sahibi tarafından sevilir,okşanır.ders çalışmak gibi bir problemi olmaz.karneyi takdir getirelim de ali abi bize çikolata alsın,top alsın derdi yoktur.top eline hazır olarak gelir.

haliyle çocuk bünye de özenir.keşke benim de böyle bir hayatım olsa diye.

daha sonra yaş büyür,özgürlüğün değeri anlaşılır...
    (seperated ways, 23.09.2007 16:14)
  2. evinde hayvan besleyen hayvansever şahsiyetin her gün yaşadığı duygudur.

bu hayvanlar aleminin evcil olanlarından bi tanede ben de var. kedi hayvanı.hayvan dediğime bakma severim keratayı.
    bi çok insan ondan daha hayvandır.
    ama olmuyor arkadaş. kedimi kıskanmadan edemiyorum. hayat dediğin onunki gibi olacak işte... sabah kalkar kalkmaz her türlü nezaket kuralını çiğneyip her saatte uyandırabileceğin bi sahibin olacak bu hayatta arkadaş. bi düşün odaya girerken. efendim, sahip don paça ortalıkta geziyormuş. dün bütün gece termodinamik kasmış. uyuyomuş, umrunda mı? değil tabi. hayvan işte. nedir efenim. o sahip uyanacak. kalkacak whiskas verecek. başka mama da olmaz whiskas mutlaka! whiskas kaç para haberin var mı paspas bey!? hadi whiskasından geçtim final zamanı uykusundan edilir mi öğrenci?
    küçük burjuva yine de seviyorum lan seni!
    (papazzz, 11.05.2008 21:41)
  3. yaşanan her zorlukta bu kıskançlık daha da artar.

kıskanıyorum işte senin hayatını. herşeyin beleş! yemek beleş, ev beleş. kiraya da ortak etmedim bak seni... sevdiğimden, sırf seni sevdiğimden bi kuruş istemiyorum.
    hadi ev kirasından geçtim. hiç değilse bi ara bi gel rakı soframıza otur. sor bi kere sahip bu gün neyin var diye? iki dertleşelim. bak içim acıyor görmüyor musun? dinle beni.. yok! dinler mi hiç? varsa yoksa "whiskas ver bana"! yok efendim kaşı beni!
    (papazzz, 11.05.2008 22:19)
  4. final haftası bu kıskançlık sizi ev hayvanını katletmeye kadar götürebilir...

termodinamik
    , akışkanlar mekaniği, diferansiyel denklemler, hidrolik-pnomatik... hiç düşündün mü bunları kedi! hayat dediğin şey iki miyavlamayla geçmiyor. ayrı alemlerdeyiz ikimizde pis cahil. karnının doyması iki miyava bakıyor! bense kim bilir kaç yıl sonra cebime girecek 3 kuruş maaş için, bütün gece bi akışkanın viskozitesini düşündüm durdum!
    bak hala miskin miskin yatıyo. kalk ulan mat3 notlarımın üzerinden. ben uyumuyorum! sende uyumayacaksın!
    burjuva kedisi seni! hayat o kadar basit değil!
    (papazzz, 12.05.2008 21:51 ~ 21:57)
  5. aşık olmuyo ya bi de bunlar onu kıskanıyorum bazen.
    aşk yok! acı da yok! hayat bu işte arkadaş.
    mart gelir. başlar bizim burjuva kedisi kızışmaya... "azgın kedi" diye dalga geçerim böyle zamanlarda. çok komik olur, güldürür beni. insan yaratığı da aynısını yapıyo yılın 11 ayında(ramazan hariç). abazan diye dalga geçiyorum onlarla da. (bkz: kendi kendiyle dalga gecmek) insancıklarda güldürür beni zaten.
    neyse mart aylarında baktın olmuyor elin mahkum açıyorsun kapıyı. gidiyo kendi üç beş hatun peşinde koşuyo. tuttuğunu öpüyo, tutamadığının arkasından ağlıyo. sonra yine aynı çıkıp geliyo evine eski hayatına. oh ne ala. bi kere bile hatun getirdiğini görmedim. her hafta başkasıyla şerefsiz.
    aşk denen kutsal duygunun gramı yok karaktersizde. nuri alço musun tecavüzcü coşkun musun be kedi? bi kere bi aşık ol ulan. bak seni besleyen sahip aşık oluyo acı çekiyo, derdinden içiyo arada. ayıp valla kıskandırma adamı.
    (papazzz, 05.08.2008 22:44)