belki ilginizi çeker
  1. · besim bey mektupları okuyor
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · okan bayülgen
  4. · zongul ducks
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  8. · lisede yapılan hayvanlıklar
  9. · başlık giri ve nick uyumu

besim bey  

1. kemik dergisinde umut sarıkaya'nın yarattığı, son zamanlarda en çok güldüğüm karakter. çeşitli okur mektuplarını okuyup, yaptığı yorumlarla, alemi ortadan ikiye yaran süper kahraman.

- pek saygı değer besim abi, sen ki 68 gibi şu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi gençlik kuşağına mensup bir abimizsin (inkar etme seyrelse de arkadan uzattığın saçların seni ele veriyor) biz ki o güzel günleri yaşayamamış denyo bir nesliz. bak "abi" diyoruz sana gel bi abilik yap, ver elini hep beraber 68 ruhunu yeniden canlandıralım şu topraklarda. hippi ruhunu, woodstock'u, çiçek çocukları bu topraklara getirelim. "savaşma seviş" sloganı tekrar inlesin yurdum semalarında, sarıyer mehmet akif ersoy piknik alanında woodstock konserlerini yeniden başlatalım.

küçükköy'den bir grup duyarlı delikanlı adına selim t.

- selimciğim,
    68 kuşağına (sonundan da yetişsem) mensup olduğumu hiç bir zaman inkar etmedim bu biiiiiiiiiir. 68 gençlik hareketinin her ülkeye yansıması ayrı olmuştur zannedildiği gibi ülkemizde geniş kapsamlı bir hippi hareketi olmamıştır (misal amerika'lı akranlarımız cinsel özgürlük ve zenci haklarına sahip çıkarken, biz türklerdeki bunun yansıması bıyık ve ispanyol paça olup, ekmek, bağımsızlık derdine düşmek olmuştur) bu ikiiiiiiiiiii. ben sizinle, değil kitle hareketine sıçmaya bile gitmem, zira bilirim ki yegane hedefiniz sighiş soghuştur bu da üüüüüüüüç! haaa bi de benim zamanında parayı denkleştirip o zamanki nişanlımdan nişanı atarak woodstock'a gittiğim söylentisi tamamen yalandır bu da dööööööört. size tavsiyem acilen adam olup, birer kız arkadaş bulmanızdır.
    (dr conners, 27.01.2005 23:18)
  2. bu ayki bölümünde ilişkisini cep telefonuna indirgeyen bir cosmo kızının mektubuna bir adet uydu resmiyle beraber "o gsm uydularını siz fingirdeşesiniz diye mi fırlattılar a güzel kızım?" tarzında bir cevap yazmış, öldürmüştür.
    (wondrous, 17.06.2005 10:49)
  3. bir okurunun
    "sevgili besim bey,
    ben yıllardır şiirle ilgilenen bir gencim. şiirlerimi bir çok edebiyat dergisine yolladım ama yayınlanmadı. size de bir tane yolluyorum. umarım yayınlarsınız.
    şiirce kalın.

seni sevdiğimi kimseye söyleme
    çünkü ben herkese söyledim
    osman amcanın,
    kahvesinde oturdum.
    bir çay içtim belki bir kahve
    bu kent şimdi sensiz
    insanlar yılgın,
    umursamaz
    lütfen sen
    seni sevdiğimi kimseye söyleme.. "

şeklindeki mektubuna

"canım okurum. yolladığınız mektup gerçekten çok hoşuma gitti. buyrun ben de size akrostiş bir şiirimle karşılık vereyim.

sevgi dolu sabahlarda
    en derin hislerle
    nereye gittiği belli olmayan
    iki satır yazı yaz bana
    ne yazarsan yaz
    kimi düşünerek yazdığını
    aslında neler hissettiğini
    fütursuzca....
    amaçsızca....
    ne olursun yaz.
    ılık sonbahar akşamlarında
    sitem etmeden sana
    kahve içerek... ve...
    illaki pipomdan bir fırt çekerek
    içime çekeceğim yazdıklarını
    mektuplarındaki şiirlerini..... "

şeklinde bir cevap veren kemik dergisi karakteridir. köşesinin adı besim bey mektupları okuyor idi.
    (bir hırıltıdır yaşamak, 15.09.2009 02:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil