kafamdaki "acaba dünyanın en iyi yönetmeni kimdir?" sorusunun cevabı olan yönetmendir.
kendisi uzun süre
darren aronofsky ile yarıştı, başbaşa gitti. ama kısa bir deneyim bazı şeyleri ispatlamak için yeterli oldu:
bu yönetmeni anlayabilmek için, 4 gecenizi ve 30 milyon paranızı ayırın. o kadar da zor değil.
(önemli not: 30 milyon, yettiği kadar şarap almak için kullanılacaktır.
asma, tavsiyemdir.)
önce oturun, bir gece, sabaha kadar
1900'ü izleyin. 5,5 saatlik bir sinema şöleninin tadını çıkarın. ertesi gece, yine uykunuzdan fedakarlık yapıp
godfather serisini baştan sona izleyin. ilk filmden başlayıp üçüncü film bitene kadar.
böyle büyük bir yönetmeni anlamak için bunlar yeterli olmayacaktır. üçüncü ve dördüncü gecelerinizi, aynı filmleri aynı sırayla tekrar izlemek için ayırın. herhalde, 30 milyonluk şarptan da birşeyler kalımştır, bunları da aynı amaçla kullanın.
sonra da, oturup ağlayın. ağladığınız şey, filmlerin neden bu kadar acıklı olduğu olmayacaktır. ağlamanızın nedeni şu olur: "neden ben evde tek başıma film izlerken şapka takmıyorum? neden ben böyle bir yönetmenin karşısında şapkamı çıkaramıyorum, neden kafamdaki şapkayı havaya fırlatamıyorum?"
dalga geçmeyin, deneyip görün.