berlin in berlin   

adana çık aradan

1. hatırladığım kadarıyla cem özer'in de rol aldığı türk yapımı.
    (palanthaser, 17.03.2005 02:16)
  2. hülya avşarın mastürbasyon sahnesiyle de hatırlanır. gerçi hiç kaybetmedi de, o zamanlar tam formundaymış hülya avşar...
    (steinmetz, 25.11.2006 21:58)
  3. (bkz: mürtüz)
    (van den budenmayer, 22.03.2007 16:00)
  4. müzikleri nezih ünen'e aittir bu filmin.
    (manha de carnival, 22.03.2007 16:03)
  5. hülya avşar ile yapılan bu röportajda bu sahneyi kendisinin eklettiği ve hayatında en çok zevk aldığı sahne olduğunu söylemiş. hakikaten de türk sineması için önemli bir enstantanedir. ayrıca mastürbasyon zaten zevk için yapılır.
    (azwepsa, 22.03.2007 16:37)
  6. büyük gişe hasılatı elde eden, akıllarda tek bir sahnesiyle kalan, o sahne dışında konusu hakkında hiçbir iz bırakmadan silinip giden ödüllü film.
    (jassmine, 22.03.2007 16:44)
  7. özellikle kızları mastürbasyon yapmaya bir adım daha yaklaştıran, belkide birçok hatunun bunu ilk orda izlediği yararlı bir yapıt.
    (dentist, 22.03.2007 20:13)
  8. sinan çetin in yönettiği,başrollerinde hülya avşar ve cem özer in oynadığı,cem özer in oyunculuğuyla göz doldurduğu,hülya avşar ın mastürbasyon sahnesi nedeniyle gündem yaratan gişede iyi bir başarı yakalamış film..
    (iltkn, 26.06.2007 18:49)
  9. hülya avşar ın mastürbasyon sahnesinin gölgesinde kalmış sinema filmi.
    (hplovecraft, 12.02.2008 20:30)
  10. sinan çetin'in bu filminde en çok akılda kalan (eğer diğer girileri de incelerseniz) hülya avşar'ın mastürbasyon sahnesidir. zaten kültürler arası uyum sorunu gibi meselelerin entarinin önü açık bir biçimde dantelli iç çamaşırlarıyla irdelenmesine karşıyım. sütyen dantelli olabilir ama o don kesinlikle pamuklu olmalıydı. kocası ölmüş, evde resmen zulüm hayatı çeken bir kadın neden dantelli iç çamaşırı giysin ki? kimi azdıracak? ben izlediğimde yaşım 13 civarıydı, azıttım ama, don pamuklu olsa gerçekçi olurdu. o yüzden filmin sanatsal değil de "konusuz" kısmının hatırlanması bana gayet normal geliyor.

yanlış hatırlamıyor isem, senaryo gereği hülya avşar ile cem özer'in ufak bir sevişme sahnesi varmış. hülya avşar, rol gereği dahi olsa cem özer'le tensel münasebete girmeme yönünde ısrar etmiş. çare olarak da mastürbasyon sahnesi eklenmesini önermiş. böylece şiş de, kebap da yanmamış (şair burda şiş ve kebap derken teşbih yapmış)

bu da böyle bir anımdır (nasıl yani???)
    (eksiksizuyum, 12.02.2008 20:55)
  11. hülya avşar o malum sahneyle birlikte kendisiyle gurur duyduğunu dile geitrmiştir.aslında film konusu yönünden biraz basit gibi ama cem özerin mürtüz rolünü çok iyi oyandığını gösteren filmdir
    (pirasa sac, 14.07.2008 20:01)