belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · erkekte ses tonu
  4. · dersim katliamı
  5. · domuz gribi
  6. · ugg düşmanı ezik kızlar
  7. · prison brake
  8. · mühendislik yapmayan mühendis
  9. · itü sözlük moderatörleri

bere taktıktan sonra bozulan saçın düzelmemesi  

1. hayatın en çetrefilli, en zor ve en kıl testidir bereyi taktıktan sonra yine aynı şekil saçı elde edebilmek, ilk halini koruyabilmek, o şatafatlı dönemini tekrar ona yaşatmak.
    bere bildiğimiz üzere, kafayı soğuktan en güzel şekilde koruyan başlıktır. süper ince işlenmiş yumuşak dokusu, kulak hizasında çift katlanıp, kulağı daha sıcak tutabilmesi sebebiyle insanlar tarafından kış aylarında en çok tercih edilen aksesuar olmuştur. bu şevkatli görünüşünün yanı sıra, özellikle erkeklerde sorun teşkil eden bir hususta, saç hususunda, aynı hassasiyeti göstermemektedir.
    sabah kalkarsınız ve şöyle bir camdan dışarıya bakarsınız; hava soğuktur. * bu sizi iki ucu boklu değnek dediğimiz bir yol ayrımına, bir seçeneğe, bir tercihe sürükler. ya kafayı sağlama alıp o bereyi takacak ve saç konusunda tüm karizmayı zedeleyici sonuca katlanacaksınız, ya da susuzluğunuzu dinleyip karizmayım olum ben diyerek saçlar jöleli ve kıvamıda dışarı çıkacak ve kafanızı bir an gelecek hissetmeyecek derecede üşümeyi göze alacaksınız.
    eğer bereyi seçip* hiç bir indoor organizasyonun parçası olmadan -ki örnek vermek gerekirse markete gitmek, arkadaşın evine uğramak, balkondan aşağı düşen çorabı almak gibi- eve dönecekseniz, bu size zarar vermez. aksine süper bir şekilde sağlığınızı korumuş, tylol hot poşetlerinizi bir sonraki hastalığa saklamış olursunuz.
    ama olduğunuz yerde duramayan, cıvıl cıvıl, kımıl kımıl bi insan formu iseniz; arkadaşlarla bi cafeye oturarak gününüzün geri kalanını değerlendirmeyi uygun görürseniz, saçlarınız preslenmiş gibi (ki düz saçlı bireylerde genelde bu şekilde bir görüntü elde edilir) dümdüz ve two and a half man deki küçük veled jake tarzı bir tad yakalarsınız. ondan sonra camların yansımasından saçlarınıza bakıp, elle çeşitli şık hareketlerle düzeltmeye çalışmanızın pek bir fayda sağlamayacağını maalesef yaşarak öğrendiğimden ben biliyorum. ha yok kardeşim ben tuvalate gider, ayna karşısında elle veya su tatbik ederek o saçı anasından doğduğuna pişman ederim diyorsanız, buyrun gidin. ağlaya ağlaya çıkarsınız o tuvaletten..
    eğer tercihiniz bere takmamaksa*, o zaman saçlarınız ahenkle dans edecek ve ortamlarda haşin imajınız ses getirecektir. ha eve dönerken eczaneye uğramayı da unutmayın.
    (coban, 08.03.2006 17:53 ~ 08.01.2008 17:12)
  2. söz konusu olan düz saçlarsa, kafaya mümkün mertebe yaklaşmış olduğundan hoş bir görüntü segilemez.. tarafımca alternatif yolları denememe sebebiyet verir* haa tabi dondurucu bir havada umrumda olur mu, olmaz o ayrı.. nitekim rakip takım şapkasıyla dolaştığım da görülmüştür bu üşüme ayağına
    (nell, 08.03.2006 18:11)
  3. normal şartlar altında uzun saçınız hiç şekil almıyorsa sallamayacağınız durumdur. yaşayanlar bilir ki bazı saçlar yerçekimine karşı koyar. o tür saçlara sahip insanlardansanız, berenin uyuz ediciği bu özelliğini avantaja çevirmişsiniz demektir. piyasada saç düzleştiri olarak satılan aletlerden bile düzgün iş görür.
    (jellicle, 09.03.2006 20:36)
  4. eğer sabah sabah banyo yapmışsanız ve adam gibi kurutacak vaktiniz olmadıysa, bir de üzerine bere takmak zorunda kalmışsanız ortaya çıkması büyük bir olasılığa sahip olan içler acısı durum. olayın farkındasınızdır, ne kadar kötü olduğunu görmek için insanların pek kullanmadığı bir lavaboya gidersiniz, bereyi çıkartırsınız, yeniden bereyi takmanız bir kaç saniye sürer. tüm günü bereli geçirmeye karar vermişsinizdir. halbuki okul yönetimi bu gibi durumlar için lavabolara kamera koymuştur ve tüm gerçeklerin farkındadır, ne yazık ki jole çetesi (şu motorlu kız erkek ikilisi) peşinize düşmüştür bile, kaçacak yer yoktur.
    (dbk21, 09.03.2006 20:50 ~ 20:50)
  5. soğuk havalarda sırf o iğrenç hale bürünmeme adına paltomun kapşonu ile olayı çözmeye çalıştığım iğrenç durum. hayır yani ciks bir ortama gidileceği zaman o bereyi çıkardıktan sonra oluşan durum gerçekten sinir ötesi.
    (benikoyupgitmeneolursun, 07.01.2008 18:00 ~ 18:04)
  6. yabışır kafatasına parlar bide çok pis bir şekilde. 50 gram waxla düzelir ancak..
    (aranjor, 07.01.2008 18:26 ~ 18:27)
  7. bere çıkarılınca kakülün havaya dikilmesi heyo ben burdayım demesi söz konusudur.
    (cwen, 07.01.2008 19:03)
  8. çok kıl bir durumdur.insan saçı ve sağlığı arasında gidip gidip gelir.kişi ya bu durumda buz gibi soğuğu yiyip sinüzit olacak ya da yanında jöle taşıyacak her zaman.
    (mkopaw, 07.01.2008 19:16)
  9. şapkayı takmaya devam edilmesi ile geçici olarak çözülebilecek problemdir. ayrıca tuvalete gidip aynada suyla filan da düzeltilmeye çalışılabilir, ama çoğu çaba nafiledir.
    (keyif pezevengi, 07.01.2008 19:22)
  10. maalesef şapka da en az bere kadar saçın doğal şeklini bozmakta ustadır. işin sırrı bereyi çıkardıktan sonra avuç avuç su ile saçlara güzel bir kompres yapmak, ardından kafayı tabir-i caizse ıslak köpek şeklinde hızlıca silkelemektir.
    (dunya zikime eyfel dotume, 07.01.2008 19:26)
  11. bu sorun nedeniyle soğuk havalarda bere takmama, takamama israrı nur topu gibi bir sinüzitiniz olmasına yol açabiliyor. tıkanık sinüsler, sürekli akan ve fırk fırk sesler çıkarmadan silinemeyen bir burun ve doğal olarak
    başağrısı kaçınılmaz oluyor.bütün gün dana yalamış gibi saçlarla gezmek zorunda kalmak mı, yıllarca çekilecek sinüzit mi tercihini yapmak gerekiyor.
    (arapbebek, 08.01.2008 09:46)
  12. adamı küçük beslemeye çeviren, bereden soğutan talihsiz olay.
    (applepie, 15.09.2009 02:16)
  13. en güzeli saçına bere takmadan sürekli bere takıyormuş izlenimi vermek sanırım hiç saç yaptım derdi olmaz böylece
    (desdemona, 15.09.2009 18:34)
  14. (bkz: mutsuzluk)
    (noscho, 15.09.2009 18:36)
  15. bu yüzden her kış ben her kış üşütmüşüm.
    (bkz: bu yüzden her gece ben her gece üzülmüşüm)
    (animation lover with pixar, 15.09.2009 18:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil