"saçın uçlarından biraz al düzenli olsun bide varsa kırıkları alıver" diyince kendini kaybeden elemanlara verilen isim. adama ne kadar az al dersen o kadar çok alıyo. hepsi böyle bunların. en iyisi hiç kesme abi demek. o zaman daha az alıyolar hiç değilse.
hala vitrinin üzerindeki yazıyı kuaför olarak değiştirmemiş; mert, onurlu, gerçekçi, doğrucu, reklamın yalan namı yerine emeğinin sağlam adımlarıyla bir yerlere gelmeyi tercih etmiş güzide esnaflardır.
vitrinlerinde erkek kuaförü yazan riyakarları da esefle kınıyoruz. berbersiniz. bunu kabullenmeniz lazım. (bkz: nosce te ipsum)
genelde tanışılıp samimi olunan ve müşteri olarak sadık kalınan kişilerdir. uç bir örnek olarak; itü'de ekonomi dersi veren özgür kayalıca'nın traş olmaya ankara'ya gittiğini biliyorum
belirli bir boya gelinceye kadar tahta üzerine oturtulan,belirli bir boya geldikten sonra da "abi az eğilir misin yetişemiyorum" sözünün duyulduğu yerdir. her ne kadar boy uzaması olayında insanın kişisel çabaları genetik özelliklerinin yanında küçük kalsa da tahtaya oturulan günler hatırlanıp için için övünmek mümkündür.
bu mekanda çalışan ve aynı isime sahip meslek grubuna ait olan kişilerde ağız kokusu çekilesi değildir. aralarında çok hoşsohbet ve eğlenceli olanları olduğu gibi ilişkiye girdiği travestileri anlatma cürretinde bulunabilenler de vardır.
bunların bir de kulak yakma ve enseyi usturayla alma hastalıkları vardır. saplantı halinde ısrar ettikleri bu eylemleri uygulamamaları konusunda telkin edilmelidirler.
bu kişiler saçı ibrahim erkal stili tarama ve müşteriye günlerce etkisini kaybetmeyen kokular sıkma konusunda da ısrarcı olabilirler. genelde tüm çabaları samimiyet kurma adına olduğu için iyi niyetlidirler denilebilir.
hayatım boyunca bir elimin parmaklarını geçmeyecek sayıda gittiğim yer. önceden küçükken babam keserdi kendinden gelen ve mesleğiyle alakası olmayan bir yetenekle, şimdi kendim kesiyorum pratikçe.
herhangi bir esnafta öte bir bağ kurulan kişidir.genelde o nereye giderse,siz de oraya gidersiniz.saçınızı artık başkasına emanet edemezsiniz.adeta bir obsesyon gibi olur.
en utanmaz, kafasının dikine gidici ve bir halt bildiğini zannedici meslek grubudur. bazıları tipsizliklerinin verdiği ezikliği bir saat uğraşıp saçınızı başınızı berbat ederek ortamdaki tipsiz sayısını artırarak bastırmak isterler.