|
|
- (bkz. küçük golcü)
- leman kültüründe şizofren deli cevat'ın diğer karakteri.
- (bkz. bünyamin)
- deli cevat'ın içindeki çocuk, ikinci kişiliği. her zaman deli cevat'ın söylediklerini onaylar, cevat ne zaman
-di mi benjamin
der ise
-evet abi
cevabını verir bu ezik karakter.
(bkz. di mi benjamin)(bkz. evet abi)(azureel, 06.06.2004 23:40 ~ 23:43)
- franklin olan benjamin ise koca adam olmasına rağmen bir ara uçurtmalarla haşır neşir olmuştur.
- başrolde olduğu çizgi filmde balerin bir sevgilisi vardı, kızın abiside * benjaminin en güçlü rakiplerinden biriydi.
- bir uydu alıcı markası...son çıkan modelinde emu yazılım desteği olmaması ise kullanıcıların sabırlarını zorlayan bir durum olmuştur..
not: ben kullanmıyorum ama biliyorum..
- üstündeki benjamin franklin portresi yüzünden 100 dolarlık banknotlara zenci kardeşlerimin verdiği ad
- bir de bu kahramanın kartal vuruşu vardı.
(viola, 06.02.2005 00:59)
- +lan benjamin seni yazmışlar lan sözlüğe gördün mü?
-gördüm abi gördüm
+yine 4 ayak üstüne düştün lan
-düştüm dimi abi
+düştün düştün ..
.. şeklindeki replikler insanı..
- bir takım kişiler tarafından gay olduğu iddia edilir
- 100$lık panganot* üzerinde resmi olan yüzü suyu hürmetine çok kapıların açıldığı bir abidir.
- belçikada bilim üzerine çalışan bir nevi meslektaşımız
- cevat abi'nin * kankası.
(ashra, 19.03.2006 10:10 ~ 10:10)
- (bkz: moero! top striker)
- kaptan tsubasa 'nın televizyon ekranlarında nankatsu formasıyla coştuğu bizleri coşturduğu 90lı yılların ilk yarısında birde benjamin isimli japon gencin italya da ki futbol hayatını anlatan bir çizgi film vardı.. içinde rekabet, aşk, hırs entrika gibi daha atraksiyonel olaylar olmasına rağmen her daim tsubasa'nın gölgesinde kalmıştır.. bu yüzdendir asıl benjamin kikawa'nın çatık kaşlarının sebebi.. sevdiceğinin eric adlı asabi abisinin,rakibi olmasıda ayrıca hüzünlüydü, benjamin adeta acıların çocuğuymuş o dönem şimdi yazarken farkettim..
- nedense insanların hep tsubasayla karıştırdıkları çizgifilmdir.halbuki benjamin çok daha güzel,yaratıcı bir çizgifilmdi.akula vuruşuyla olsun,ericin yıldız vuruşuyla,şeker duvar kalecisiyle,hele hele de adını şu an hatırlayamadığım ama 10benjamin karizmasındaki karakterin süper magnum şutuyla mükemmel bir çizgifilmdi.gerçi şimdi düşündüm de tusbasanın meşhurluğunda en önemli pay sahibi taşaklı kaleci vakabayashi genzoydu..hey gidi günler hey..
- (bkz: benjamin linus)
- bunun sevgilisinin abisi vardı eric diye magnum vuruşu yaptığında top gerçekten algida nın magnumuna benzerdi. ya da canım çok kötü magnum çekti yanlışsam düzeltin.
- animal farm'daki en "farkında" hayvan. domuzların "insan"a dönüşmesinin, yönetim şeklinin diktatörlüğe yavaş ama acılı geçişinin, hayat koşullarının zorlaşmasının tamamen farkındadır. ama susar. gülümser, ya da kimsenin anlayamayacağı alaycı sözler söyler. sessizliğini birkaç özel anda bozar; bunlar da eserin en vurucu kısımlarının başında gelir.
- girilerde cümleyi tamamlayamayınca kullanılan hayali karakter.
"-kelime dağarcığım yetersiz değil mi benjamin?
-evet abi."
- eric ve sezar ile birlikte bence tsubasaya hayli hayli basacak olan çizgifilmin esas oğlanı
üçünün de kendine has vuruşları vardı
benjamin - akula vuruşu
eric - kartal vuruşu (top birden mitoz bölünmeyle çoğlaır kaleci bir sürü toptan birini kurtarmaya çalışır her defasında yanlış yere atlar gerçek olan tek top gol olarak değer kazanır)
sezar - magnum vuruşu(bu şut çekildikten sonra topu kurtarmak isteyen gafiller genelde çok acı çekerdi.o kadar sertti yani)
ve gayet de güzel top çevirirlerdi
en çok aklımda kalan yer ise
volt diye bir kalecinin bunların bütün şutlarını kurtarması,maçın sonlarına doğru önce eric'in kartal vuruşu ile topu sezar'a yollaması sonra sezarın topu hiç bekletmeden magnum vuruşu ile benjamine doğru yollaması ve benjaminin havada zıplayıp ters dönerek akula vuruşunu vurması
voltun topu tutunca 1 saniye gülümsemesi, sonra topun elinde dönemeye başlaması,hem voltun hem topun kaleye girmesi ,sonra topun azıtıp ağları delmesi , yüzsüzün hala duramayıp duvarda dönmesi ve duvarda ancak kahverengi bir renk oluştuktan sonra durabilmesi
bu gol sayesinde benjaminin tayfanın şampiyon olması ve bir ömür mutlu mesut yaşamaları
ahhhhhhhhhhhhh....aahhhhhhhhhhh..
keşke tekrar çıksa da izlesek....
|