klasik ve artık klişileşmiş bir tekliftir.
homojen bir sevgi, hakiki bir aşk ile başlayan ilişkilerde dile getirilmemesi gereken, zaten gereksinimi de olmayan önermedir..bazı kesimlerce ilişkinin boyutuna bir isim koymak gibi anlaşılsa da genel hatlarıyla salak bir sorudur..
"benimle çıkar mısın" kadar duygudan yoksun,yapay duruşu 10 metreden belli olan bir lafın hayatın önemli anlarına gebe olacak olaylara giriş cümlesi olarak kullanılmasına karşıyım.ah elimde olsa da değiştirebilsem şu lanet olası kalıbı ama yok! oturmuş bir kere dilimize kalkmaz yerinden sittin sene.
e bu düşüncemden anlaşılacağı üzere bana hayatım boyunca bu lafla gelmiş gelecek her er kişinin havasını vermek boynumun borcu bir nevi...arz ettim
birbirine kilitlenmiş iki çift göz ve artı ile eksi kutuplar gibi birbirini çeken iki el bu sözü döver.
"bak çıkma teklif etmedin şimdi yıldönümümüzü kutlayamıyoruz" şeklinde ilerde gelebilecek şikayetleri önlemek için sorulması gereken ancak sorulduğunda
hıyarca
** hissettiren sorudur.
daha da beteri için (bkz:
biz çıkıyo muyuz sence)
saçma bir soru. lakin ortada karşılıklı bir istek varsa bu soruyla,cevaplama durumundaki kişide bir soğuma bile gözlenir,gözlenmelidir de zaten.
liselerde, arka bahçede el ele anlamsızca gezmekten başka bir işe yaramayacak olan sorudur.soru sorulduktan sonra birkaç gün el ele dolaşılır böylece "çıkmış" olursunuz.zaten lise badiresini atlatanlar da bu kalıbı pek kullanmaz kanımca.
gereksiz bi sorudur nitekim gerekli yakınlık sağlandıktan sonra olaylar gelişir ve insanlar "çıkmaya" (o da ne demekse) başladıklarında ya da başlayamadıklarında anlarlar.
daha kötüsü mesajla, 3. kişiyle falan sorulmasıdır sorunun. zaten zorlama, kalıplaşmış ve hatta dandik bir soru bir de üstüne çiftin kendine güven sorunu ilişkiden başka her şeye benzetebilir bu işi.
cevabının 'nereye?' olması gereken söz öbeği.
alternatif bir tv program ismidir. görürseniz şaşırmayın.
modası geçmiş arkadaşlık teklifi. yeni nesil "seni tanımak istiyorum" "bi yerlerde birşeyler içelim mi" şeklinde takılıyor.en son karşılaştığımız cümle ise "sevgilim olur musun" bence daha mantıklı.hem nereye çıkyoruz kardeşim,dağa mı? ağaca mı? teyyyy teyyyyyyy....
ilkokul yıllarında kalmış klişe tekliflerden birisidir. onun yerine saf küçük bir öpücükle tüm bu zahmetten kurtulabilirsiniz. denenmiş onaylanmıştır.
1. ben acıların çocuğuyum modeli
meltem benimle çıkar mısın?
-hayır
tamam meltem şimdi git ve beni yalnızlığımla yalnız bırak
2.kıvrak modeli
fatmagül benimle çıkar mısın,misal iki biletim var ateşleri dansına?
-hayır
aa şimdi hatırladım hülya'ya söz vermiştim .. öteki sefere inşallah
3.tehdit eden model
arzu benimle çıkar mısın?
-hayır
e o zaman ben bi hülya'ya sorayım
4.güner ümit modeli
kübra benimle çıkar mısın?
-hayır
hayır dedin ve kaybettin puanlar kırmızı masaya
5.şartlanmış model
yaprak benimle çıkar mısın
-neden olmasın
sen kaybettin kızım seni sevmiştim halbuki
-???
6.redden sonra karizmayı toparlamaya çalışan model
ayşe benimle çıkar mısın?
-hayır
la ben seni deniyordum zaten.. evet deseydin üstüne beton dökerdim
7.iyimser model
tuba benimle çıkar mısın
-hayır
ama asla demedin demek ki hala umut var
8.kendini beğenmiş model
benimle çıkar mısın ezgi
-hayır
hahaha bir an için gerçekten benimle çıkabileceğini düşündün değil mi? hadi itiraf et?
9.arkadaş ortamındaki model
benimle çıkar mısın burcu
-hayır
olum ben demiştim size dalga geçtiğimizi anlar diye ..
10.türk filminden fırlamış modeli
benimle çıkar mısın canan
-hayır abuzer
bir gün karşına çıkacağım ve diyeceğim ki bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı ..