belki ilginizi çeker
  1. · 6 ekim 2009 taksim imf yi protesto gösterileri
  2. · gerçek devrimci
  3. · kaldırım taşını sökerek eylem yapan insan
  4. · metafor kokteyli
  5. · devletin kaldırımı
  6. · gerçek eylemci
  7. · benim vergilerim
  8. · türkiye nasıl kurtulur
gündem
  1. · aşk
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · merve yi tavla
  9. · özhan canaydın

benim vergilerim  

1. asgari ücretle çalışan bir memur olarak iş adamından, kuyumcudan, market sahibinden, bilumum küçük ve büyük esnaftan fazla ödediğimdir. bana yol, su, elektrik olarak geri döndürülendir.?! benim vergilerimdir. benden çıkan yine bana girendir.

ukteci: tembel
    (lillkill, 07.05.2009 00:02)
  2. benim vergilerim, vermemek için bin bir çeşit güvercin taklası attığım, dalgaya düşüp verince de devletten hisse almışçasına, duruşumu, yürüyüşümü değiştiriveren kutsal kazanç aparatları. kamburunu çıkarmış, ellerini ovuşturup duran az saçlı bir türk shylock'u olarak, kendi mülkiyetimde zannettiğim devletin kaldırımına, devletin lalesine, memuruna, sokak tabelasına, panzerine, gazına göz kulak olma güdüsünü ta iliklerime dek işleten görünmez tasma. benim vergilerim, benim yabancılığım, benim köpekliğim.
    (tembel, 07.05.2009 00:14)
  3. bir otoban yalnızlığında ya da bir köprü kalabalığında düşüncelere dalıp üzerinde seyrettiğiniz o köprünün ya da otobanın sizin vergilerinizle yapıldığına takılıp keyiflenebilirsiniz. zaten keyiflenmez ve anarşist düşüncelere dalar ve bu düşünceleri de anarşist birtakım eylemlerle somutlaştırmaya çalışırsanız o ödediğiniz tüm “benim vergilerim”, bir gün mutlaka polis copu, biber gazı, tazyikli su, daha da olmadı işkence olarak size geri dönecektir. bundan eminiz. yediğimiz dayakların parasını bile bize ödeten böylesine kötücül bir sistem içindeyiz. tam içindeyiz sistemin, biz sistemin içindeyiz, sistem bizim.
    (ahmak ı hayal, 07.05.2009 10:56)
  4. (ahead full, 07.05.2009 10:57)
  5. birinci şahıs iyelik ekinden çıkıp, birden bire üçüncü tekil şahsa ait olan vergilerdir bunlar. sana ait olanın, senin adınaymışçasına kullanılmasıdır; bir nevi modern gasp.

benim vergilerim
    senin vergilerin

olur birden bire devletin kaldırım, polisin biber gazı, belediyenin laleleri.

öyle işte, vapurlar falan geçiyor benim vergilerimle yapılan bankın üzerinde denizi izlediğimde. ha bu vergiler bana tahta bir bank, kimine de milyon dolarlar olarak dönüyor, bu da işin cabası olsun.
    (aglaures, 07.05.2009 11:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil