benim kürt arkadaşlarım var   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. (bkz: benim birçok x arkadaşım var)
    (mavio, 15.07.2007 23:41)
  2. türkiyede birçok insanın söylemesinde bir sakınca bulunmayan sözcük grubu.çünkü aşağı yukarı hepimizin var.bin yıldır aynı toprağın üstünde kardeşçe yaşamamızın gerektirdiği bir durum.
    (lord hypnos, 15.07.2007 23:45)
  3. genelde kürt halkını inkar eden insanların faşistlikle suçlandığı tartışmalarda kendilerini savunmak için kullandıkları cümle.
    (everestk, 15.07.2007 23:48)
  4. söyleyene kafa göz girilmesini gerektiren zırvadır.ya ne olacağıdı lan??uzaylılardan bahsediyor sanki dengesiz..
    (hepimizzenciyiz, 15.07.2007 23:55 ~ 01.09.2007 14:06)
  5. söyleyene "ee n'olmuş yani" diye hayretle bakılması gereken kendini savunma cümlesi.
    (ctd, 27.07.2007 14:30)
  6. ''kullanma(olanı sözle ifade,savunma aracı ) ihtiyacı duyulmayacak günlere''... dileğine neden olan ifade...
    (biyolojiksaat, 27.07.2007 15:15 ~ 17:40)
  7. (bkz: kürt lafını cümle içinde kullanma çalışmaları)

bir diğeri için;

(bkz: babamın kürdünü gördüm)

yazar notu: ulen bu başlıkları açanlar ne düşünüyorlar acep diye düşünmeden düşünmeye koştuğum, düşündükçe de garipsediğim eylemdir. zira benim de başka uyruktan zirilyonlarca arkadaşım vardır da, bunlar hakkında neden başlık açmam acaba...
    (kahnesty, 27.07.2007 15:31)
  8. ne kadar alçaltıcı bir cümle.
    (zeytin2002, 27.07.2007 16:35)
  9. -benim kürt arkadaşlarım var.
    -herkes hata yapar...
    (son togolu, 28.07.2007 22:54)
  10. kimsenin teleffuz edeceğini sanmadğım cümle. kürt öcü mü ? karşında çocuk mu var tırsıtıyorsun? diye yapıştırılabilir ardından pekala.
    (bkz: benim kurt arkadaşlarım var)
    (erken teşhis, 31.07.2007 18:02)
  11. kendisi ile konuşan ve etnik ayrımcılık yapan insanlara bir ülkücünün verebileceği cevap.

-ne olacak adamlar kürtçe konuşunca ya da kürtçe serbest bırakılınca.

-benim kürt arkadaşlarım var ve hepsinin anadili kürtçe anlayacağın gibi bilimsel olarakta türkçe onların ne olursa olsun yabancı dili, çoğu zaman kendilerini ifade etmekte bile zorluk çektikleri oluyor. ayrıca adamların soyadları verilirken bile zorlamalar yapılmış ki çok belli. şimdi sen kendini bunun yerine koy yahut bulgaristan'daki türk göçmenlere yapılanları düşün!
    (şevket i bostan, 31.07.2007 18:05)
  12. (bkz: bateristini tanıyorum)
    (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 31.07.2007 18:56)
  13. duymaktan nefret ettiğim cümle. geçer biri karşınıza, "kürtlerin şu kadarı terörist, bölücü, kapkaççı, şucu, bucu.asmak lazım bunları" diye atıp tutar. siz "ben de kürdüm" dediğinizde de bu cümle gelir; "ben zaten bir kısmını kastetmiştim. hem benim kürt arkadaşlarım da var" derler.

senelerdir bu ülkede içiçe yaşıyoruz. sanırım bir kürtle bir türkün ya da lazın ya da çerkezin arkadaş olması kadar doğal bir durum olamaz. peki bir kürtle arkadaş olmayı bu kadar farklı kılan şey ne? biz geçen onca seneye rağmen hala 2 millet olarak birbirimizi tanıyamamışsak, hala her kürdü terörist, bölücü sanıyorsak suçu nerde aramalıyız bilmiyorum. evet, kürt milletini lekeleyenler var ama bu olayların nerde nasıl başladığını, neden birbirimize düşman edildiğimizi bilmemiz gerek sanırım. devletlerin doğuda uyguladığı yanlış politikalardan başlayarak, pkk’nın kurulması ve tamamen zıvanadan çıkıp ‘kürt devleti kurulsun da ne olursa olsun’ politikasını yürüterek birilerinin yazdığı ‘böl, parçala, yönet’ senaryolarına göre hareket etmesi, bunların yanında ülkede kürtlerin mütemadiyen aşağılanması, her suçta onların parmağının aranması ve en ağırı da “kürt” kelimesinin küfür olarak kullanılması hep bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin uyguladıkları politikaların ürünleri.

sanırım sorunun çözümü için atılması gereken ilk adım önyargılardan sıyrılmak, bu tip cümleleri kullanmayı bırakmak olmalı. biz yeniden kardeş olmalıyız ki, bölünmek yerine yeniden birleşebilelim.
    (chubbchubb, 07.03.2008 17:31 ~ 17:31)
  14. kürtler hakkında her ortamda atıp tutan faşizan kimliklerin, karşısındaki kişi tarafından eleştiriye uğradığı durumlarda sıklıkla başvurdukları, her nasıl ki gerçekçi olmayan, iki yüzlülüğü gözler önüne seren savunma mekanizmasının dillendirilişi.
    (hakkıbulutunüçyaşındakikardeşi, 05.05.2008 21:28)
  15. savunma saldırıya uğradığının işaretidir.

örnek konuşma;

- türkler şöyle yapmıştır, falan filan
    + ne demek türkler. bu topraklarda sadece türkler mi yaşıyor, sen kürt gerçeğini inkar mı ediyorsun
    - hayır arkadaşım ne alaka ya. benim dediklerim ortada. ben kürt gerçeğini de devletin hatasını da kabul ediyorum. fakat pkk nın bu hakkı savunmadığına inanıyorum. devletin geri adım atması için önce pkk nın bitmesi gerektir diyorum.
    ayrıntılı çözüm önerisi (bkz: @2243582)
    + hayır sen faşistsin, kürtleri sevmiyorsun bık bık bık.
    - olur mu ya ben niye komşu mu sevmiyeyim bu topraklardaki her halkı severim ben. ayrıca benim kürt arkadaşlarım var
    + heh hep aynı savunma, tiksinçsin.
    - tamam mnskym. faşoyum be.
    (asasdas, 05.05.2008 22:19)
  16. söyledikleri lafların dayanaksızlığının ve içerdiği buram buram faşizm tohumlarının savunmasını yapanların sıkça başvurduğu cümle.

+ kürtler şöyle bık bık, bık bık...
    - ama onlar da insanlar, türkiye topraklarında asimile edilmeye çalışılan etnik kökenlerden biri sadece.
    + ama onlar da asimile olamadılar da bir de baş kaldırdılar da bık bık ...
    - her etnik köken aynı tepkiyi vermek zorunda değil ki, insan diyoruz birbirlerinden farklı olabilirler.
    + ama onlar en kötü yolu seçtiler.
    - onlar deyip duruklarınla yıllardır aynı topraklarda yaşıyorduk, yaşamaya da devam ediyoruz. hem hepsinin kötü olduğunu bir kalemde söylemek de ne demek?
    + benim kürt arkadaşlarım var; biliyorum hepsinin kötü olmadığını...
    - ybsg.
    (aglaures, 05.05.2008 22:31)
  17. söz gelimi cümleyi kullanmak bile başlı başına bir ayrımcılığın başlangıcıdır.

-benimde kürt arkadaşlarım var.
    -eee ne olmuş
    -hiiç var yani.
    (lost knight, 05.05.2008 22:44)
  18. daha yaygın ve daha aptalca olan versiyonu için bakınız :

(bkz: benim de annem başörtülü)
    (elron, 05.05.2008 22:46)
  19. ırkçılığa içi elvermeyen türk insanı söylemidir "benim kürt arkadaşlarım var"..

yani "evet tüm kürtler pkk'lı oldular ama, ya hala var içlerinde üç beş tane, öyle saymamamız lazım" mantığını barındırır, epey çelişkilidir.

genelde benim cevabım "lan benim pkk lı arkadaşlarım da var ona bakarsan. ama kimin kaç tane değişik arkadaşı olduğu, tehdidin büyüklüğünü azaltmıyor" oluyor.
    (mitch connor, 08.07.2008 17:39 ~ 17:42)
  20. (bkz: benim gay arkadaşlarım var)
    (poppy, 08.07.2008 18:09)
  21. ekseriyetle "sen onlardan farklısın" temalı bir konuşmanın ilk cümlesidir bu cümle.

"benim bir kamyon kürt arkadaşım var ama sen farklısın, kendini geliştirmişsin, kro değilsin, ayrıca sen pkk'yı desteklemiyorsun bıkbıkbık..." diye de saçmalıklarına devam ederler. bütün kürtleri pkk sanan zihniyetin bilinçaltı yansımasıdır. yazıktır.
    (cıvık müdürüm afedersin, 08.07.2008 18:13)
  22. özellikle 17-22 yaş kendini geliştirme evresi içinde olan gençler için, ''ben farklıyım'' giriş cümlesidir..

-''abi benim kürt arkadaşlarımda var, herkesle barışığım , evrensel düşünüyorum, kürtçe müzik de dinliyorum.. üniversiteliyim abi ben , aydın olacağım ileride..''
    *peh....

bir kaç sene sonra, evrensel düşünmenin ne demek olduğunu kavradığında (bir ihtimal) o cümlenin 'ben farklı bir hödüğüm'' giriş cümlesi olduğunuda anlayacaktır...
    (carpenoctem, 08.07.2008 18:31)
  23. deniz baykal'ın kürt sorununa bakış açısı.
    (galliani, 08.07.2008 18:40)
  24. bazen de ırkçı bir insanın vicdanını rahatlatma cümlesidir;

- lan bütün kürtlerin amına koyiyim hepsi orosbu çocuğu iki bomba sallıycaksın diyarbakıra geberip gidicekler, tabi aralarında iyi olanları da var mesela benim kürt arkadaşlarım da var yani ama yine de orosbu çocukları da var. bakma aslında iranla bir olup saldırmamız lazım kürtlere çok iyi taktik bak. biz istesek barzaniyi filan da hep indiririz de işte amerika bırakmıyo. illuminati filan destekliyo hep kürtleri illuminatiyi biliyomusun dünyayı yönetiyo falan?
    (ama arkadaşlar iyidir, 08.07.2008 18:44)
  25. benim kürt arkadaşlarım var derken,aslında;

-kürtler 2.sınıf vatandaştır da,biz onları öyle görmüyoruz.

+kürtler çok ezik ama ben ezik falan dinlemem ,her renkten insanla muhabbeti koyulturum..

gibi cümlelerse zaten bu lafı söyleyen adam,dinleyen karşısında prim yapmak istiyordur.

veya da biraz vicdan rahatlamasıdır istediği.

ama asıl garip olanı,benim eskiden yaşadığım yer itibariyle çok kürt asıllı vatandaş tanımam ve hiç birinin pkk yı desteklemiyor olması.

burda bir çelişki yok mu?
    (nealırsanbimilyon, 08.07.2008 19:07 ~ 19:08)
 sayfa  / 2