|
|
- bir kişiye onu çok sevdiğini ve herşeyin üstünde tutduğunu o kişiye söylerken kullanılan cümledir. genelde sevgililerden biri ayrılmak istediğinde diğerine bunu açıklarken bu cümleyi kullanır.
- ayrıldıktan ve bir daha bir ilişki olması ihtimali kalmamışken, belki yıllar sonra söylenebiliyorsa o zaman bir kıymeti vardır bu sözün.
gerisi yalandır, bahanedir.
- bir değer bildirme cümlesidir. aslında çok sadedir, ama içten ve çok duygu yüklüdür. gerçekten sevilen kişiye söylendiğinde büyük bir anlam ifade eder. aksi taktirde çıktığınız kişi size "seni seviyorum" dediğinde -henüz sevmediğinizden- verilebilecek alternatif bir cevap olarak kalacaktır..
(bkz: seni seviyoruma alternatif cevaplar)
(bkz: seni seviyoruma verilmemesi gereken cevaplar)
- ne zaman duysam 'eyvallah gözümsün' diye höyküresim gelen cümle
- (bkz: çok duyduk o sözleri)
(bkz: geçiniz)
- söyleyenin cinsine bağlı anlam ifade eden söz.
dişi kısım söylüyorsa, büyük ihtimalle ama ben seni arkadaş olarak görüyorum sözünün yandan yemiş halini söylemeye çalışıyordur, ama biraz daha kafası çalıştığından ve üzmek istemediğinden sonuna ''ama'' getirip red nedenini açıklamaya yöneliyordur belki, ya da bu ilişkinin başarısız olabileceğini. karşısındakini üzmeden ''olmaz'' demenin öbür adıdır, morfini verip kendi için atılan o kalbi yatıştırıp durdurmaktır.
ama... size aşıkken söylediğini biliyorsanız, sonsuza kadar el üstünde tutulacak kişidir o.
er kişi söylüyorsa kesin tanısı yoktur, size ya yalandan dünya çizip kendine yapmaya çalışıyordur, belki bir ilişkide bir sürü bok yiyip gönül alıyordur,(ki zaten kadınların yalanı hem sevip hem nefret ettiğini biliyordur) ya da maskesini düşürmemek için de çabalıyordur,ya da...
birgün herkes gitse bile size söylüyorsa sizi seviyordur ve söylüyordur, ama bu yalan olmadığından hiçbir zaman değeri anlaşılmaz ve bir çırpıda ''öyledir öyle'' repliğiyle kalınır. çünkü her zaman yalanlar kazanır...
- nedense bunun yerine "seni önemsiyorum" dendiğinde daha samimi gelir.
- oyalama cümlesi olarak gayet klişe,
gerçek ise can acıtandır.
- ama ben seni arkadaş olarak görüyorum ile devam ederse hayal kırıklığı yaratabilecek cümle.
- - benim için çok değerlisin nalan.
+ elini çeker misin ordan.
- eğer hemen ardından 'bu yüzden seni üzmek istemiyorum,ayrılmamız lazım, ben sana kötülükten başka bir şey veremem' diyorsa kişi kafasına taşla sopayla girişmek uygundur.ha belki gerçekten bu söylediklerinde samimi olan vardır ancak napalım kurunun yanında yaş ta yanar...
- değerli olanlara değil de uzak tutulmak istenen kişilere söylenen ironik bir cümle öbeği.
- sadece sözle değil davranışlarıyla da bunu belli ediyorsa samimiyetine inanılabilecek cümle. giderken söyleniyorsa zaten bir önemi yoktur.
- yalan!
yalan !
inanma kandırıp sikecek! denilmesine yol açacak bir palavradır.
- içinde sahte tonlamalar barındıran cümle. çünkü gidişlerin vaz geçilmezi olmuştur. sanki "al oyalan" der gibi söylenir suçlu suçlu.
(billy, 05.06.2008 14:46)
- "kutsalımsın"
cennet sorumlusu
- eğer biri sizin için gerçekten çok değerliyse, sarf etmeye ihtiyaç duymayacağınız cümledir. samimiyetsiz bir havası olduğuna inanıyorum, her nedense.
alt metin okumasına girerseniz, 'çok değerlisin ama yeterince değil', 'çok değerlisin ama olmak istediğin gibi/kadar değil' gibi anlamlar da bulunabilir. bilmek için çoğu kez duymak gerekmez.
(bkz: sen sus da gözlerin konuşsun)
- +benim için çok değerlisin
*biliyorum
+hayır ne kadar değerli olduğunu bilemezsin
*ne bilemiyicem a.k. beni sarı ferit'ten kaç liraya aldığını, gelen müşterilerin en çok beni tercih ettiğini bilmiyor muyum sanıyorsun?
+tamam güzelim sakin ol; benim için çok değerli olduğunu biliyormuşsun. işte bu nedenle mutfakta fazla dolanma, ayağına çaydanlık düşecek, bi' yerine bıçak değecek diye tırsıyorum.
- kocaman bir yalandır.
şimdi böyle yazınca çok "nice ayrılıklar yaşadım, çektiğim acılarla olgunlaştım ama içimdeki saf çocuğu kaybettim" duruyor ama durum bu değil
basitçe gözlemledim. ortaya çıkan sonuç ise cümleyi kuran insanın en fazla iki hafta içerisinde aksini kanıtlayan bir eylemde bulunuyor. bazıları pişman olup özür üstüne özür diliyor, bazıları ise yaptıklarını gayet doğru ve problemsiz buluyorlar, ama sonuç değişmiyor.
daha enteresan diğer gözlemler ise bu cümlenin taa ilkokuldan veya ortaokuldan beri tanıdığınız sadık arkadaşlarınız tarafından bir defa bile kurulmazken, epi topu bir kaç ay bilemedin bir yıldır (bazı örneklerde bir ay bile değil) sizi "tanıyan" insanların gözünü kırpmadan bu cümleyi sarfedivermesidir. hatta "sen benim hayatımdaki en değerli insanlardan birisin" derler... ne yapıp da o kadar "değerlen"diyseniz artık...
- ama artık sadece dostumsun diye bitirilen ayrılık cümlesi.
- söyleyen kişi, bir sene boyunca cümlenin tam aksini yansıtmışsa komik olan cümle. kaşıdakinin '' değer '' anlayışı epey bir sorgulanır bu cümle duyulduğunda, ve şu kanıya varılır;
'' ben de sana değer veriyim de, gör gününü ''.
- genelde bir duygusal manada bir ilişki biterken veya taraflardan biri diğerinin ettiği teklifi kabul etmeyeceği zaman kullanılan bir cümledir.
zamanında kullanıldığı zaman gayet etkilidir.ama hemen kullanıldığı zaman genelde samimiyetsizmiş gibi görünür.
ve nedense bunu diyenlerin büyük bir çoğunluğu sonradan sana az değerliymişsin gibi davranır..
bu yüzden değeri sözde değil özde vermek gerekir..
- kız: benim için çok değerlisin.
er kişi: kıs kıs kıs...
(bkz: değerli)
(bkz: nefret et ama köpek muamelesi yapma)
- (bkz: hı hı)
(bkz: ben de inandım)
|