belki ilginizi çeker
  1. · hüznün kuşları
  2. · ölmeden önce söylenebilecek şarkılar
  3. · mazhar alanson
  4. · intihardan döndüren şarkılar
  5. · zor günler
  6. · mazhar alanson
  7. · bugün oğlun için ne yaptın
  8. · 9 haziran 2009 orlando magic la lakers maçı
  9. · umut yaşam ve ölüm
  10. · 2006 2007 sezonu türkiye süper ligi şampiyonu
gündem
  1. · author
  2. · uykusu olup da uyumayan insan
  3. · kurban bayramı vahşeti
  4. · geniş aile
  5. · yaran diyaloglar
  6. · ezel
  7. · banu güven
  8. · eskiden olan her şeyin güzel olması
  9. · afyonu patlamak

benim hala umudum var  

sayfa  / 2
  1. iki versyonu bulunan ama her şekilde çok derinden işleyen mazhar alanson şarkısı. her şey çok güzel olacak filminin müziği olarak piyasaya sürüldü. içindeki gizemi çözebilenin müzik yeteneği olduğunu söylerdi eski bir hocam
    ve sözleri şöyleydi sanırım

benim hala umudum var isyan etsem de istediğim kadar
    inad etsem bile bırakmazlar sahibim var

benim hala umudum var
    seviyorlar bazen soruyorlar
    hayran hayran seyret
    ister katıl ister vazgeç

güzel günler bizi bekler
    eyvallah dersin olur biter
    güzel günler bizi bekler
    eyvallay dersin geçer gider

boyun büküp önünde ağlasam sesizce
    şu garip gönül affolur mu
    bu fırtına durulur mu, benden adam olur mu
    korkarım aşka zararım dokunur mu
    hmmm...

elveda sana yeter tamam
    bitsin artık bu dram bu fotoroman
    ham meyvayız hala,
    koparmışlar dalımızdan

güzel günler bizi bekler
    güzel günler bizi bekler
    eyvallah dersin geçer gider

bıraksam kendimi şöyle oh ne rahat
    bu da geçer gülüm yaşamana bak
    alınacak dersler var sorulacak sorular
    bu da geçer gülüm bizden bu kadar

inat etsem bile bırakmazlar sahibim var
    (tainakan, 13.05.2004 10:04 ~ 10:05)
  2. lucescu: hala şampiyon olabiliriz *
    (effacer, 13.05.2004 11:54)
  3. bayhan'dan dinlenince değişik anlamlar yüklenen mazhar alanson bestesi.
    (tekne, 13.05.2004 13:14)
  4. mazhar alansonun bayhana yeni albümüne koyması için verdiği şarkı
    (lethe, 24.07.2004 15:54)
  5. (bkz. ölmeden önce söylenebilecek şarkılar)
    (lethe, 24.07.2004 15:54)
  6. dinlemeden önce kahkahalar atıyor olsam da bittiğinde çok hüzünlendiğim hatta bazen abartıp tekrar tekrar dinleyerek ağladığım parça.
    (quarantine, 25.07.2004 07:54)
  7. her dinlediğimde ağladığım m.f.ö.'nün diğer parçaları gibi olağan üstü bir parça.
    (axel fox, 25.07.2004 09:51)
  8. (bkz. umut fakirin ekmeğidir)
    (stocky2001, 25.07.2004 10:05)
  9. mfö'nün, mazhar alanson'un ve "herşey çok güzel olacak" film müziklerinin olmak üzere üç ayrı versiyonu bulunan * muazzam şarkı. 'elveda sana yeter tamam' kısmını söylemek biraz sıkar, söylediğine pişman olup duvarları yumruklamak da vardır hayatta.
    ama naparsın, "hain bir aşk bu, kökü dışarda, olur böyle şeyler ara sıra ,olur ara sıra.."

yetmiyorsa (bkz. hüznün kuşları)
    (centrocampista, 27.08.2004 03:23 ~ 03:23)
  10. çaylak kullanıcıların her zaman sarfettiği cümledir
    (bermuda, 02.07.2005 00:22)
  11. (bkz: allahtan umut kesilmez)
    (okang, 14.01.2006 21:16)
  12. boyun büküp önünde ağlasam sesizce
    şu garip gönül affolur mu?
    bu fırtına durulur mu?
    benden adam olur mu?
    korkarım aşka zararım dokunur mu? dizeleriyle insanı kahreden mfö şaheseri. adamın gözünün önünden bilinmeyen bi zamanlar geçiyor...
    (siyah, 15.01.2006 18:51)
  13. başarısızlıkla sonuçlanan olayın üstüne söylenen iyimser söz. gerçekten yürekten söyleniyorsa, olası ihtimali çok yüksek...
    (neyzeni, 05.03.2006 03:19)
  14. hüzün içinde ağlarken gördüğünüz küçücük bir güzelliğe bir anlığına da gülümsemek gibi bir sözdür bu. umut zaten hüzünlüdür ; umutlu insan beklentilerini yaşayamamış ama hala yaşayabilme ihtimaline tutunan insandır. mutlu olacağı günü, sevdiği insanı, dilediği hayatı, istediği saygıyı ya da anlaşılmayı bekleyen insan sarılır umutlarına, sıkı sıkı. bir çırpıda kırıverir insanları kimi zaman hayat ; bir çırpıda siler, dağıtır, parçalar. beklentiler gerçekleşmez, dilenen mucizeler günbegün uzaklaştıkça bir parçası daha eksilir, kopar, yiter gider insanın. fakat yine de asice, asilce, kırgın da olsa inançla , yorgun da olsa gururla savunur olmasını istediklerini umutlu insan ; yenilmeyi,değişmeyi,ötekileşmeyi kabullenemez. hüzünlü de olsa, yalnız başına da olsa, acı verici de olsa umudunu korumayı marifet bilir, onuru bilir, erdemi bilir.

işte bunu anlatır biraz da mazhar alanson'un nefis şarkısı : evet, biliyorum, kazanamadım... ama yenilmedim de : çünkü benim hala umudum var...
    (haşmet asilkan, 05.03.2006 03:34)
  15. elveda sana yeter tamam
    bitsin artık bu dram bu fotoroman
    ham meyvayız hala,
    koparmışlar dalımızdan..

güzel günler bizi bekler
    güzel günler bizi bekler
    eyvallah dersin geçer gider

bıraksam kendimi şöyle oh ne rahat
    bu da geçer gülüm yaşamana bak
    alınacak dersler var sorulacak sorular
    bu da geçer gülüm bizden bu kadar

inat etsem bile bırakmazlar sahibim var

dizeleriyle umudunu yitirmeyen bir aşığın hikayesidir aslında. herşeye rağmen umudu vardır, kalbi kırıktır belki, olmuyordur ama yine de umudu vardır. bıkmış usanmıştır, bırakıp gitmek ister artık, ama onu hala orda tutan birşey vardır.. onun bir sahibi vardır.. isyan eder ama onun hala umudu vardır.
    (zinzoline, 26.06.2007 23:33)
  16. astral seyahat bu şarkı...alıyor insanı güneye götürüyor, sahillere. kumsalda yanan bir ateşin başına; yıldızlar, yakamozlar, esintiler...buruk bir tat bırakıyor gönülde, bir sigara yaktırıyor.
    (gakko, 30.06.2007 05:12)
  17. 2007 seçim sonuçları ile birlikte sokaklara çıkıp duvarlara yazmak istediğim cümle.
    (trişka, 24.07.2007 04:08)
  18. çıkmadık candan umut kesilmez atasözünü benimseyen insanın söylemidir. iyimserlik doludur kendisi, en iyisini de yapmaktadır. kendindeki gücün farkındadır, birşeyleri değiştirebileceğini bilmektedir, umut vardır, umut tükenmez hiç.
    (dbk21, 24.07.2007 11:57)
  19. 'güzel günler bizi bekler.eyvallah dersin olur biter' demiş mahzar abi ama olmuyor...ne güzel günler biryerlerde beni bekliyor. ne de ben eyvallah dediğimde tüm çirkeflikler birden yokoluyor.

kapatıyorum gözlerimi 'bıraksam kendimi şöyle oh ne rahat,bu da geçer gülüm yaşamana bak' diyorum.birden rüyama giren karabasan 'kalk! sana bu kadar huzur yeter,gerçekleri gözüne sokmamız lazım,acı çekmen lazım' diyor.

aşık olduğum adama 'hayran hayran seyret ister, kapıl ister vazgeç' diyorum.o hep vazgeçmeyi seçiyor.üstelik vazgeçerken bile aklıma binlerce soru yerleştiriyor ki ben mutsuz olayım...

son olarak ben bir şey söylüyorum ve yalnızlığıma sarılmak için köşeme çekiliyorum...'elvada sana yeter tamam,bitsin artık bu dram,bu fotoroman...
    (chakıl, 14.08.2007 18:48)
  20. bu aralar sürekli aklıma gelen şarkı. kafa karışıklığına birebir.
    (maia, 14.08.2007 23:17)
  21. mazhar alanson'un dinleyenlerle birlikte semaya dokunduğu şarkılardan. hani içinizdeki bütün cehennemleri biliyorsunuzdur ya siz yine de, günün hiç de şarkıdaki kadar sevimli ya da "eyvallah dersin geçer gider.." sevimliliğinde olmadığını. yine de bütün bir şarkı boyunca kendinizi kandırmayı çok güzel başarır, istersiniz.

benim hala umudum var; "boyun büküp önünde ağlasam sessizce," acıyabilirsin sanki bana.. benim hala umudum var; "güzel günler bizi bekler," ellerimle yeni yine yeniden her şeyi karalara boyayacağım.. benim hala umudum var; sağanak yağmurlu bir günde kaybolup gidebileceğime. ve bu şarkının beni kandırabileceğine, kandırmasına, ikna edebilme ihtimaline.. mis kokulu pırıl pırıl çığ şeylere..

her dinlediğimde, bana high hopes'u hatırlatır nedensizce.. "ardımızda yanan köprülerin közlerine bakıyoruz, diğer tarafın ne kadar yeşil oldugu ilişiyor gözümüze, sonsuza dek arzu ve tutkuyla yüklü, bir açlık daha var doyurulmamış, yorgun bakışlarımız hala başıboş geziniyor ufukta, çakılıp kaldığımız halde bu yolun üzerinde defalarca.." bu da geçer gülüm bizden bu kadar..

edit: giriden karakter analizi yapmak tehlikeli ve yasaktır!
    (geber marla singer, 05.12.2007 15:07 ~ 08.10.2008 09:24)
  22. (bkz: sadece şarkılarda kalan)
    (tubs, 28.02.2008 15:41)
  23. bıkmadan dinlediğim şarkılardan..güç veriyor,bazen 'eyvallah' demek gerektiğini öğütlüyor..sen sana bak herşeye rağmen,hayat yoluna girer diyor..yeri geliyor isyan ediyor,yeri geliyor af diliyor..kendini sorguluyor..korkularını anlatıyor..

'benim hala umudum var' diyor şarkı,daha ne desin?..
    (the crestfallen, 22.03.2008 23:44)
  24. (bkz: taze bitti)
    (babykaos, 31.03.2008 00:17)
  25. insanın kulağına erişip erişebilecek en naif şarkılardan biridir.
    söyleyeceğini söyler. asla yutmaz aklından geçenleri.
    ama öyle söyler ki, tüm gerçekleri hayatın tokat tokat inmesine rağmen yüzüne, saçma bir sırıtışla dinler bu şarkıyı insan..
    (dirtypain, 08.08.2008 00:31)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil