görseller
benim en iyi arkadaşlarım hep erkek olmuştur 

belki ilginizi çeker
  1. · kızdan çok erkek arkadaşım var
  2. · benim birçok x arkadaşım var
  3. · kızların en iyi arkadaşlarının gay olması
  4. · benim en iyi arkadaşlarım hep kız olmuştur
  5. · kızdan çok erkek arkadaşı olan kız
  6. · benim en iyi arkadaşlarım hep erkek olmuştur
  7. · sürekli erkeklerden bahseden erkek modeli
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · tanrıya sorulacak tek soru
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · 2012
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · olahabeoy
  9. · rüyada rahibe görmek

benim en iyi arkadaşlarım hep erkek olmuştur  

sayfa  / 5
  1. kız lafıdır.

yavrucum, koca kız olmuşsun, evlencek yaşa gelmişsin, hala anlamamışsın. bi saksıyı çalıştırsan olayı çözmen an meselesi. sakin bir yere git, iki dakika düşün bakalım. en iyi arkadaşların hep erkekler olmuş da sen onların en yakın arkadaşı olabilmiş misin bakalım. elinden pes oynamak gelir mi? halı saha da maç yapar mısın? bi kavga olsa en önde ölümüne girer misin? gelip sana dert yandıklarında "koy götüne, hiç bi kız için değmez" gibisinden klişe de olsa iki teselli cümlesi kurabilir misin? osuruk yarıştırabilir misin? yapamazsın bunları. doğan gereği yapamazsın suç sende değil.

o kadar erkek süper muhabbetin için senle takılıyor zannediyosun dimi. ah saftirik. hepsi oltayı atmış bekliyo be gülüm. bir de bunla övünüyorsun. "benim en iyi arkadaşlarım hep erkek olmuştur" yok yav. bunun uzun ya da kısa vadede getirisi ne onu söyle bana. bir tane erkek arkadaş edinince hepsini güzel güzel satmıycan mı sanki. sonra da erkek arkadaşına "benim en yakın arkadaşım erkekler olmuştur" diyip bi manada artislik yapmıycan mı?

erkeklerle arkadaşlık yap tabi. çoğu kez güzel bir arkadaşlıktır bu. ama arkadaş olarak bir erkeği en yakınına alma yalanından vazgeç. kahrolası bir iki yüzlülük bu. iki taraf için de. sen istesen de istemesen de en yakın arkadaşın, ped isteyebileceğin bir kız. benim ki de yanında osurabileceğim bir erkek.

ha anlarım. çocukluk arkadaşı filan ona lafım yok. hatta çocukluk arkadaşı karşı cins olanlara, kardeş gibi büyüyenlere çok özenirim o ayrı.
    (hepten aykırı, 28.06.2007 22:57)
  2. kızlar için normal bir olgudur. çünkü tarih iki kadının ömür boyu süren dostluğuna şahit olmamıştır.
    (subaquatic, 28.06.2007 23:08)
  3. bayan arkadaşların kıskanç sevgiliyi püskürtme refleksinin en rezil örneği olan replik.
    (videodrone, 28.06.2007 23:27 ~ 23:28)
  4. (bkz: benim birçok x arkadaşım var)
    (mavio, 28.06.2007 23:29)
  5. kanımca , bir takım komplekslere sahip ve etrafındaki kızlardan kendini aşağı gören , kendi kendine bir savaş veren ve verdiği her savaştan yenik çıkan kızların , kendilerini , ya görünüşte ya da kalben erkek arkadaşlarına , etrafındaki erkeklerle kurdukları arkadaşlıklara adamalarının besmelesidir. düşünüyorum da , etrafındaki tüm arkadaşları erkek olan kızda bir sorun vardır , aynı durumda etrafındaki tüm arkadaşları kız olan erkekte de bir şeyler ararım , aramam diyenin de alnını karışlarım. anasından emdiği sütü burnundan getiririm. *
    (hplovecraft, 28.06.2007 23:33 ~ 23:39)
  6. bunu diyen kızlar, genelde erkekleri, akvaryumundaki balığa veya yatağındaki ayıcığa benzetirler. yani onlar sadece vakit geçirmek için güzel şeylerdir, değerlidir, anlamlıdır onlar için ama onların duyguları yoktur. eğlenmek vakit geçirmek için birebirdir. bir balık bir insana aşık olmasını çok saçma buldukları gibi en iyi arkadaş oldukları erkeklerin de aşık olmasını da çok saçma bulurlar, bu yüzden onlara dair aşkı düşünemezler. kıskançlıklar ve çekilmemezliklerle dolu kızların dünyasından ziyade, duygulardan izole ettikleri en yakın arkadaşları olan erkeklerle vakit geçirir bu kızlar.

genelde bunu diyen kızın bahsettiği arkadaşlarının en azından biri bu kıza yazıyordur, fakat kız bu durumu ya anlamaz, ya da anlamak istemez. çünkü uzlaşamadığı kızlara tekrar dönmektense duygularının olmadığını kabul ettikleri erkekleri en iyi arkadaş seçmeleri onlar için en güzel yoldur.
    (spaindustrial, 28.06.2007 23:40)
  7. kız arkadaşlarının çok fazla el bombasına maruz kalmış, hayata küstüğünde, 'ne oluyor nereden geliyor bu küskünlük, haydi türkan kaldır kafanı havaya, eller havaya, gidelim oynamaya' dediğinizde, hep hemcinslerim benim içimdeki hükümeti yıktı, erken seçime götürdü, bir türlü beni bana bırakmadılar, bana oyunlar oynadılar, onları devlet tiyatrolarında sergilediler diye cevap veren kızların sık sık kullandığı laftır.

herşeyi kötüye yoran beyincik taneciklerinin hakim olduğu bünyelerde ise bu sevgiliye karşı kullanılan bir kozdur, maça gibidir, zaten asansör gibi kendinde birşeylerin sınırını aşmış anlayışlar içinde olan erkek için bu sözün önemi gazete küpüründeki ne olduğu belli olmayan küçük ekonomik haberleri içeren sutün gibidir...
    (buz gibi soguk su, 28.06.2007 23:53)
  8. (bkz: @1173466)
    (the joy of not being, 29.06.2007 00:00)
  9. bunu söyleyen kişi bayanların ne derece tehlikeli olabildiğini görmüş bir kişidir. erkekler pek öyle düşünmek istemez ama bayanlar gerçekten en tehlikeli yaratıklardır. evet, ben de hemcinslerimden ve kendimden korkuyorum...
    (eltaeb, 29.06.2007 00:15)
  10. (bkz: @1258530)

burdan da anlaşılabileceği gibi evet ben de o kızlardan biriyim. ben gördüm ki erkek olmak pes oynamak, halı saha maçı yapmak, teselli edecem diye küfür etmek değil. tıpkı kız olmanın makyaj ve dedikodu yapmaktan ibaret olmadığı gibi. tamam, herkesin hemcinsine çok daha fazla ihtiyaç duyduğu anlar vardır ama bir insanı en yakınına almak ihtiyaç doğrultusunda gelişmiyor. babasına çok düşkün olan kızları düşünelim, hemcinsi olmasına rağmen annesinden çok babasına yakın olanları. onun gibi bir şey işte bu da. nesi anlaşılmıyor acaba?
    bunun üstüne genelleme yapılmasını da ben anlamıyorum o ayrı. ne istisnayım ne de çirkin. *
    (1 ocak 2006, 29.06.2007 00:15)
  11. son derece modern ve bi o kadar da doğru bi laftır. ayol tabi ki namusu bacak arasında arayan insanlar için fazlasıyla kışkırtıcıdır elbette. çevremdeki kadınlardan da gözlemlediğim kadarıyla erkeklerden çok iyi dost oluyordur. bilirsiniz kızların kendi aralarındaki kıskançlığı filan vardır.
    (kayser sozer, 29.06.2007 00:18)
  12. muhtelemen kız tarafı tarafından söylenen ortamda kendi egosunu tatmin etme biçimidir.böylece hem erkeklerin ilgisini çeker hem de kızların kıskançlığını kazanıp toplumda büyük bir hava kazanırlar
    eğer bunu diyen erkekse gayet düzgün gay olmayan herhangi bi insandır
    (neyazdiginibilmeyendengesizkisilik, 29.06.2007 01:13 ~ 02:55)
  13. kendini "kız milleti"nden üstün tutmak isteyen, mayajla, dedikoduyla, tivi dizileriyle değil; sporla, ilginç hobilerle, arabalarla ilgilendiğini, tanışılması gereken biri olduğunu belirtmek isteyen kızların lafıdır.

samimi de olabilir, ama çok düşük ihtimaldir.
    (epilofs, 29.06.2007 01:32)
  14. kadınların elbetteki kadın arkadaşları olmalıdır.en doğalı budur.ama öyle kadınlar gördüm ki sizin mutsuzluğunuzdan kendi mutsuzluğunu unutup hatta haline şükreden va dahası da bu durumunuzdan prim dahi yapmaya kalkan.ama erkekler bunu yapmıyor işte yapamıyor.böyle fesat bir tarafları yok çünkü.seni dinleyip ne yapabilirim..buna çalışıyor onların beyni.kıskanç kadın arkadaşımla paylaşmaktansa erkek arkadaşımla dertleşirim bu daha insana iyi gelen bi şey..
    (derya, 15.07.2007 12:48)
  15. yakınlığı; birbirinin yanında iğrençlik yapmak, küfür etmek, maç yapmak-izlemek ya da dedikodu ve makyaj olarak algılamayan dişi bünyenin söyleyebileceği laftır. olamayacağını savunan er kişilerinse etraflarındaki bikaç "çevredeki diğer dişilere üstünlük sağlama, ezikliğini giderme ve farklılık yaratma çabası" içindeki kıza göre genelleme yapmaları yanlıştır. ayrıca bunun güzellik-çirkinlikle de hiçbir alakası yoktur olay kafa denkliğinden* ibarettir. ha er kişi bir süre sonra kızdan hoşlanmaya başlarsa o da pek hoş bir durum olmamakla birlikte kızın davranışlarına bağlı olarak arkadaşlık sorunsuz devam edebilir.
    (nosuchnick, 15.07.2007 17:25)
  16. doğrudanlığı, içtenliği ve kadınlardan daha az fesat olması, yanında kendinizi güvende hissetmeniz nedeniyle bir kadının ömrü boyunca kurabileceği cümle. aynı ortamda çalışırken erkek arkadaşınızın sizi koruması, en azından saygılı ve insan gibi davranması söz konusuyken; kadınlar "ah bu benden iyi galiba. aman ezeyim ben." derler içten içe ve bunu da hareketleriyle belli ederler. bir gün içinde görev tanımızda olmasa dahi elli tane şey yapmaya mecbur bırakılmışsınızdır. açsınızdır, sabah 8de tekrar geleceksinizdir, saat 10dur. zaten 8 saatlik yoldan gelmişsinizdir; uykusuzsunuzdur. işiniz biter, tam "çıkıyorum. görüşürüz." dediğiniz anda; ortamdaki tek bayanın patrona dönüp "x. bey. söyleyin maia hanım 5 dk daha dursun." demesi gibi bir saçmalık ancak bayanlardan beklenir. makyajınızı tazelediğinizde, tepeden tırnağa her seferinde süzüp herkesin içinde abuk bir şey söylemeyi başaranlar da kadınlardır. ama erkekler gayet net, kırmadan uyarırlar; sizinle bir dertleri yoktur. onlar işin salahiyetine önem verirler. derslerde de siz üç kere kalktınız diye, hemcinsiniz bayan-ki kabin ortağımdı- sizi ardıl çevirinin ortasında bırakabilir notlarını vermeden. ne var ki; erkek partneriniz kendi kalkmasa bile sizi yüreklendirir; kalktığınızda whispering-fısıldama- ile açıklarınızı kapatır. yani o kadar da sorun değildir onun için sizin başarılı olmanız; aksine mutluluk duyar; ancak hemcinsiniz kıskanır, trip atar. o yüzden, bazı kadınların en iyi arkadaşlarının hep erkek olması normaldir. (ha tabi çook çok sevdiğiniz bir ağabeyiniz varsa, o ve arkadaşlarıyla büyüdüyseniz, arabaları bir erkekten daha iyi biliyorsanız da bu mümkündür.)
    (maia, 15.07.2007 22:44)
  17. kadının kadını çekememesi kadar doğaldır en iyi arkadaşın erkek arkadaş olması. bu yüzdendir ki kadınlar kendini aslında erkek arkadaşlarının yanında daha huzurlu hissederler. eh erkeklerin de o kadar olumlu özellikleri olsun değil mi diyerekten giriyi noktalıyorum.

(bkz: kötü bir şey söyledi bu)
    (bkz: iyi bir şey söyledi bu)
    (amphibian, 15.07.2007 22:52 ~ 22:58)
  18. en yakın arkadaş ifadesini çoğul kullandıkları için bu kişiler, aşağıdaki sorulara yanıt vermesinde fayda olan kişilerdir:
    * şimdiye kadar kaç tane "en yakın arkadaş"ınız oldu?
    * en sondan bir önceki en yakın arkadaşınızı neden değiştirdiniz?
    * ilk en yakın arkadaşınızı neden değiştirdiniz?
    ama en önemli soru şudur ki:
    * şimdiye kadar hiç herhangi bir en yakın arkadaşınızın en yakın arkadaşı oldunuz mu?
    * eğer yanıtınız hayırsa, sizce bunun sebebi nedir?
    (carlsoloman, 15.07.2007 23:12)
  19. hayatı bir erkek kadar cesaretle yaşayan, kadın olduğu için sığınabileceği mazeretlere eşitlik adına asla başvurmayan, moda-dedikodu-alışveriş konulu sohbetlerden hoşlanmayan veya ilgisi olmayan, gösterişten nefret eden, doğallığı savunan, egosuyla problemi olmayan, başka kadınlarla sidik yarıştırma derdi olmayan kadınların ettiği sözdür. yadırganacak, öküz altında buzağı aranacak hiçbirşey yoktur. böyle olmanın kriterleri ne güzellik, ne ego, ne dikkat çekme, ne de ezikliktir. asıl her duyduğu konuya hemen eziktir, şöyledir, böyledir diye bilmeden -etmeden, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma hastalığıyla yaftayı yapıştıranların kişisel problemidir. bir kadının ilgi alanları erkeklerinkine daha yakındır ve bu nedenle erkeklerle daha iyi anlaşır.

hayat çeşitliliktir. herşeyin bir nedeni vardır, hiçbir şey rastlantı veya tesadüf değildir. konunun içindeki gerçekleri irdelemeden tespit yapanın durumu; canı baklava istedi diye baklava çalan adamla, karnı günlerdir aç olduğu için ekmek çalan adamı aynı cezaya çarptıran zihniyetten farksızdır.

dost, dost demektir, bu kavramın birden fazla anlamı yoktur. iki insan dostsa, dostluğun apışarasındaki organlardan çok daha üstün olduğunun farkında olandır. gerçek dostluklar, zaman ve mekanla bozulmazlar. bir insan, kendine bir sevgili bulursa elbette boş zamanlarını sevgilisi ve dostları arasında paylaştıracaktır, bu dostlarını ihmal ettiği anlamına gelmez. ayrıca gerçek dostunu bazı kişisel nedenlerle uzun zaman görmesen de, gerçek dostluk, tekrar gördüğünde hiçbirşeyin değişmemiş olduğunu farketmektir.gerçek dostun sana bozulmaz, bilir ki herkesin kendi hayatında binbir türlü derdi ve sorunu var, bir süre onlarla meşgul olması gerekiyordur belki. dostluğu bunca ayaklar altına alan zihniyetleri kınıyor ve hayatta hiçbir zaman gerçek bir dost sahibi olmadıklarını düşünüyorum. buna toplumsal afazi diyorlar yani kelimelerin anlamlarının içinin boşaltılması. toplum için olabilecek en kötü şeydir bu. toplumsal afaziyi özetlersek:

(bkz: toplumsal afazi)
    (age of aquarius, 15.07.2007 23:12 ~ 16.07.2007 13:00)
  20. bu durumun erkek versiyonu için (bkz: benim en iyi arkadaşlarım hep kız olmuştur)
    (carlsoloman, 15.07.2007 23:28)
  21. bir kızın ağzından çıkması muhtemeldir ama kesin değildir. bazı kızlar hayatlarının gidişatını, değerlendirmesini kimle yapacaktır bir erkekten başka. kaç tane kız ile hayatı yorumlayabilirsiniz ki, kız kıza oturup giysi makyaj ve erkek başlığı dışında kaç tane konuya yorum getirebilirsiniz. evet olaylara felsefi yaklaşamazsınız bir an için tuhaf olarak nitelendirilebilirsiniz.olayları algılayış biçimi hep tek boyutlu olmuştur zaten. bu yüzden bir erkek olarak çıkıp dinleyebilirsiniz onları. ve onlar ilk defa birilerine karşı samimi olmuşlardır.
    (internetchip, 15.07.2007 23:36)
  22. (bkz: @1701500) sanırsam bu durum her iki cins için de geçerli..
    (carlsoloman, 15.07.2007 23:45 ~ 23:52)
  23. tamam abi evet, diyorum öyle. hava da atıyorum bunu diyerek, attım da önceleri.
    bir erkeğin bu lafı cinslerin yerini değiştirerek kendine uyarlaması kızınki kadar karizmatik kaçmaz. hatta daha bi
    "ulan anca hatunlarla arkadaş olur, omzunda ağlanır bunun, sırtını sıvazlarken boynuna öpücük konduracak cesareti
    güveni yok herhalde" gibi acımasız düşünce kırıntılarına yol açar kafada. bu erkek biraz efemine midir ki acaba,
    yoksa adamların arasında ruhen hafif köse mi kalıyordur? neden kızlardır hep arkadaşları... hani bu kızlar niye
    sadece arkadaştır gibi.

şimdi bu düşünceler oldukça önyargı içerir ve ben kendi adıma bunlara katıldığımı söylemiyorum. sadece önce bu
    düşünceler istemsiz olarak sormadan en ön sırada geçerler insanların aklından diyorum.
    amaaaa, bir kızın "en iyi arkadaşının erkekler olduğunu söylemesi" durumu değiştirir. o kızı harbi yapar. ama
    zerafetinden birşey eksiltmez. kız bunu derken saç makyaj oje muhabbetine, politika sanat kültür ve spor katabildiği
    vurgulamak ister aslında. bir kibirdir bu, cinsi basamaktır kendi egosunu yükseltmesi için seçtiği.

ama benimki öyle değil kardeşim. vallahi değil. bu konuda kafam karışık. kendi cinsimi aşağılayasım yok. bunu
    yapacak en son kızım ben. ama vallahi erkeklerdi benim en yakın arkadaşlarım. haa kızlar da vardı ama benim gibi
    yakın arkadaşları erkek olan kızlardı onlar. hala da öyle. ayrıca yakın arakadaşları kız olan erkekler değildi bizim
    arkadaşlar. yani biz yakın arkadaşıydık ama valla bi tek ben. diğerlerinin hepsi erkekti.
    bu konunun karışık olduğunu söylemiştim. o sebeple yazmayı hep erteledim.
    madem ki karar verdim nihayet, düzgün bir şekilde açıklamalıyım bu konuyu.
    daha önceden dediğim gibi tekrar ediyorum. kendi cinsimi severim. kız arkadaş bir kadın için aşka eşdeğer bir
    ihtiyaçtır. kadın kadınsız yapamaz. ama bu kadının da benim kadar kendi cinsine saygı duyması lazım. ki benim dostum
    olsun. işte asıl sorun hep buydu. gelişigüzel bir kadınla arkadaş olmak bu sebeple çok zordu. ona güvenmek,
    samimiyetine yaslanmak.en ufak bir dalgalanmada yanımdan karşıma geçtiğini hissederdim. hemen karşı kulvarıma. bir
    mimik, bir göz parıltısı, bir hava değişimi...of ki ne of. hele neye gıcık olup ne için yarıştığını neyi
    kıskandığını anlayana kadar daha çok ipucu toplamam gerekmesin mi. yorucuydu. oysa ki arkadaşım olan erkeğin, bu
    konuda bana yapacağı tek yamuk, arkamdan çevireceği tek iş sadece beni götürmeye kalkmak olabilirdi. başka konulara
    sıçramadığından, durumu kontrol etmesi daha kolaydı. giydiğim, taktığımın yakışmasını isterdi o çocuklar. fikirleri
    neyse onu söyler, sevgilimle flörtleşmez, kavalyem olur, konserlerde ezilmeye karşı beni korur, sarhoşken daha kolay
    taşır, sohbet olarak daha farklı ve geyik konulardan muhabbet zincirleri oluşturur, ilişkilerden daha farklı şeyler de
    konuşurlardı.
    ama ben de bir kadınım. bu erkekler konuları biraz fazla özet geçerlerdi. benim detaya inme krizimi
    karşılayacak bir kadına da ihtiyaç duyardım.karşı cinste kızdıklarımı şikayet edebileceğim, aynı hisleri "abi dimi
    ya!" diye saçabileceğim bir kadına. tek bir bakışla, vücut dilimle ele verdiklerimi bir çırpıda okuyan bir
    kadına.elbet benim karşıma yanımdan daha az geçen, sırtımı yaslayıp arkamı güvenle dönebileceğim bir kadına
    vardı öyle kadınlar. hala da varlar ve hep var olacaklar. benden sonra, onların da en yakın arkadaşları hep erkekler
    olmuştur.
    (creme brulee, 19.08.2007 14:47 ~ 14:53)
  24. (bkz: kızların en iyi arkadaşlarının gay olması)
    (sadomasochistic, 19.08.2007 14:49)
  25. peki söz konusu erkeğin de en iyi arkadaşı o kız mıdır yoksa başka bir dümen mi var diye düşündüren cümle
    (zizu, 19.08.2007 14:59)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil