|
|
- olayların iyice abuklaştığı ve mantığın uzaklaştığı noktada insanın kendisinin olaylarla olan bağlantısını sorgulaması
- asılmak için evindeki partiye gittiğiniz kız sabaha karşı alakasız biriyle odasına kapandığı ve gelen sesler de kulağınıza çok net ulaştığı zaman birden kandaki tüm maddelerin etkisinden çıkıp kendi kendinize sorduğunuz soru.
- bulunduğun yere ait olmama hissi, yabancılaşma anında kendi kendine sorulan şey.
(bkz. what the hell am i doing here) (bkz. i don't belong here)
- virüs yemiş bilgisayardan internete girilmeyince laba doğru giderken ve labda sorulup durulan soru
- danışmanımın odasına her gittiğimde kendime sorduğum yüce soru.
- yarın proje teslimi olan bir taşkışlanın arının sözlükteki feryatları...
(esdora, 17.05.2004 17:25 ~ 17:26)
- computer science öğrencileri amfideler...ders başlıyalı 15 dk olmuştur bir kız girer içeriye, boş bir yer bulup oturur. aradan 30 dk geçtikten sonra kız bu soruyu kendine sorar * ve çıkar gider...evet kız yanlış derse girmiştir ama bunu ancak 30 dk sonra farkedebilmiştir, sanırım bu 30 dk yı bu soruyu kendine sorarak geçirdi...* *
(zoe, 17.05.2004 21:23 ~ 21:25)
- proficiency yaklaşmışken hala sözlüğün selameti için uğraştığımı anladığımda söylediğim söz.
- 13 mayıs günü finalden eve dönmeden önce kaynar su dökme etkisi yapan bir olay yaşamış olmamdan ötürü,kafam öne eğilmiş ve dalgın bir şekilde evin bulunduğu caddeyi 1 km geçtikten sonra(bostancı yerine sahilden idealtepe'ye kadar) olayı farkedip ve kendime gelip sorduğum soru.**
- "what the hell am ı doing here
ı don't belong here" **
- kalabalık bir ortamda yabancı bildiğin insanların arasında kendine söyleybileceğin söz.
- kalabalıklar içerisinde yalnızlığımın doruğa ulaştığı o anda aklıma gelen ilk sorudur.
- sessiz sakin bir cafedeyiz, etrafta arada bir gelip giden garson dışında kimse yok. karşımda bir adam, içiyoruz karşılıklı. yarım saat önce kopan kavganın esamesi yok. gerekmedikçe konuşmuyoruz zaten, gözler dudaklar bizden daha cesaretli. işi onlar götürüyor. bırak ikimiz de yolumuza gidelim, önümüze bakalım demiştim daha demin. kararlıydım, sözlemiştim tüm söyleyeceklerimi. ama o hala karşımda... bitiremiyoruz bir türlü, son sürat sona yaklaştığımızı da biliyoruz halbuki. güvenmiyorum karşımdakine, ne o beni seviyor ne de ben onu. belki sevmeyi istiyoruz ikimiz de. belki bundan kopamıyoruz. ne işim var burda diyorum kendime. neden buradayım, neden onunlayım?..
- (bkz: ne işim var burda adamı tunç)
(bkz: leman)
|