benim babam senin babanı döver   

adana çık aradan

1. bir çocuğun bir başka yaşıtını kıllandırmak için söylediği söz.eğer sözün sahibinin babası harbiden terminatör tipinde balon gibi şişmiş bir şahıs ise sözün doğrultusundaki çocuğun depresyona girmesine sebep olan ifade.
    (skuba, 09.04.2004 02:54)
  2. (bkz. benim babamın tabancası var)
    (bkz. benim babam karate biliyo)
    (bkz. benim babamın kara kuşağı var)
    (bkz. benim babam asker)
    (bkz. benim babam polis)
    (mavio, 09.04.2004 13:21)
  3. 'ben seni dövdükten sonra baban babamı dövmüş banane' cevabı verilebilecek kalıp...
    (where is my mind, 26.04.2004 11:57)
  4. fotosentez yapan çocukların söyledikleri mal şeyler
    (underground, 27.04.2004 17:28)
  5. (bkz. sidik yarışı)
    (phantom lady, 30.06.2004 15:26)
  6. (bkz. subay çocuğu)
    (mavio, 08.07.2004 23:19)
  7. emrah tarafından söylenemeyecek cümle
    (ascella, 08.07.2004 23:28)
  8. kardeşlerin birbirine söylememesi gereken gereksiz cümle
    (ascella, 05.08.2004 18:48)
  9. 80 lerin sonu 90 larınsa başıydı çocukluğum. bilgisayar yoktu henüz ortalarda, çocuklar kız msn i varmı lan sende demezdi, yine kendileri kadar sanal bir ortamda. dışarı çıkardık, dokuz aylık oynanırdı sokaklarda, alman diye çakma bir oyunda çıkmıştı son zamanlar. misket, gazoz kapağı oynamak en büyük eğlencemizdi. gaflik, uğurlu misket, hiç ezilmeden açılmış gazoz kapaklarının en değerli olduğu zamanlardı. çocuklar klavye delikanlılığı yapmazdı o zamanlar, sokakta edilirdi kavgalar. iki çocuk arasında geçecek bir kavganın öncesinde, dayak yiyecek taraf benim babam senin babanı döver diye atardı zarfı ortaya, yok canım benim babam seninkini döver diye bir cevap alması işten bile değildi. benim abim, dayım derken, ne var bende bruce lee yi çaığırırım ulan diye dönerdi söz kavgası. ne var bende ramboyu çağırırım diye cevap alınırdı. her perşembe ya da cuma kanalların birinde karate filmi olurdu o zamanlar. çocukların en sevdiği kahramanlar döverdi birbirini, çocukların söz kavgalarında.
    benim babam dövmedi hiç kimseyi, ama olsun döverdi. benim babam herkesi döver.
    (options, 18.06.2007 19:18)
  10. - benim babam senin babanı döver..
    - benim babam rocco siffredi ulan..
    - mnskym..
    (tatito, 18.06.2007 19:23)
  11. bu veletlerin babaları bir süre sonra bir araya gelecek , sohbet muhabbet eğlenirlerken yavrum göster bakalım pipini ahmet amcana diyerek ikinci bir sidik yarışına mahal vereceklerdir.
    (deaftones, 22.06.2007 02:34 ~ 02:43)
  12. (bkz: benim babam yok size baba diyebilir miyim amca)
    (trişka, 22.06.2007 03:14)
  13. -benim babam senin babanı döver
    -nah döver
    -döver işte döver döver
    -senin baban ölmedi mi olum nereye dövüyor
    -ühühü babam ölmedi benim ölmedi anlıyor musun?
    -he ölmedi. ben de bruce leeyim zaten
    -değilsin işte değilsin.
    -ben bruce lee değilsem bu elimde ki mıncıkılar da mıncıka değil.
    -hııı hık
    -ağlamayı kesmezsen geliyor mıncıka
    -baba baba hayri amcanın oğlu fethi beni dövüyor baba
    -hala baba diyor. öldü olum baban senin töbe estafurullah
    -babaaaa

kıraathanenin birinde oturmuş çayıma atığı şekerleri karıştırırken yanda ki berber dükkanında yaşanan bu diyalogu dinliyor bir yandan da burnunda ki tatakları temizliyordum. hakketen garipti böyle bir diyaloga rastgelmem. milyonda bir ya da iki derler ya öyle bir vakaa işte. hayrına tıraş ettiği mahallenin delisiyle bir berber neden böyle bir diyaloğa girme ihtiyacı duyar ki? niye deliyle uğraşırsın a adam. niye suyuna gitmezsin garibin. bak üzdün çocuğu tıraş da edemedin kafasının bir yanı üçe vurulmuş diğer yanı ibrahim erkal saçı gibi. ulan siz akıllılar delileri neden elinizde oyuncak ediyosunuz? bu deliler ne çektilerse berberlerden çektiler zaten. yine sen değil miydin galatasaray'ın uefa şampiyonluğu sonrası aynı deliyi tıraş ederken kafasının arkasına unutulmaz 10 numara haginini forma numarasını işleyen. niye eziyet çektiriyosun deliye? neden haftalarca etrafta kafasında 10 rakamıyla dolaşmaya mecbur ediyorsun. garibin suçu ne?

girilerimizde avrupa birliği normları dahilinde bir miktar ağlaklık kullanma zorunluluğundan ötürü(yaklaşık 3, 5 sc kadar) girinin üst kısmı fırat ırmağına sokulup çıkartılmış, sıkılmadan ıslak ıslak önünüze servis edilmiştir. ağlamak için müessesemizi seçin. biz adamı çok iyi ağlatırız. küçük ceylan ağlakçılık gururla sundu.
    (chixculub, 22.06.2007 03:35)
  14. (bkz: benimki seninkinden daha büyük)
    (mastür, 22.06.2007 04:32)
  15. mike tyson'ın oğlu olma durumunda genelleştirilebilecek söz...
    (spinoza, 22.06.2007 09:02)
  16. -benim babam senin babanı döver ulan!
    +senin baban benim evladım. dedeni neden döveyim?
    -(mavi ekran)
    (petrucciante, 22.06.2007 09:21 ~ 09:22)
  17. yolda yürürken iki veledin konuşması dikkatimi çekti:
    - olum benim babam doktor. çok para alıyo...
    - benimki de mühendis. seninkinden daha çok alıyo...
    - benim babam senin babanı döver...
    - benim babam vaya senin ananı .iker !
    - ?!

1. velet kovalamaya 2. velet kaçmaya başlar...
    (papazzz, 23.07.2007 20:59)
  18. tüm bu kargaşaya bir son vermek ve hayatı daha sulh dolu bir yer haline getirebilmek için pls ltf bkz;

http://www.googlefight.com/...
    (kemankeş, 21.09.2007 00:14)
  19. "sidik yarışına giriş" yapan çocuk cümlesi.
    (fihimafih, 21.09.2007 05:26)
  20. ergenlik öncesinin öncesi gençliğin vazgeçilmez tartışma konusudur.
    (anise, 21.09.2007 07:47)
  21. - benim babam senin babanı döver.
    + senin baban kim?
    - mayk taysın.
    + e döver mi döver.
    - ağzını buynunu kırar, yere yığar, burnundan kan getirene kadar yumruklar...
    + tamam len tamam döver işte.
    (funkychild, 11.10.2007 22:18)
  22. bu sözü herkes zamanında söylemiş sanki anasını satiyim. yok böle bişiy. benim tasom 100 lük olum bi kodummu hepsini alırım vardı.
    (donnie darko, 20.04.2008 19:36)
  23. - benim babam senin babanı döver
    + döver tabi, benim babamı annem bile dövüyor
    - ?
    (karizmatik, 06.05.2008 08:42)
  24. çocukluk arkadaşlarımın oto teyp hırsızı veya tinerci olmadığı zamanlardı henüz. okul sonrası güneş batışlarını bir ayine dönen mahalle maçlarıyla karşılardık sokaklarda. "duur, araba geliyoo, istooop" uyarılarını ilhan mansız'ın chelsea deplasmanında duymazlıktan geldiği gibi duymazdan gelip golünü çakan fırlamaların henüz insan kaynakları, muhasebe, hazine operasyon gibi bölümlerde yönetici olmasına yıllar vardı. küçüktük, ufacıktık ama top oynayıp acıkmıyorduk sadece, yamyamdık. birbirimizi yerdik her maçta. sonradan tinerci ve oto teypçi olacak arkadaşlarımız, bu insan kaynaklarını hep döverlerdi, iyi arkadaştık ama 2 grup vardı, komiktir, henüz 6-7 yaşında bebelersin ama "kast" sistemi var neredeyse, çok bariz olmasa da, üst katlarda oturan çocuklar ayrı bir grup içi küme, bodrum katlarında falan oturan çocuklar da ayrı komün oluyorlardı ama genelde kesişim kümesi elemanlarıydık.

bir gün, müstakbel oto teypçi arkadaşlardan birisi maç sırasında insan kaynaklarından birisine (işten atılacan lan mal) çelme taktı. sertçe yere düşüp dizini kanatan i.k., kalkıp küfür etti, ama ağır küfür yani, o yaşta bile kaldırılmaz, oto teypçi de tokadı bastı mı?! eyvah eyvah dedik ayıralım, i.kaynakları ağlamaya başladı, tepine tepine gururunu ayaklar altına almış ağlıyor, bunu duyan babası cama çıktı(hafif öküzlemeydi tıyniyet olarak) ve bir küfür etti oğluna "... koduğumun oğlu ne ağlıyorsun"(sanırım karısıyla sevişmek istiyordu) "çaksana gözünün üstüne". camdan koçluk yapıyordu oğluna, ama banyodan havlu getireceğine ve aşağı atmak zorunda kalacağına bahse girerdim(o gün girmezdim, o kavramı da bilmiyodum ki len, daha rakinin yenisi gelmemişti).

ama tahminlerimde yanıldım, sen bizim i.k., tut, bu çocuğun afedersin hayalarına salla bir tekme, oto teypçi yerde, bağırınıyor... beklemiyordu böyle bir darbe, ağlamaya başladı, biz araya girdik falan. i.k. resmen kaçak dövüşmüş, kavga bitmişken babasının gazına gelip(belki de evde rezil olmamak veya dayak yememek için) bizim aramızdan tekmesini savurmuştu. oto teybin kalkıp i.k. ya saldıracağını düşünürken(hani sokak çocuğu dövüşmeyi bilir ya o hesap) ağzından "benim babam senin babanı döver, şarapçı lan benim babam" diye bir laf çıktı. tabi biz o sıralarda şarapçı denileni "doluca", "marmara", "sevilen" gibi markaların sahibi olarak addediyorduk. hepimiz şoka girmiştik, "benim babam senin babanı döver"... vay anasını! ne alaka dedim kendi kendime, işini orda görmelisin, babalar ne alaka, it sürüsü müyüz biz. ben gaza gelip bunun ağzına bi tekme koydum!...yok ya nerde bende o cesaret. bir an çocuk hissettim kendimi o anda, sonra fark ettim ki zaten çocuğum yahu... neyse olay iyice sürreal'e kaymadan toparlayayım... "babam seninkini döver" deyince anladım psikopatlığa, kılığa kıyafete vs. ye bakmazmış yürek, yaşananlara değil hayallere bakarmış biraz da. iman ile paranın kimde olduğu belli olmadığı gibi yüreğin de kimde olduğu belli olmazmış.

size siyah ve beyazın olduğu bir hikaye anlatmak isterdim, oto teypçinin i.k. yı fena benzettiği veya i.k. nın beklenmeyecek bir yüreklilikle hareket edip delikanlıca dövmesini falan anlatmak isterdim, ama hayat gri işte ne yaparsınız. yine de istenen ders çıkıyor fark edersen gri'nin de siyah ve beyazdan çıktığını.

bu olayın( ki hala neden hatırlıyorum bilmiyorum, galiba en etkileyen babanın balkondan pittbull kızıştırır gibi oğluna gaz vermesiydi) üzerinden 21-22 sene falan geçmiş, oto teypçi arkadaşımı 15 senedir falan görmedim, i.k. yı da öyle, o da kesin hangi işi yapıyorsa yükselmiştir hızla, o çirkeflikle ve yırtıcılıkla.

ben mi, ben hala o mahallede top oynuyorum yahu...
    (draco, 20.06.2008 13:52)
  25. isevi isa: benim babam senin babani döver
    kisi: gachayim
    (sofist tepen sokrates, 16.07.2008 18:52 ~ 18:52)