faşizmde son nokta slogan.
sanal intikam tugayları facebook'ta bunun grubunu kurmuş 12.000 üyesi mevcut ve gittikçe artıyorlar efendim durduramıyoruz.
http://www.facebook.com/...
osmanlı imparatorluğu'nda yaşadığını sanıyorlar. yani fetih yapıp bir ülkeyi ele geçirmişler de onun akabinde orada yaşayan halka baskı uyguluyorlar. fetih mi yaptın, ne ara yaptın? neden ille de senin dilin? başka dili konuşanlar, kendi dilini bırak, okula gidemediği için "senin" dilini bilmeyenler varsa ne olacak? sadece kürtçesi yok ki bu işin, zazacası, lazcası, gürcücesi, ermenicesi var. bu tavır nasıl bir tavırdır. bu nasıl bir hegemonya anlayışıdır, hangi demokrasi düzlemidir, nereden nasıl bu gazı alabiliyorsunuz da milyonlarca insana boyunduruk altında yaşıyormuş imajını yansıtmaya/belletmeye çalışıyorsunuz. 12.000 kişi olabilmişsiniz, nesiniz siz? böcek sürüsünden ne farkınız kalır böyle davranırsanız? bir de utanmadan, kendilerini meşruiyet altına alabilmek için sığındıkları bir atatürk fotoğrafı ve bayrak şöleni...
türk bölücübaşılığı bu olsa gerek.
edit: en kötü girilerimde başı çekiyor. ellerinize sağlık. saolun varolun.
edit 2: "benim ülkem" kavramı ciddi anlamda irdelenmeli. bu ülke sadece türklerin olduğu bir ülke değildir. osman pamukoğlu edebiyatı yapmayın. bu ülke, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesindir. vergi alırken devlet baba, sen türksün sen değilsin diye ayırıyor mu?
öz almanların, yanı sonradan ülkeye başka ülkelerden göç etmiş insanlardan hariç herkesin sürekli zikrettiği yaşam felsefesidir.
faşizmin daniskasıdır.
bu sözle beraber almanca ingilizce fransızca gibi dillerden başka her dil, buna türkçe de dahil aşağı görülür.
osmanlı devleti'nde ortaya çıkan son dönem fikir akımlarına benzeyen saçma hede.
(bkz:
osmanlıcılık)
"senin ülkende eğitim ingilizce. senin ülkende amerikan askerleri üslerinde taşak oynatıyor. senin ülkende kamu malları değişik dil konuşan patronlara peşkeş çekiliyor. senin ülkenin askeri sağda solda natoculuk oynuyor, bok yoluna gidiyor.
sen daha ne konuşuyorsun? o zaman ben senin aklını sikeyim." diye cevap verilecek hede.
edit: tanım gibi.
onlarca türevi gibi zırva slogan.
öncelikle bu ülke senin değil. yani herhangi bir ırkın, milletin, halkın, dinin, bokun, püsürün vs. tekelinde değil. ve hiç kimse hiç kimsenin bu ülke üzerindeki yaşama hakkını ve şeklini sorgulama hakkına sahip değil. hiç kimse hiç kimsenin konuştuğu dile karışma hakkına sahip değil. siz kimsiniz ya? nedir bu özgüven?
ayrıca ülkenizde çatır çatır öğretilen ve konuşulan ingilizce'ye, fransızca'ya, almanca'ya hiç lafınız yok da, aynı topraklar üzerinde yüzyıllardır birlikte yaşadığınız milyonlarca insanın dilini özgürce konuşması mı batıyor size?
ülkenin en büyük sorunu kürtçe olduğu için hak vermiyor da değilim bu gruptakilere(!). mekanizma şu şekilde işliyor herhalde;
"imf gelsin götümüzdeki donu alsın götürsün, abd gelsin ejdadımızı siksin gitsin ne umrumda. tek derdimiz kürtçe konuşturmamak. çünkü benim sikim kürtlere kalkıyor..."
aferin lan size. siz, biz diyemediğiniz müddetçe. ve her seferinde benim ülkem dediğiniz müddetçe sıçtığım bok kadar değeriniz yok lan gözümde. benmiş. benliğinizi sikiyim. kafatasçı ilkel yaşam formları.
olmayacak duanın amini falandır.
böyle diyorlar sonrada yok bölücüler var, yok bu kürtler neden ayrılmak istiyor, yaşayalım gül gibi falan.
konuşmuyor adam, konuşamıyor, bilmiyor bu dili. ne yapsın o vakit. sınır dışı mı ediceksin, yoksa sınırı çizip ona ayrı bir ülke mi vereceksin? neresi burası hong kong mu herkes aynı millet olsun. yaşadığın ülkeyi iyi tanıyacaksın?
nenenin nenesine iyi bir bakacaksın? türklüğünden önce sen de bir emin olacaksın! ondan sonra dilim de dilim, soyum da soyum diyeceksin!
mesela bir öğretmen olarak arapça anadili olan bir yerdeyim. 6 yaşındaki çocuk türkçe bilmiyor doğru dürüst. elimden geldiği kadar öğreteceğim ki bu ülkenin resmi dilini bilsin diy. özünü yitirmesin ama ikinci ve geçerli dili bilsin diye. okullarda öğretmenini anlasın, okuma yazma öğrenebilsin diye.
devrim de devrim, ilim irfan da irfan demeyeceksin. önce sen bu soruna çözüm bulacaksın aga. boş konuşmadan önce bu insanlar için birşey yapacaksın. siktirsin gitsinler naparlarsa yapsın demiyeceksin.
sinirleniyorum bazen bende böyle işte. iki dangoz geliyor, ülkesini savunuyor o an deliriyorum.
bütün süper ötesi demokratik ve özgür batı avrupa ülkelerinde bile varolan düşünce biçimidir, doğruya doğru. eğer bir insan türkiye'de yaşıyorsa kendiyle aynı etnik köken ve coğrafyadan olmayan insanların da oluşturduğu bu toplulukla bir şeyler paylaşabilmek, kendinden şeyler bulabilmek için o ülkenin dilini konuşabilmelidir. her insan kendi ana dilini ayrıca özgürce konuşabilir konu da bu değildir. ancak amerika'daki bir hispanik nasıl ingilizce, almanya'daki bir türk nasıl almanca, ingiltere'deki bir hintli nasıl ingilizce bilmeliyse türkiye'deki diğer etnik köken mensupları da bu ülkede en çok bilinen ve konuşulan, aynı zamanda resmi dil olan türkçeyi konuşabilmelidir. bu tüm ülke genelinde yaşayan insanlarda ortak bir kültür ve birlik oluşturmak için elzemdir. insanın anadilini konuşması nasıl utanılacak bir şey olamazsa, türkçe konuşmakta da utanılacak bir şey yoktur hele ki bu ülkenin topraklarında yaşayıp onun sağlık hizmetinden, ihtiyacın düştüğünde hukuk sisteminden yararlanıyor, ülkenin geleceğine karar verilen seçimlerde sen de oy verip söz hakkı sahibi oluyorsan.
(alper, 15.10.2009 01:42 ~ 01:44)
(bkz:
vatandaş türkçe konuş)
görüleceği üzre
adnan menderes zamanında başlamış ve peşinden
6-7 eylül olayları'nı getirmiş bir kampanya. seksen darbesi sonrası kendini
diyarbakır cezaevi sınırları içinde "vatandaş türkçe konuş çok konuş" şeklinde göstermiştir.
hayırlı bir şey olmadığını eklemeye gerek yok sanıyorum ki.
sıkıntınızı, aslında yok yahu demagojinizi sikeyim dedirten durumdur adıma.
kürt milliyetçileri iyice zıvanadan çıktınız!
iyice artık!
öylesine iyice ki : feysbuktaki sivilceli bebelerin gruplarından bile çıkarım yapar hale geldiniz.
ah ne kadar faşistçe değil mi?
benim ülkemde benim dilimi konuşacaksın diye bir platform oluşturmuşlar!
ah amına kodum faşist türkleri değil mi?
zaten çatır çatır kürtçe konuşmuyor musun resmi devlet ideolojisinden öte?
( unuttum!
aslında feodal aşiret sistemiyle ''halk için ama halka rağmen'' dayatmasıyla ezilen, meşum örgütün ve emperyalistlerin kucağına oturmamış kürtler biliyor ve konuşuyor kürtçeyi aslında.
aşiret reislerine girmeden ağababanıza geleyim;
o kürtçe bilmiyor ama kürt halkı için lider!
piiiuuuuvvvvv...
kürt halkına sordunuz mu peki
taraf girler?)
bunda çok sıkıntı olan ne var?
adı ve sanı olan her ülkenin resmi bir dili vardır.gayriresmisini zaten her devlet bilir de bilmezlikten gelir.
çünkü devlet kavramı ilk çıktığından beri insan beyninden işlerliği budur ve olması gerekendir.
yoksa çete kavramıyla devleti ayıran en genelgeçer ve doğru mantığı ifade eden hukuk silsilesi ortaya çıkmazdı.
bugünlerde mevcut iktidarın söylemleri paralelinde meydanı boş bulup gemi azıya alıyorsun çocuğum.
lakin feysbuktaki ergen bebelerin açtığı bir hede-hödüyü madem bunca kaale alıyorsun etkiye-tepkiyi unutuyor musun çocuğum da derler adama?
ne kadar kafatasçı varsa daha da fazlasını üretiyorsun bu tavrınla.
çünkü bir ülkenin adı varsa resmi dili de vardır, diğerini zaten aslında kimlerin bilip bilmediğini yukarı da yazdım.
he diyorsan, ben süperim !
ben de derim ki: bak emperyalistlerin güdümünde bir kürdistan kuruldu ,sen orada sonsuz hoşgörülü davran!
anladın ama sen beni çok iyi anladın...
bir de şöyle bir modeli var:dünyada yaşıyorsun ingilizce konuşacaksın.ırkçı da değil bu söz. çatır çatır da konuşturuyor, paşa paşa, gönüllü gönüllü.
-benim ülkemde herkes benim dilimi konuşacak ulan!!!
+robinson abi tribe girdin yine, içme artık...
-fazla konuşma cuma balıkları çevir...
emperyalistlerin güdümünde ya da bir başka gücün etkisiyle kurulacak olan kürdistana gidecek kürt tanımıyorum ben çevremde. herhangi bir gücün etkisini de geçtim, şu an türkiye "tamam lan siktirin gidin, alın size toprak" diyip bir miktar toprak verse bir istanbul'u, bir izmir'i bırakıp oralara gitmem ben. değil kürdistan, kürdistan'da bakanlık verseler sikimde olmaz. ben bu ülkenin vatandaşıyım arkadaş, bu ülkenin sınırlarını sadece 1071'de anadoluya giren türk'ün türk torunu çizmedi. senin dedenle benim dedem omuz omuza savaşmış bu ülke için. bunu anlamak istemeyen insanların kurduğu o facebook grubunda 12000 kişi var deniyor. grubu kuran varsın sivilceli ergen olsun, gruptaki herkes mi ergen? yapmayın lütfen, kandırmayalım kendimizi.
bir de şu resmi dil mevzusu var. çok komik bence. hiç bir vatandaş ülkenin resmi dilini bilmek zorunda değildir arkadaş. benim halam hayatı boyunca köyünden çık(a)mamış biri. nereden bilsin türkçeyi? 70 yaşında kadın televizyondan mı öğrenecek türkçeyi? okula mı gitsin? ee ne yapmak lazım o zaman, öldürelim mi yani türkçe bilmiyor diye? sınır dışı mı edelim? yok hani türkçe öğretilse ya da en ufak bir fırsatı olsa kadın asla "hayır ben öğrenmem, ben kürdüm, türkçe falan istemiyorum" demez ki? imkanı yok. devlet imkan yaratsın, bak bakalım nasıl türkçe öğreniyor kürt çocukları. kışları yalın ayakla okula gidiyor bu çocuklar siz servislerde kızlarla fingirdeşerek okula giderken...
duyabileceğiniz en baskıcı/faşist cümlelerden biridir.
(bkz:
benim ülkem)
bak sen hıyara, tarihin t'sini bilmeden nasıl da kendisi adına sahiplenmiş tüm bu toprakları. sgigit orta asya'ya o zaman demezler mi insana? ben derim mesela.
(marchus, 15.10.2009 03:01 ~ 25.10.2009 19:24)
hayatında servisler de kızlarla fingirdeşmemiş ve hatta servise binmemiş insanlar da var bu coğrafyada!
ve hatta daha dün yazdım ;
çooook uzakta değil afyon'da suyu ve elektriği olmayan türkmen boylarının acısını....
ama bilmem kaçıncı kere yinelemek durumunda kalıyorum:
ne anlatırsan anlat karşındaki anlamak istediğini anlıyor!
türkle-kürt'ün omuz omuza savaştığını bilmeyen, o serviste fingirdeşen ergenlere anlatırsın anladığın kadarıyla!
et-tırnak, kardeş muhabbetinden öte devlet kavramının içini açacaksın!
her vatandaş resmi dilini bilecek dense , denirse yukarıda ki giri zaten okunmamış sonuna dek, ilk bir kaç satırından sonra üzerine saldıray abi refleksleriyle atlanmış giri demektir!
öylesine üzerine atlanmıştır ki içinde yer alan bazı sorular bile şiddetle ıskalanmıştır!
adama derler ki ;
''bak devlet nasıl imkan yaratmış imralı sakini ve güruhu kendisinin savunduğunu iddia ettiği halkının(!) bile dilini bilmiyor.... '' ve emperyalizmle kucak kucağa olan feodalite!''
ve yine satırlar içinde geçen bambaşka bir şey yine bambaşka anlaşılmıştır!
ve gerisi laf-ı güzaftır!
ne haliniz varsa görün çıkarımızın ne ise onu yapın!
''çocuklar inanın
inanın çocuklar
umduğunuzu değil
emperyalistlerin verdiğini yiyeceksiniz!''
bu kafayla aferin!
(sabah servis var kızlarla fingirdeşeceğim! erkeklerle yapsam içim almaz çocuklar!)
sen kimsin hacı senin ülken neresi diye sorarlar adama. tek başına mı yaşıyorsun ayrıca biz neciyiz burda? ben ana dilde eğitimi destekliyorum öyleyse benim ülkemde yaşıyorsan anadilinde konuşacaksın dayatması yapabilirim çünkü bende türküm. hadi öyleyse şu yabancı dille eğitim veren okulları bırakarak başlayın işe. anlamıyorum bu nefret neden koyun koyuna yaşadığımız bu insanlardan ve dillerinden ne istiyor bu insanlar.
ingilizceye tapınıp, bilmeyeni hor görüp, birlikte yaşadığımız ve muhakkak ilişki kurduğumuz kürtlerin dili neden rahatsız ediyor ki bizi? bu kadar hoşgörüsüz olmak anlamsız. ayrıca hepimiz yabancı kelimeleri günlük hayatta sıklıkla kullanıyoruz, yabancı dilde lisans yapmak marifet, kaç dil bildiğimizle övünüyoruz yeri gelince ama bir tek kürtçe kötü. konuşulmamalı, öğretilmemeli hatta mümkünse bilende unutmalı. bu en az ingilizce bilmeyenler sözlüğü terketsin kadar çocukça ve saçma.
bu tür kürt-türk mevzularının tartışıldığı başlıklarda anayasanın ilk 3 maddesini hemen ortaya süren bi sik kafalı çıkardı ama bu sefer geç kalmışa benziyor. neyse, ben bu devlet kavramının allahın emriymiş gibi tartışılamayacağını nedense bir türlü anlayamıyorum arkadaş. anayasa dediğiniz şey gökten mi iniyor lan. neymiş resmi dilde türkçe yazıyormuş, o zaman gerisini tartışmaya gerek yokmuş. vay babam vay, darbeyle gelen anayasanın savunucularına bak.
devlet kavramını açıp bakmaktan ziyade oturup bi devlet kavramını tartışmak lazım bence. boş boş bakmakla, konuşmakla, her satırdan sonra 80 kere enter yapmakla olmuyor bu işler. devlet kavramı sana öteki dilleri asimile etmeyi, onları konuşturmamayı, resmi dili zorla öğretmeyi emrediyorsa o devlet kavramında bi sorun vardır arkadaş. burası san marino mu lan? koskoca osmanlı imparatorluğunun kalıntılarıyız. zamanında zilyon tane milletin bir arada yaşadığı bir imparatorluktan bahsediyoruz. kimin öz türk olduğu bile belli değil. özünüze insek belki kürt bile çıkarsınız. neyin milliyetçiliği bu.
ayrıca afyon'da suyu ve elektriği olmayan türkmen boylarının varlığı mevcut gerçeği değiştirir mi? konu bir kürdün neden türkçe öğrenemediği, neden resmi dilini bilmediği değil mi? hah işte bu bağlamda acı çeken sefalet içinde ki kürt halkının durumu bu konuyla alakalıdır. lakin afyondaki türkmen boyunun türkçe öğrenememekle ya da resmi dilini konuşamaması ile çektiği sefalet arasında ne gibi bir ilişki vardır anlayamadım. afyondaki türkmen zaten türk değil mi? zaten türkçe bilmiyor mu? eee o zaman ne alakası var bunun konuyla?
neyse yarın okul var, yalın ayak gidecez. zor oluyo malum...
mevcut gerçeği ıskalayan mı lafı istediği şekilde algılyan mı derler adama?
bak her satırdan sonra 1000 kere enter yapıyorum! yapıyorum ki ; önce feodaliteye ve onun yardakçılarına karşı sorduğum sorulara cevap verecek vakit kalsın diye sizlere msn konferanslarınızda!
(enter yapmayı unutmuşum telafi ettim şimdi çocuklar!)
götünle değil gözünle okumaya çalışırsan ortada bir etkiye tepki olduğunu anlarsın !
hayatının önemli bir dilimini kafatasçılığa karşı mücadele ederek geçiren ve salt bu nedenden bazı ve çok ciddi fırsatları dışlayan bir insana çemkirmeden önce biraz yazdığına bakmak gerekli ve önemli bir ayrıntıyı ıskalamamak !
(enter vaktim geldi çocuklar)
devlet kavramını sorguya açalım, haydi eteğindeki taşları herkes döksün diye haykıran benim babam değildi bendim!
ama tabi her gördüğüne ayrıntısına bakmadan bir tutam tuzla koşarsan ancak bunu algılarsın!
ne kürt ne de herhangi bir başka etnik kökenden çıkmaktan korkum olmadı ama belki senin korkun olabilir eyvah türk çıkarsam diye!
anlatılan,anlatılmaya çalışılan başka bir şey, kendin gibi düşünmeyip, tepki veren herkesi bomboş gözlerle bakıyor olmakla küçümsemeye çalışmak daha başka bir şey!
(enter vakti)
afyon'da ya da orada burada ( bak da-de yine karıştırdım,öğretsene!) birilerinin canının yanması elbette gerçeği değiştirmez.zaten gerçekten söz edildi.işe gelmeyen sanırım türkmenlerin silah kuşanmaması oldu.
sabahın sikinde bir kendinizi insani boyutlar da, vicdan sahibi görmeyeceksiniz!
karşınızdakine bok atmadan önce, demokrasi söylemi altında kuşandığınız,gizlediğiniz asıl zihniyetinizi itiraf edeceksiniz!
o zaman kim asıl faşist ortaya çıkacak elbette!
kürtler'le sorunu olan yok ama türkler'le sorunu olanlar var bence!
ve bunu herhangi bir kamuflaj yapmadan itiraf etmek çok daha dürüstçe!
bütün enterler size olsun diye yaptım bunu da!
önce feodal pisliğinizin ardına sığınarak kürt halkına yaptığınız eziyetle yüzleşin sonra da başkalarına bok atın çocuklar!
polonya'da son yılların en popüler sloganı: polonya, lehlerindir. ne o, tanıdık mi geldi?
almanya'da son seçimler sonrasında sağ koalisyonun üzerinde şu an için hem fikir olduğu tek konu: alman anayasasına, almanya'nın resmi dilinin almanca olduğunu yazdırmak.
fransa, yıllardır ab raporlarında ırkçı politikalar gütmekle suçlanıyor.
italya'nın kuzeyinde faşizm rüzgarları son birkaç yıldır hiç esmediği kadar sert esiyor. ikinci büyük savaştan sonra ilk defa roma belediye başkanı sağ bir partiden. bu müstesna şahsın aleni bir faşist olduğunu söylesek ne kadar şaşırırsınız?..
rusya'da rus nüfus yaşlandıkça faşizm ve dahi ırkçılık her geçen gün çirkin yüzünü daha çok gösteriyor. putin hükumeti var olduklarını dahi kabul etmedikleri turk asıllı vatandaşlarını ülkeden kovdular. tam 300,000 insan zorunlu göçe tabii tutuldu!
kongo'da neler olup bittiğine bir bakın, son on yılda milyonlarca insan katledildi bu ülkede.
listeyi ne yazık ki daha da uzatabilirim...
demek istediğim şu: sadece bu güzelim coğrafyada değil dünyanın dört bir yanında faşizm ve dahi ırkçılık o arsız yüzlerini daha sık gösteriyorlar artık. bu durumun bir çok nedeni var ama benim nazarımda bunun en önemli nedeni sol'un artık savaşmak ve strateji üretmek konusunda günün koşullarının çok gerisinde kalması. sol, güçten düştükçe onun yerini faşizm ve ırkçılık dolduruyor.
sol'un artık silkinip uyanması gerek zira biraz daha geç kalırsak artık çok geç olacak...
türklerin oradaki geçmişi 40 yıla dayanmazken bir almandan duyunca en çok coşacakların, bir bulgardan duyduklarında en çok küfür edeceklerin, kendi ülkelerinde ise ilk önce söyledikleri sözdür.
ab üyesi slovakya'da sokakta bile macarca konuşmak yasaklanıyor. bizim azgın demokratlardan ses yok. avrupa birliği normlarına da nasılsa aykırı olmuyor bu uygulama. yanlış anlaşılmasın, ben her dil konuşulabilsin, hatta seçmeli ders öğretilebilsin istiyorum. ama resmi dil ve eğitim dilinde birliği koruyamazsak inanın çok geçmeden üniter yapı hatta ulus-devlet de dağılacaktır. bu işin şakası yok arkadaşlar. gözünüzü açın artık.
dil dile değmeden dil öğrenilmez sloganının sahiplerinden.
hayır bu mantaliteyi sadece abazaliga veriyorum ben.
bi sikişseler, rahatlayacaklar.
bal gibi de faşist bir sözdür. faşist kelimesinin anlamı nedir? kendi gibi olmayanı küçümseyen ve yaşamasına izin vermeyen. eee bundan güzel örnek mi var?
daha acı olan ise grubun sayfasına (kocaman harflerle bir de) "arkadaş listeni davet etmeyecek yorum ve paylaşım yapmayacaksan lütfen guruptan ayrılınız." yazabilen tiplerin türkçe cengaverliği yapmaları.
"ama anlaşabilmek, ortak kültür, bik bik bik bik"
bu grupta kastedilenin "ne konuşursan konuş ama türkçe de konuş ki anlaşabilelim" olmadığı, grup resminde (utanmadan atatürk'ü koymuşlar bi de oraya) "ya türkçe konuş ya sus!" yazmasından gayet net şekilde anlaşılabiliyor, yani biz kafası öküz taşşağı kalınlığında olmayanlar bunu anlayabiliyoruz.
"benim evimde yaşıyorsan benim kurallarıma uy demek kadar normaldir"
değildir. ev kişinin özelidir, ülke halihazırda üstünde yaşayan herkesindir.
ondan sonra niye bayrağımızı yaktılar, niye şöyle oldular, niye böyle dediler. sen adama kendi dilini konuşmak (dilinde eğitim görmek falan bile demiyorum bak, sadece konuşmak) gibi en temel özgürlüğünü bile verme, ama adam senin her şeyine saygı duysun. ahahah alemin uyanığı siz misiniz la?
(yenisekme, 15.10.2009 09:00 ~ 19.10.2009 15:05)